ATİP Başkanı Kabasakal uyardı

GÜNDEM 07.04.2022 - 13:09, Güncelleme: 07.04.2022 - 13:09
 

ATİP Başkanı Kabasakal uyardı

Antalya Ticaret Platformu Derneği Başkanı Muhteşem Kabasakal, son zamanlarda ekonomideki daralma üzerine iş dünyasına önemli uyarılarda bulundu.

haberimizvar.net- Kısa adı ATİP olan Antalya Ticaret Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, son zamanlarda yaşanan ekonomideki daralmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomide yaşanan darboğaz nedeniyle iş dünyasının atılacak her adıma çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Kabasakal, “Önceden kar marjları yapılan yanlış yatırımları sübvanse etmeye yetiyordu. Ancak artık kar marjları düştü, maliyetler arttı ve artan maliyetleri iş dünyası satışlarına aynı oranda yansıtamadı. Dolayısı ile artık fizibilitesiz ve kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapma lüksü kesinlikle kalmadı” dedi.  ‘UZMANLARDAN DESTEK ALIN’ Durumun hassasiyetini, “Artık üç kere düşünüp bir kere hareket etmeliyiz” ifadesiyle vurgulayan Başkan Kabasakal şunları söyledi: “Yeni bir işe girerken ya da mevcut işimizin içinde yeni bir yatırıma yönelirken ciddi hesaplamalar yapmamız gerek.  Yanlış yatırımlarla borç batağına sürüklenen firmalar etrafına da zarar veriyor. Bir firmanın batışı en az 50 firmayı etkiliyor. Buda ekonomideki daralmayı tetikliyor. Lütfen yatırım planlamalarına azami dikkat edelim yada işin uzmanlarından mutlaka destek alalım. Artık ‘şu iş şu kadar gelir getiriyormuş’ yada ‘şu yatırım şu kadar para kazandırıyormuş’ şeklindeki söylemlerle yatırım yapmak ‘ekonomik intihar’dan başka bir şey değildir.”
Antalya Ticaret Platformu Derneği Başkanı Muhteşem Kabasakal, son zamanlarda ekonomideki daralma üzerine iş dünyasına önemli uyarılarda bulundu.

haberimizvar.net- Kısa adı ATİP olan Antalya Ticaret Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, son zamanlarda yaşanan ekonomideki daralmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomide yaşanan darboğaz nedeniyle iş dünyasının atılacak her adıma çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Kabasakal, “Önceden kar marjları yapılan yanlış yatırımları sübvanse etmeye yetiyordu. Ancak artık kar marjları düştü, maliyetler arttı ve artan maliyetleri iş dünyası satışlarına aynı oranda yansıtamadı. Dolayısı ile artık fizibilitesiz ve kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapma lüksü kesinlikle kalmadı” dedi. 

‘UZMANLARDAN DESTEK ALIN’
Durumun hassasiyetini, “Artık üç kere düşünüp bir kere hareket etmeliyiz” ifadesiyle vurgulayan Başkan Kabasakal şunları söyledi: “Yeni bir işe girerken ya da mevcut işimizin içinde yeni bir yatırıma yönelirken ciddi hesaplamalar yapmamız gerek.  Yanlış yatırımlarla borç batağına sürüklenen firmalar etrafına da zarar veriyor. Bir firmanın batışı en az 50 firmayı etkiliyor. Buda ekonomideki daralmayı tetikliyor. Lütfen yatırım planlamalarına azami dikkat edelim yada işin uzmanlarından mutlaka destek alalım. Artık ‘şu iş şu kadar gelir getiriyormuş’ yada ‘şu yatırım şu kadar para kazandırıyormuş’ şeklindeki söylemlerle yatırım yapmak ‘ekonomik intihar’dan başka bir şey değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.