ATSO Başkanı Çetin: Sanırım ekmek 3 lira olacak

EKONOMİ 02.12.2021 - 15:01, Güncelleme: 02.12.2021 - 15:01
 

ATSO Başkanı Çetin: Sanırım ekmek 3 lira olacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 1 ekmeğin fiyatının 3 lira olması gerektiğini söyledi. Başkan Çetin, “Ekmeğin maliyeti zaten 3 lira. Fırıncı esnafı zaten ekmekten çok kar etmiyor" dedi.

haberimizvarnet- ATSO Başkanı Davut Çetin, son günlerde tartışılan ekmek fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Dövizin her geçen gün sürekli değişmesi nedeniyle iş insanlarının yatırım yapamadığını belirten Başkan Çetin, “Her şeyden önce ham madde sıkıntısı baş gösterdi. 2021 yılı, geçen yıla göre çok daha iyi geçti. Ekmek fiyatlarında yetki ticaret ve esnaf odalarındaymış gibi görünse de onaylamayı ticaret bakanlığı yapıyor. Her seferinde biz bakanlığa gönderiyoruz, olumsuz yanıt geliyor. Ciddi yükselme var. 1 çuval un 4 ay önce 150 lira iken şu anda 400 liraya gidiyor. Ekmek fiyatlarında zam kaçınılmaz oldu. Diğer sektörlerde fiyat belirleme yetkimiz var ama ekmekte bu sıkıntıyı yaşıyoruz" diye konuştu.   İstanbul ve Ankara ile görüşüp ortak fiyat belirleyeceklerini aktaran Çetin, "Sanırım ekmeğin fiyatı 3 liraya çıkacak. 3 lirayı talep ediyoruz. Ekmek şu anda 2 lira. Ekmeğin maliyeti zaten 3 lira. Fırıncı esnafı zaten ekmekten çok kar etmiyor. Yan ürünlerden para kazanıyor. Aslında bu fiyatlar zaten azami fiyatlardır" dedi. 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 1 ekmeğin fiyatının 3 lira olması gerektiğini söyledi. Başkan Çetin, “Ekmeğin maliyeti zaten 3 lira. Fırıncı esnafı zaten ekmekten çok kar etmiyor" dedi.

haberimizvarnet- ATSO Başkanı Davut Çetin, son günlerde tartışılan ekmek fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Dövizin her geçen gün sürekli değişmesi nedeniyle iş insanlarının yatırım yapamadığını belirten Başkan Çetin, “Her şeyden önce ham madde sıkıntısı baş gösterdi. 2021 yılı, geçen yıla göre çok daha iyi geçti. Ekmek fiyatlarında yetki ticaret ve esnaf odalarındaymış gibi görünse de onaylamayı ticaret bakanlığı yapıyor. Her seferinde biz bakanlığa gönderiyoruz, olumsuz yanıt geliyor. Ciddi yükselme var. 1 çuval un 4 ay önce 150 lira iken şu anda 400 liraya gidiyor. Ekmek fiyatlarında zam kaçınılmaz oldu. Diğer sektörlerde fiyat belirleme yetkimiz var ama ekmekte bu sıkıntıyı yaşıyoruz" diye konuştu.

 

İstanbul ve Ankara ile görüşüp ortak fiyat belirleyeceklerini aktaran Çetin, "Sanırım ekmeğin fiyatı 3 liraya çıkacak. 3 lirayı talep ediyoruz. Ekmek şu anda 2 lira. Ekmeğin maliyeti zaten 3 lira. Fırıncı esnafı zaten ekmekten çok kar etmiyor. Yan ürünlerden para kazanıyor. Aslında bu fiyatlar zaten azami fiyatlardır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.