AÜ'deki saldırı Meclis'te

GÜNDEM 23.02.2022 - 16:55, Güncelleme: 23.02.2022 - 16:55
 

AÜ'deki saldırı Meclis'te

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversite'nde yaşanan saldırıyla ilgili soru önergesi verdi

haberimizvar.net- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversite'nde yaşanan saldırıyla ilgili soru önergesi verdi. Bülbül, soru önergesinde şunları söyledi: "Basında yer alan haberlere, kamuoyundan edinilen bilgilere ve yakinen takip ettiğim infial uyandırıcı gelişmelere göre Antalya Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde otuz kişilik ırkçı bir grup, üç Kürt öğrenciye saldırmış ve yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırılmıştır.   Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde otuz kişilik ırkçı bir grup, kampüs içerisindeki bir mekânda oturan üç Kürt öğrenciye saldırmış, saldırıya uğrayan öğrencilerden Botan Artuç ile Feyzi Akan Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, saldırıya uğrayan Hatice Tonğ ise Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır.   Saldırıya uğrayan öğrencilerin tedavileri sürerken, edinilen bilgilere göre ırkçı grubun sabah saatlerinden itibaren kampüs içerisinde Kürt öğrencilere sataşmaya çalıştıkları, Kürt öğrencilere dönük ırkçı saldırıyı kampüsteki Olbia Çarşı içinde çok sayıda öğrencinin ırkçı grupların ellerini kollarını sallayarak kampüs içerisine girdikleri saldırıyı protesto ederek her türlü saldırıya direnecekleri belirtilmiştir.  Öğrenciler polisin olanlara sessiz kaldığını ifade ederek, her türlü ırkçı saldırıya karşı direneceklerini vurgulamıştır.   Bu bağlamda; 1- Bakanlığınız Akdeniz Üniversitesi kampüsünde ırkçı saldırganlar tarafından üç Kürt öğrenciye yönelik saldırıdan haberdar mıdır? Eğer haberdar ise bu saldırının sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?  2- Üç Kürt öğrenciye yönelik kampüs içindeki saldırının benzeri başka saldırılara örnek teşkil etmemesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir? 3- Eğitim ortamının terörize edilmesine yönelik bu tür ırkçı saldırılar karşısında polisin önleyici bir müdahalede bulunmak yerine sessiz kalması Bakanlığınız tarafından herhangi bir uyarıyı ya da yaptırımı gerektirmekte midir?"
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversite'nde yaşanan saldırıyla ilgili soru önergesi verdi

haberimizvar.net- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversite'nde yaşanan saldırıyla ilgili soru önergesi verdi. Bülbül, soru önergesinde şunları söyledi: "Basında yer alan haberlere, kamuoyundan edinilen bilgilere ve yakinen takip ettiğim infial uyandırıcı gelişmelere göre Antalya Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde otuz kişilik ırkçı bir grup, üç Kürt öğrenciye saldırmış ve yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırılmıştır. 

 Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde otuz kişilik ırkçı bir grup, kampüs içerisindeki bir mekânda oturan üç Kürt öğrenciye saldırmış, saldırıya uğrayan öğrencilerden Botan Artuç ile Feyzi Akan Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, saldırıya uğrayan Hatice Tonğ ise Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. 

 Saldırıya uğrayan öğrencilerin tedavileri sürerken, edinilen bilgilere göre ırkçı grubun sabah saatlerinden itibaren kampüs içerisinde Kürt öğrencilere sataşmaya çalıştıkları, Kürt öğrencilere dönük ırkçı saldırıyı kampüsteki Olbia Çarşı içinde çok sayıda öğrencinin ırkçı grupların ellerini kollarını sallayarak kampüs içerisine girdikleri saldırıyı protesto ederek her türlü saldırıya direnecekleri belirtilmiştir.

 Öğrenciler polisin olanlara sessiz kaldığını ifade ederek, her türlü ırkçı saldırıya karşı direneceklerini vurgulamıştır. 

 Bu bağlamda;

1- Bakanlığınız Akdeniz Üniversitesi kampüsünde ırkçı saldırganlar tarafından üç Kürt öğrenciye yönelik saldırıdan haberdar mıdır? Eğer haberdar ise bu saldırının sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır? 

2- Üç Kürt öğrenciye yönelik kampüs içindeki saldırının benzeri başka saldırılara örnek teşkil etmemesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir?

3- Eğitim ortamının terörize edilmesine yönelik bu tür ırkçı saldırılar karşısında polisin önleyici bir müdahalede bulunmak yerine sessiz kalması Bakanlığınız tarafından herhangi bir uyarıyı ya da yaptırımı gerektirmekte midir?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.