Atatürk büstüne çirkin saldırı

GÜNDEM 11.09.2023 - 12:00, Güncelleme: 11.09.2023 - 12:00
 

Atatürk büstüne çirkin saldırı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün bulunduğu anıta çirkin bir saldırı düzenlendi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet'in haberine göre; İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıldönümü kutlamalarının yapıldığı Kemalpaşa ilçesi meydanında Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı. Büstün olduğu alana "Boş Yapma Atatürk" yazan kişi ya da kişilerin bulunması için emniyet güçlerinin harekete geçtiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağ gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" diye konuştu. ASLAN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR Milletvekili Ednan Arslan ise; "Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline Kemalpaşa ilçemizde yapılan saldırıyı kınıyorum. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam ediyor. 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen büyük Önderimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet" dedi. BELEDİYE EKİPLERİ TEMİZLEDİ Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.  
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün bulunduğu anıta çirkin bir saldırı düzenlendi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet'in haberine göre; İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıldönümü kutlamalarının yapıldığı Kemalpaşa ilçesi meydanında Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı.

Büstün olduğu alana "Boş Yapma Atatürk" yazan kişi ya da kişilerin bulunması için emniyet güçlerinin harekete geçtiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağ gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" diye konuştu.

ASLAN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Milletvekili Ednan Arslan ise; "Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline Kemalpaşa ilçemizde yapılan saldırıyı kınıyorum. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam ediyor. 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen büyük Önderimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ TEMİZLEDİ

Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.