ATİP’e dijital dünyayı anlattı

YAŞAM 23.12.2021 - 17:32, Güncelleme: 23.12.2021 - 17:32
 

ATİP’e dijital dünyayı anlattı

Antalya Ticaret Platformu (ATİP)’in konuğu olan Design ThinkingTurkey’ın kurucusu ve Piksel Akademi’nin CEO’su Emrah Kozan, genç iş insanlarına ‘Dijital Dünya’yı anlattı

haberimizvar.net-Antalya Ticaret Platformu Derneği’nin ‘ATİP Akademi’ konseptinde gerçekleştirilen bu haftaki etkinliğine, Design ThinkingTurkey’ın kurucusu ve Piksel Akademi’nin CEO’su Emrah Kozan konuk oldu. Bir oteldeki kahvaltıda ATİP üyesi iş insanlarıyla biraraya gelen Kozan, dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde pandemi sürecinde hız kazanan dijital gelişmelerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumuna, “Artık dünya değişiyor” diyerek başlayan Emrah Kozan ise dijitalin temel noktasının bir değer yaratmak olduğunu söyledi. Ekonomik anlamda çok zorlu bir süreçten geçildiğini vurgulayan kozan, “Akşamdan sabaha zengin veya fakir olabildiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Bu belki sabit gelirli çalışanları çok sıkıntıya sokmuyor ama siz iş insanları için büyük bir risk. Dijital dünyada değer yaratabilmek için öncelikle bu dünyayı gerçek anlamda tanımak gerekiyor. Biz ülke dünyada aslında var olan teknolojilerle ancak pandemi sürecinde tanışabildik.  Pandemi sayesinde 20 yıllık gelişmelerle 1 yılda karşı karşıya geldik. ‘Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma’yla tanıştık” diye konuştu.  YENİ NESİL İNSAN-Z KUŞAĞI ‘Dijital Ekonomi’ başlıklı sunumunda dünyadaki teknolojik gelişmeyi çarpıcı örneklemelerle anlatan ve dijital gelişmelerin insanlığı sarıp sarmaladığına dikkat çeten Kozan şöyle devam etti: “Aslında dünya değil bizler robotlaşıyoruz. Dünyada 4 milyardan, Türkiye’de ise 60 milyondan fazla insan internet kullanıyor. Dijital teknoloji ile insanoğlunun dataları toplanıyor ve ortaya yeni nesil insan çıkıyor. Şuan var mesela Z kuşağı diyoruz. İnanmadığı herşeye itiraz eden bir kuşak. Bugün dünyanın en büyük şirketleri, büyük data şirketleriyle çalışıyor. Kullandığımız akıllı telefonlar, bilgisayarlar, elektronik aletlerle insanoğluna ait tüm veriler toplanıyor ve bu bir ekonomi yaratıyor. Bu ekonomiden faydalanmak istiyorsanız gelecekteki fırsatları şimdiden görüp değerlendirmeniz gerekiyor.” Kozan sunumunun ardından ATİP üyelerine, “Design Thinking- Tasarım Odaklı Düşünce” adlı kitabını imzaladı.
Antalya Ticaret Platformu (ATİP)’in konuğu olan Design ThinkingTurkey’ın kurucusu ve Piksel Akademi’nin CEO’su Emrah Kozan, genç iş insanlarına ‘Dijital Dünya’yı anlattı

haberimizvar.net-Antalya Ticaret Platformu Derneği’nin ‘ATİP Akademi’ konseptinde gerçekleştirilen bu haftaki etkinliğine, Design ThinkingTurkey’ın kurucusu ve Piksel Akademi’nin CEO’su Emrah Kozan konuk oldu. Bir oteldeki kahvaltıda ATİP üyesi iş insanlarıyla biraraya gelen Kozan, dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde pandemi sürecinde hız kazanan dijital gelişmelerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumuna, “Artık dünya değişiyor” diyerek başlayan Emrah Kozan ise dijitalin temel noktasının bir değer yaratmak olduğunu söyledi. Ekonomik anlamda çok zorlu bir süreçten geçildiğini vurgulayan kozan, “Akşamdan sabaha zengin veya fakir olabildiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Bu belki sabit gelirli çalışanları çok sıkıntıya sokmuyor ama siz iş insanları için büyük bir risk. Dijital dünyada değer yaratabilmek için öncelikle bu dünyayı gerçek anlamda tanımak gerekiyor. Biz ülke dünyada aslında var olan teknolojilerle ancak pandemi sürecinde tanışabildik.  Pandemi sayesinde 20 yıllık gelişmelerle 1 yılda karşı karşıya geldik. ‘Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma’yla tanıştık” diye konuştu.

 YENİ NESİL İNSAN-Z KUŞAĞI

‘Dijital Ekonomi’ başlıklı sunumunda dünyadaki teknolojik gelişmeyi çarpıcı örneklemelerle anlatan ve dijital gelişmelerin insanlığı sarıp sarmaladığına dikkat çeten Kozan şöyle devam etti: “Aslında dünya değil bizler robotlaşıyoruz. Dünyada 4 milyardan, Türkiye’de ise 60 milyondan fazla insan internet kullanıyor. Dijital teknoloji ile insanoğlunun dataları toplanıyor ve ortaya yeni nesil insan çıkıyor. Şuan var mesela Z kuşağı diyoruz. İnanmadığı herşeye itiraz eden bir kuşak. Bugün dünyanın en büyük şirketleri, büyük data şirketleriyle çalışıyor. Kullandığımız akıllı telefonlar, bilgisayarlar, elektronik aletlerle insanoğluna ait tüm veriler toplanıyor ve bu bir ekonomi yaratıyor. Bu ekonomiden faydalanmak istiyorsanız gelecekteki fırsatları şimdiden görüp değerlendirmeniz gerekiyor.” Kozan sunumunun ardından ATİP üyelerine, “Design Thinking- Tasarım Odaklı Düşünce” adlı kitabını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.