Atatürk anıldı

YAŞAM 08.03.2023 - 09:51, Güncelleme: 08.03.2023 - 09:51
 

Atatürk anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya ilk ziyareti olan 6 Mart 1930 yılının 93. yıldönümü, Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen söyleşi ve belgesel gösterimi ile anıldı.

Haberimizvar - Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Manavgat Gençlik Meclisi üyeleri, Manavgatlı araştırmacı yazar Mahmut Öz, yerel yazarlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, “Atatürk Antalya’da” adlı belgesel film gösterimi yapıldı. Araştırmacı yazar Mahmut Öz “Atatürk ve Manavgat” konulu bir konuşma yaparak Atatürk’ün Antalya için yapmak istediği projeleri dinleyicilere aktardı.    Cumhuriyet tarihinin çelik konstrüksiyon köprüsünün Manavgat’a yapılmış olmasının Atatürk’ün Manavgat’a verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirten Mahmut Öz, 1936 yılında Atatürk’ün imzaladığı Manavgat Limanı ve Konya’dan Manavgat’a tren yolu açılması projesinin o dönem içerisinde gerçekleşmesi durumunda bölgeyi ekonomik olarak kalkındıracağını da söyledi. Manavgat Gençlik Meclisi Başkanı Celâl Görgeç ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 93 yıl önce bugün Antalya’ya geldi. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.’ Biz de bu etkinlik vesilesiyle dünyanın en güzel yerinden Ulu Önder’e candan sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Manavgat’ta ilk 6 Mart programının Meclisimiz tarafından yapılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. 6 Mart vesilesiyle Ata’mızı anmak, bölgemiz için Atatürk’ün önemini ve Atatürk için bölgemizin önemini hatırlatmak istedik” dedi.  
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya ilk ziyareti olan 6 Mart 1930 yılının 93. yıldönümü, Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen söyleşi ve belgesel gösterimi ile anıldı.

Haberimizvar - Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Manavgat Gençlik Meclisi üyeleri, Manavgatlı araştırmacı yazar Mahmut Öz, yerel yazarlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, “Atatürk Antalya’da” adlı belgesel film gösterimi yapıldı. Araştırmacı yazar Mahmut Öz “Atatürk ve Manavgat” konulu bir konuşma yaparak Atatürk’ün Antalya için yapmak istediği projeleri dinleyicilere aktardı.

 

 Cumhuriyet tarihinin çelik konstrüksiyon köprüsünün Manavgat’a yapılmış olmasının Atatürk’ün Manavgat’a verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirten Mahmut Öz, 1936 yılında Atatürk’ün imzaladığı Manavgat Limanı ve Konya’dan Manavgat’a tren yolu açılması projesinin o dönem içerisinde gerçekleşmesi durumunda bölgeyi ekonomik olarak kalkındıracağını da söyledi. Manavgat Gençlik Meclisi Başkanı Celâl Görgeç ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 93 yıl önce bugün Antalya’ya geldi. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.’ Biz de bu etkinlik vesilesiyle dünyanın en güzel yerinden Ulu Önder’e candan sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Manavgat’ta ilk 6 Mart programının Meclisimiz tarafından yapılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. 6 Mart vesilesiyle Ata’mızı anmak, bölgemiz için Atatürk’ün önemini ve Atatürk için bölgemizin önemini hatırlatmak istedik” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.