Atıl oteller öğrencilere tahsis edilsin

YAŞAM 20.09.2021 - 15:30, Güncelleme: 20.09.2021 - 15:30
 

Atıl oteller öğrencilere tahsis edilsin

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi (ÇGD Akdeniz), Antalyalı turizmcilere, atıl konaklama tesislerinin kapılarını, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine açmaya çağırdı. ÇGD Akdeniz Başkanı Erdem Güner, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinin de geçici olarak öğrencilere kapılarını açmasını istedi.

HABERİMİZVAR- ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, üniversitelerin eğitime başladığı şu günlerde öğrencilerin barınma sorununa dair açıklamalarda bulundu. Aralarında gazeteci adayı İletişim Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu barınma sorunu yaşayan üniversitelilere destek olmak amacıyla Antalya özelinde ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçtiklerini anlatan Güner, çözüm önerilerinde de bulundu.   ERTELENMİŞ BARINMA TALEBİ GÜNDEMDE   ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner’in öğrencilerin barınma sorunlarına çözüm bulunmasına yönelik önerilerini içeren açıklaması şöyle: “Üniversitelerde yeni öğrenim dönemi başlarken, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere hemen hemen bütün yurtta öğrenciler ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar tamamen dolarken, binlerce öğrenci ancak yedek listelere yazılabildi. Online yapılan eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçilmesiyle, kiralık konut talebinde de artış oldu. Talepteki bu artış gerek özel yurt ücretlerinde gerekse konut kiralarında üç dört katı bulan artışları beraberinde getirdi.   TARIM, TURİZM VE ÜNİVERSİTE ŞEHRİ   Tarım ve turizm şehri olarak bilinen Antalya, üniversiteyle aynı zamanda bir öğrenci şehri konumunda. Bu nedenle, özellikle okula bu yıl kaydolan öğrenciler için barınma ihtiyacı Antalya’da da önemli ve mağduriyet yaratan bir sorun haline geldi. Bize gelen bilgilerden ve üniversite yetkililerinin yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki, bu sorunun bir an önce çözülmesine ihtiyaç var.   KAMU TESİSLERİ ÖĞRENCİYE AÇILSIN   Antalya’da valilik birimlerini, belediyeleri, kaymakamlıkları ve merkezi yönetimin kentteki çeşitli birimlerini, barınma sorunu yaşayan öğrencilere el uzatmaya çağırıyoruz. Yurtlardaki yatak sayısını arttırabilecek pratik çözümlerin yanında, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ve sosyal tesislerinin ev ve yurt bulamamış öğrencilere tahsis edilebileceğini düşünüyoruz.   AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİ ATIL OTELLERE   Turizm kenti Antalya’da pandeminin etkisiyle uzun süre atıl kalan konaklama tesisleri, geride bıraktığımız yaz yeniden müşteri ağırlamaya başlasa da geçmişteki doluluk oranlarını yakalayabilmiş değil. Antalya’daki turizm işletmeleri de, hazır yoğun sezon geride kalmışken, atıl durumdaki konaklama tesislerinden uygun olanlarını geçici olarak öğrencilere tahsis edebilirler. Turizmciler, bunu kente ve yöre halkına karşı yerine getirmeleri gereken bir sosyal sorumluluk olarak görmeliler. Yurt hizmeti sunulabilecek binaların tespitinde Yurt-Kur yetkililerinin devreye girmesi de bu konuda zaman kaybını önleyecek, süreci kolaylaştıracaktır.  
Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi (ÇGD Akdeniz), Antalyalı turizmcilere, atıl konaklama tesislerinin kapılarını, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine açmaya çağırdı. ÇGD Akdeniz Başkanı Erdem Güner, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinin de geçici olarak öğrencilere kapılarını açmasını istedi.

HABERİMİZVAR- ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, üniversitelerin eğitime başladığı şu günlerde öğrencilerin barınma sorununa dair açıklamalarda bulundu. Aralarında gazeteci adayı İletişim Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu barınma sorunu yaşayan üniversitelilere destek olmak amacıyla Antalya özelinde ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçtiklerini anlatan Güner, çözüm önerilerinde de bulundu.

 

ERTELENMİŞ BARINMA TALEBİ GÜNDEMDE

 

ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner’in öğrencilerin barınma sorunlarına çözüm bulunmasına yönelik önerilerini içeren açıklaması şöyle:

“Üniversitelerde yeni öğrenim dönemi başlarken, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere hemen hemen bütün yurtta öğrenciler ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar tamamen dolarken, binlerce öğrenci ancak yedek listelere yazılabildi. Online yapılan eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçilmesiyle, kiralık konut talebinde de artış oldu. Talepteki bu artış gerek özel yurt ücretlerinde gerekse konut kiralarında üç dört katı bulan artışları beraberinde getirdi.

 

TARIM, TURİZM VE ÜNİVERSİTE ŞEHRİ

 

Tarım ve turizm şehri olarak bilinen Antalya, üniversiteyle aynı zamanda bir öğrenci şehri konumunda. Bu nedenle, özellikle okula bu yıl kaydolan öğrenciler için barınma ihtiyacı Antalya’da da önemli ve mağduriyet yaratan bir sorun haline geldi. Bize gelen bilgilerden ve üniversite yetkililerinin yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki, bu sorunun bir an önce çözülmesine ihtiyaç var.

 

KAMU TESİSLERİ ÖĞRENCİYE AÇILSIN

 

Antalya’da valilik birimlerini, belediyeleri, kaymakamlıkları ve merkezi yönetimin kentteki çeşitli birimlerini, barınma sorunu yaşayan öğrencilere el uzatmaya çağırıyoruz. Yurtlardaki yatak sayısını arttırabilecek pratik çözümlerin yanında, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ve sosyal tesislerinin ev ve yurt bulamamış öğrencilere tahsis edilebileceğini düşünüyoruz.

 

AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİ ATIL OTELLERE

 

Turizm kenti Antalya’da pandeminin etkisiyle uzun süre atıl kalan konaklama tesisleri, geride bıraktığımız yaz yeniden müşteri ağırlamaya başlasa da geçmişteki doluluk oranlarını yakalayabilmiş değil. Antalya’daki turizm işletmeleri de, hazır yoğun sezon geride kalmışken, atıl durumdaki konaklama tesislerinden uygun olanlarını geçici olarak öğrencilere tahsis edebilirler. Turizmciler, bunu kente ve yöre halkına karşı yerine getirmeleri gereken bir sosyal sorumluluk olarak görmeliler. Yurt hizmeti sunulabilecek binaların tespitinde Yurt-Kur yetkililerinin devreye girmesi de bu konuda zaman kaybını önleyecek, süreci kolaylaştıracaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.