Atatürk'ün sevdiği türkülerden albüm yaptı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.09.2023 - 14:59, Güncelleme: 21.09.2023 - 15:27
 

Atatürk'ün sevdiği türkülerden albüm yaptı

TÜRK Halk Müziği sanatçısı Nurgül Şahballı, 'Türkü Harmanı' adını verdiği yeni albüm çalışmasını tamamladı. 6 Ekim'de türkü severlerle buluşacak yeni albümde, Atatürk'ün sevdiği türküler de yer alıyor. Sanatçı, Atatürk'e karşı yapılan çirkin paylaşım ve provokasyonlara Atatürk'ün sevdiği türkülerle tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Kültürel bir değer olan türküleri popülarite kaygısı taşımadan, doğru ve özüne uygun biçimde yaşatmaya ve icra etmeye çalıştığını söyleyen Nurgül Şahballı, "Müziğimizdeki köklerimizi ve mirası korumak benim için son derece önemli. Çalışmalarımda dikkat ettiğim en önemli unsur budur. Türk halk müziği, binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip ve bu geçmişi her zaman olduğu gibi bozmadan, orijinal haliyle yeni nesillere ve toplumumuza aktarmak istedik. Türkülerimizin zenginliğini, bu zenginliğin ayrılmaz parçası değerli müzik adamlarını öne çıkarmanın, topluma tanıtmanın, onları korumanın önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Popülarite peşinde koşmak yerine, türkülerin içindeki duyguyu ve anlamı en iyi şekilde ifade etmeye odaklanıyorum. Her türkü, bir hikâyeyi anlatır, bir kültürü yansıtır ve bu mirası yaşatmak benim için hem önemli bir misyon hem de bir ayrıcalık" şeklinde konuştu. ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ Yeni albümün stüdyo çalışmalarının yaklaşık 7 ay sürdüğünü dile getiren Nurgül Şahballı, yeni albümde halk müziğinin duayen isimleriyle çalıştığını, repertuvar oluşturma aşamasında zorlandıklarını dile getirdi. “Okumak istediğim ama maalesef albüme koyamadığımız pek çok eserimiz var. Dillere pelesenk olmuş, birbirinden güzel türkülerimizi dinleyicilerimizin de beğeneceğine inanıyorum" diyen Şahballı, yeni albümünde Atatürk'ün en sevdiği türkülerin de yer aldığını sözlerine ekledi. Şahballı, “Bu albümde beni en heyecanlandıran şey, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmem oldu. Hem aranje hem de stüdyo okuma aşamalarında Atamızın sevdiği türküleri seslendirirken gözyaşlarımı tutamadım. Kıymetli babam Halk Ozanı Hilmi Şahballı, Türk Halk Müziği Sanatçısı kıymetli ağabeyim Nurullah Akçayır ve kıymetli müzisyen ve aranjör kardeşimiz Yalçın Duran'ın bu albümde çok büyük emekleri var" ifadelerini kullandı. ATATÜRK'E HAKARET EDENLERE TEPKİ GÖSTERDİ Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhine sosyal medyadan yapılan çirkin paylaşım ve provokasyonlara tepki gösteren Nurgül Şahballı, “Gazi Mustafa Kemal'i, o dönemde yaşanan işgali, bu vatanın kurtulması için verilen mücadeleyi bilselerdi bunu asla yapmaz, yapamazlardı. Yürekten inanıyorum; bu çirkin paylaşımlara alet olan insanların elleri, dilleri ahir dünyada bu kişilerden şikayetçi olacaktır. Bu tarz paylaşım ve provokasyonlara milletçe tepki göstermemiz ama hiç olmadığı kadar da birbirimize, değerlerimize sarılmamız lazım. Ayrıştırıcı provokasyonlardan uzak durmamız lazım. Bu bir cehaletse, bu cehaletle mücadele etmemiz gerekiyor. Her şeyin başı eğitim. Ailede eğitim, okulda eğitim ve toplumda eğitim" ifadelerini kullandı.
TÜRK Halk Müziği sanatçısı Nurgül Şahballı, 'Türkü Harmanı' adını verdiği yeni albüm çalışmasını tamamladı. 6 Ekim'de türkü severlerle buluşacak yeni albümde, Atatürk'ün sevdiği türküler de yer alıyor. Sanatçı, Atatürk'e karşı yapılan çirkin paylaşım ve provokasyonlara Atatürk'ün sevdiği türkülerle tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Kültürel bir değer olan türküleri popülarite kaygısı taşımadan, doğru ve özüne uygun biçimde yaşatmaya ve icra etmeye çalıştığını söyleyen Nurgül Şahballı, "Müziğimizdeki köklerimizi ve mirası korumak benim için son derece önemli. Çalışmalarımda dikkat ettiğim en önemli unsur budur. Türk halk müziği, binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip ve bu geçmişi her zaman olduğu gibi bozmadan, orijinal haliyle yeni nesillere ve toplumumuza aktarmak istedik. Türkülerimizin zenginliğini, bu zenginliğin ayrılmaz parçası değerli müzik adamlarını öne çıkarmanın, topluma tanıtmanın, onları korumanın önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Popülarite peşinde koşmak yerine, türkülerin içindeki duyguyu ve anlamı en iyi şekilde ifade etmeye odaklanıyorum. Her türkü, bir hikâyeyi anlatır, bir kültürü yansıtır ve bu mirası yaşatmak benim için hem önemli bir misyon hem de bir ayrıcalık" şeklinde konuştu.


ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

Yeni albümün stüdyo çalışmalarının yaklaşık 7 ay sürdüğünü dile getiren Nurgül Şahballı, yeni albümde halk müziğinin duayen isimleriyle çalıştığını, repertuvar oluşturma aşamasında zorlandıklarını dile getirdi. “Okumak istediğim ama maalesef albüme koyamadığımız pek çok eserimiz var. Dillere pelesenk olmuş, birbirinden güzel türkülerimizi dinleyicilerimizin de beğeneceğine inanıyorum" diyen Şahballı, yeni albümünde Atatürk'ün en sevdiği türkülerin de yer aldığını sözlerine ekledi. Şahballı, “Bu albümde beni en heyecanlandıran şey, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmem oldu. Hem aranje hem de stüdyo okuma aşamalarında Atamızın sevdiği türküleri seslendirirken gözyaşlarımı tutamadım. Kıymetli babam Halk Ozanı Hilmi Şahballı, Türk Halk Müziği Sanatçısı kıymetli ağabeyim Nurullah Akçayır ve kıymetli müzisyen ve aranjör kardeşimiz Yalçın Duran'ın bu albümde çok büyük emekleri var" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'E HAKARET EDENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhine sosyal medyadan yapılan çirkin paylaşım ve provokasyonlara tepki gösteren Nurgül Şahballı, “Gazi Mustafa Kemal'i, o dönemde yaşanan işgali, bu vatanın kurtulması için verilen mücadeleyi bilselerdi bunu asla yapmaz, yapamazlardı. Yürekten inanıyorum; bu çirkin paylaşımlara alet olan insanların elleri, dilleri ahir dünyada bu kişilerden şikayetçi olacaktır. Bu tarz paylaşım ve provokasyonlara milletçe tepki göstermemiz ama hiç olmadığı kadar da birbirimize, değerlerimize sarılmamız lazım. Ayrıştırıcı provokasyonlardan uzak durmamız lazım. Bu bir cehaletse, bu cehaletle mücadele etmemiz gerekiyor. Her şeyin başı eğitim. Ailede eğitim, okulda eğitim ve toplumda eğitim" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.