AVM'de 'Sanat Sokağı' açıldı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.04.2024 - 15:51, Güncelleme: 03.04.2024 - 17:09
 

AVM'de 'Sanat Sokağı' açıldı

Antalya'da bir alış veriş merkezinde 'Sanat Sokağı' açıldı.

haberimizvar.net- Mozaik sanatçısı Rabia Alagöz tarafından bu yıl 9'uncusu gerçekleşen 'Sanat Sokağı'nda unutulmaya yüz tutmuş birçok sanatın genç nesillere tanıtılması, yaşatılması, yaygınlaştırılması için çaba gösteriliyor. Çarşıda, Antalya, Gümüşhane, Gaziantep, Ankara, İstanbul, Kütahya ve Hatay'dan gelmiş, aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Sanatçısı', UNESCO tarafından da 'Kültür Mirası Taşıyıcıları' unvanlarını almış sanatın ustaları da yer aldı. Geleneksel sanatların ustaları sanat şaheserlerini yerli ve yabancı sanatseverle buluşturuyor. BELGELİ USTALAR İŞBAŞINDA Usta sanatçılar Ali Akbey (ahşap oyuncak), Hayri Usta (çarık), Murat Çetin (çini), Seda Yalçın (telkari-gümüş), Tayyar İlgün (bakıra nakış), Rabia Alagöz (mozaik), Ayhan Kabaoğlu (kemik-minyatür-hat-gravür), Ali Güler (otantik Türkmen takısı), Ufuk Çorbacı (ahşap kaşık) stantlarında hem üretim yapıyor, hem sergiliyor, hem satışa sunuyor. ÇARŞI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR Alış veriş merkezinin yetkilileri mozak sanatçısı Rabia Alagöz'ün küratörlüğünde gerçekleşen sanat sokağının geleneksel hale getirildiğini, her yıl ramazan ayında açıldığını, sanatseverlerin yoğun ilgisini gördüğünü belirtti. Küratör Alagöz de güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar fakültesinden birçok öğretmen, akademisyen ve öğrencinin stantlarını ziyaret ettiğini, ustalarla tanıştığını, sanat çalışmalarını yakından incelediklerini, bilgi ve fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Antalya'da bir alış veriş merkezinde 'Sanat Sokağı' açıldı.

haberimizvar.net- Mozaik sanatçısı Rabia Alagöz tarafından bu yıl 9'uncusu gerçekleşen 'Sanat Sokağı'nda unutulmaya yüz tutmuş birçok sanatın genç nesillere tanıtılması, yaşatılması, yaygınlaştırılması için çaba gösteriliyor. Çarşıda, Antalya, Gümüşhane, Gaziantep, Ankara, İstanbul, Kütahya ve Hatay'dan gelmiş, aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Sanatçısı', UNESCO tarafından da 'Kültür Mirası Taşıyıcıları' unvanlarını almış sanatın ustaları da yer aldı. Geleneksel sanatların ustaları sanat şaheserlerini yerli ve yabancı sanatseverle buluşturuyor.

BELGELİ USTALAR İŞBAŞINDA

Usta sanatçılar Ali Akbey (ahşap oyuncak), Hayri Usta (çarık), Murat Çetin (çini), Seda Yalçın (telkari-gümüş), Tayyar İlgün (bakıra nakış), Rabia Alagöz (mozaik), Ayhan Kabaoğlu (kemik-minyatür-hat-gravür), Ali Güler (otantik Türkmen takısı), Ufuk Çorbacı (ahşap kaşık) stantlarında hem üretim yapıyor, hem sergiliyor, hem satışa sunuyor.

ÇARŞI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Alış veriş merkezinin yetkilileri mozak sanatçısı Rabia Alagöz'ün küratörlüğünde gerçekleşen sanat sokağının geleneksel hale getirildiğini, her yıl ramazan ayında açıldığını, sanatseverlerin yoğun ilgisini gördüğünü belirtti. Küratör Alagöz de güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar fakültesinden birçok öğretmen, akademisyen ve öğrencinin stantlarını ziyaret ettiğini, ustalarla tanıştığını, sanat çalışmalarını yakından incelediklerini, bilgi ve fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.