AÜ. 93 dış kaynaklı proje yaptı

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2023 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2023 - 13:33
 

AÜ. 93 dış kaynaklı proje yaptı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2023 Yılında Kabul Edilen Dış Kaynaklı Projelerle desteklemeye hak kazanan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etti. TÜBİTAK, Avrupa Birliği, TÜSEB ve diğer destekleyici kurumlar tarafından 93 projeye 68 milyon TL destek verildi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen 2023 Yılında Kabul Edilen Dış Kaynaklı Projeler Toplantısına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen ve ödül alan akademisyenler katıldı. Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından Aday Araştırma Üniversitesi Programına dahil edildiklerini ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugün burada, üniversitemizin bilimde öncü rolünü bir kez daha vurgulamak, başarılarımızı kutlamak ve siz üretken hocalarımıza teşekkürlerimizi sunmak amacıyla bir araya geldik. Üniversite olarak bilimsel araştırmalara önemli bir bütçe ayırıyoruz. Ancak, daha fazla bilimsel üretim hedefimize sadece kendi öz kaynaklarımızla ulaşmak zor olacaktır. Bu nedenle, dış kaynaklı destekler bizim için büyük önem taşımaktadır” dedi. 2023 YILINDA DIŞ KAYNAKLI 93 PROJE 2023 yılında kabul edilen dış kaynaklı desteklenen 93 proje olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Toplam bütçesi 68 milyon TL olan bu projeler, sadece finansal bir rakam değil, aynı zamanda bilgi üretimine olan katkımızın somut bir yansımasıdır. TÜBİTAK, Avrupa Birliği, TÜSEB ve diğer destekleyici kurumlarla iş birliği içinde yürütülen bu projeler, üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki etkinliğini artırmaktadır” şeklinde konuştu. Rektör Özkan, “Yapay Zeka'dan biyoteknolojiye kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projelerimiz üniversitemizi Araştırma Üniversitesi olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Bildiğiniz gibi Yükseköğretim Kurulumuz tarafından Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil edilen 6 üniversiteden biri olduk. Araştırma üniversitesi olma hedefimiz, üniversitemizin bilimsel araştırmalara, projelere ve bilgi üretimine olan kararlılığının bir yansımasıdır. Bu yolda emek veren, özverili çalışmalarıyla sürece katkı koyan siz değerli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu hedefe sizin gibi üretken ve fedakâr hocalarımızla ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. Sizler, bu üniversitenin gerçek hazinelerisiniz ve yaptığınız her araştırma, her proje bizleri daha da ileriye taşımaktadır. Geleceğe dair umutlarımızı ve hedeflerimizi paylaştığımız bu kutlu yolda, siz değerli hocalarımızla birlikte nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı. Rektör Özkan konuşmasının ardından projesi desteklenen akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etti. 93 PROJEYE 68 MİLYON TL DESTEK TÜBİTAK 1001 Projeleri'nde 13 Proje, TÜBİTAK 1711 (Yapay Zeka Ekosistem) Projelerinde 2 Proje, TÜBİTAK 1003, 1005 ve 3005 Projeleri 4 Proje, TÜBİTAK 1004 Projelerinde 6 Proje, TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Projeleri ile 4 Proje, Avrupa Birliği ve Diğer Uluslararası Projeler ile 7 Proje, TÜBİTAK TEYDEB Projeleri ile 5 Proje, TÜBİTAK 1002 Projeleri ile 28 Proje, TÜSEB Projeleri ile 17 Proje ve Diğer Kurum ve Kuruluşlarca Desteklenen Projeler 7 Proje toplamda 68 milyon 851 bin 459 TL desteklendi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2023 Yılında Kabul Edilen Dış Kaynaklı Projelerle desteklemeye hak kazanan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etti. TÜBİTAK, Avrupa Birliği, TÜSEB ve diğer destekleyici kurumlar tarafından 93 projeye 68 milyon TL destek verildi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen 2023 Yılında Kabul Edilen Dış Kaynaklı Projeler Toplantısına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen ve ödül alan akademisyenler katıldı.

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından Aday Araştırma Üniversitesi Programına dahil edildiklerini ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugün burada, üniversitemizin bilimde öncü rolünü bir kez daha vurgulamak, başarılarımızı kutlamak ve siz üretken hocalarımıza teşekkürlerimizi sunmak amacıyla bir araya geldik. Üniversite olarak bilimsel araştırmalara önemli bir bütçe ayırıyoruz. Ancak, daha fazla bilimsel üretim hedefimize sadece kendi öz kaynaklarımızla ulaşmak zor olacaktır. Bu nedenle, dış kaynaklı destekler bizim için büyük önem taşımaktadır” dedi.

2023 YILINDA DIŞ KAYNAKLI 93 PROJE

2023 yılında kabul edilen dış kaynaklı desteklenen 93 proje olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Toplam bütçesi 68 milyon TL olan bu projeler, sadece finansal bir rakam değil, aynı zamanda bilgi üretimine olan katkımızın somut bir yansımasıdır. TÜBİTAK, Avrupa Birliği, TÜSEB ve diğer destekleyici kurumlarla iş birliği içinde yürütülen bu projeler, üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki etkinliğini artırmaktadır” şeklinde konuştu.

Rektör Özkan, “Yapay Zeka'dan biyoteknolojiye kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projelerimiz üniversitemizi Araştırma Üniversitesi olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Bildiğiniz gibi Yükseköğretim Kurulumuz tarafından Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil edilen 6 üniversiteden biri olduk. Araştırma üniversitesi olma hedefimiz, üniversitemizin bilimsel araştırmalara, projelere ve bilgi üretimine olan kararlılığının bir yansımasıdır. Bu yolda emek veren, özverili çalışmalarıyla sürece katkı koyan siz değerli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu hedefe sizin gibi üretken ve fedakâr hocalarımızla ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. Sizler, bu üniversitenin gerçek hazinelerisiniz ve yaptığınız her araştırma, her proje bizleri daha da ileriye taşımaktadır. Geleceğe dair umutlarımızı ve hedeflerimizi paylaştığımız bu kutlu yolda, siz değerli hocalarımızla birlikte nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Rektör Özkan konuşmasının ardından projesi desteklenen akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

93 PROJEYE 68 MİLYON TL DESTEK

TÜBİTAK 1001 Projeleri'nde 13 Proje, TÜBİTAK 1711 (Yapay Zeka Ekosistem) Projelerinde 2 Proje, TÜBİTAK 1003, 1005 ve 3005 Projeleri 4 Proje, TÜBİTAK 1004 Projelerinde 6 Proje, TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Projeleri ile 4 Proje, Avrupa Birliği ve Diğer Uluslararası Projeler ile 7 Proje, TÜBİTAK TEYDEB Projeleri ile 5 Proje, TÜBİTAK 1002 Projeleri ile 28 Proje, TÜSEB Projeleri ile 17 Proje ve Diğer Kurum ve Kuruluşlarca Desteklenen Projeler 7 Proje toplamda 68 milyon 851 bin 459 TL desteklendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.