Avrupa’da aşıyı 100 avroya yapıyorlar

GÜNDEM 02.07.2021 - 17:43, Güncelleme: 02.07.2021 - 17:43
 

Avrupa’da aşıyı 100 avroya yapıyorlar

Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin bile aşıyı parayla yaptığını söylemeye devam eden Erdoğan, “50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar” dedi. Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde aşıları ücretsiz yaptığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, geçtiğimiz hafta Hatay’da yaptığı konuşmasında, Avrupa ülkelerinin aşı karşılığında 10 sterlin ücret aldığını ileri sürmüş ve basında genişçe tartışılmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde aşıların ücretsiz uygulandığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan bugün de aşı meselesine değinerek, “Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık” dedi. ‘BELLİ BİR BEDEL ALIN’ DEDİLER Aşı konusunda bedel alınması gerektiği yönünde görüşlerin kendilerine iletildiğini de ifade eden Erdoğan, “Bize nasihat ettiler, ‘ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın’. Biz ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyerek yola çıktık” şeklinde konuştu. BAY KEMAL, SİZ BİR İLLETSİNİZ CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmet ve yatırımların karşısında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kanal İstanbul projesindeki tartışmaları takip ediyorsunuz. Bu tartışmaların aynısı Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize kazandırılan her hizmette yaşanmıştır. GAP’tan Keban Barajı’na, köprülerden, üniversitelere, sanayi tesislerine kadar aklınıza gelecek her yatırımın karşısına ilk defa CHP çıkmıştır. Onlar istese de istemese de Türkiye istiklali ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacaktır. Bay Kemal senin gücün bunu engellemeye yetmez. Yanındakilerin gücü de buna yetmez. Bay Kemal siz illetsiniz” dedi.  
Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin bile aşıyı parayla yaptığını söylemeye devam eden Erdoğan, “50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar” dedi. Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde aşıları ücretsiz yaptığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, geçtiğimiz hafta Hatay’da yaptığı konuşmasında, Avrupa ülkelerinin aşı karşılığında 10 sterlin ücret aldığını ileri sürmüş ve basında genişçe tartışılmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde aşıların ücretsiz uygulandığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan bugün de aşı meselesine değinerek, “Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık” dedi.

‘BELLİ BİR BEDEL ALIN’ DEDİLER

Aşı konusunda bedel alınması gerektiği yönünde görüşlerin kendilerine iletildiğini de ifade eden Erdoğan, “Bize nasihat ettiler, ‘ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın’. Biz ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyerek yola çıktık” şeklinde konuştu.

BAY KEMAL, SİZ BİR İLLETSİNİZ

CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmet ve yatırımların karşısında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kanal İstanbul projesindeki tartışmaları takip ediyorsunuz. Bu tartışmaların aynısı Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize kazandırılan her hizmette yaşanmıştır. GAP’tan Keban Barajı’na, köprülerden, üniversitelere, sanayi tesislerine kadar aklınıza gelecek her yatırımın karşısına ilk defa CHP çıkmıştır. Onlar istese de istemese de Türkiye istiklali ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacaktır. Bay Kemal senin gücün bunu engellemeye yetmez. Yanındakilerin gücü de buna yetmez. Bay Kemal siz illetsiniz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.