Avukatlar perişan

GÜNDEM 27.01.2022 - 12:34, Güncelleme: 27.01.2022 - 12:34
 

Avukatlar perişan

Dayanışma Ağı tarafından yapılan ankette, katılanların %62,4’ünün 2 bin TL’nin altında çalıştığı, %26,3’ünün ise 2 bin – 3 bin arası bir ücrete çalıştığı belirtildi.

haberimizvar.net- Patronların Ensesindeyiz Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencileri Dayanışma Ağı bir anket çalışması yaptı. Dayanışma Ağı tarafından yapılan ankette, katılanların %62,4’ünün 2 bin TL’nin altında çalıştığı, %26,3’ünün ise 2 bin – 3 bin arası bir ücrete çalıştığı belirtildi. Sonuçlara göre, hukuk öğrencilerinin ise %14,3’ü ücretsiz çalışıyor.   Dayanışma Ağı; anket sonuçları doğrultusunda stajyer avukat ve hukuk öğrencilerinin aldığı ücretler üzerinden bir kampanya başlattıklarını ve bugün saat 21.00’da Twitter’da gündem etmeyi hedeflediklerini açıkladılar. Sosyal medyada, "İnsanca ücret" talebine dikkat çekmek için #StajyerAvukataİnsancaÜcret ve #BuÜcretlerlePatronAvukatlarGeçinsin hashtagleri kullanılacak.   soL Haber Portalı'nda yer alan habere göre, Dayanışma Ağı, anket sonucunda ortaya çıkan verilerin asgari ücret zamları, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında stajyer avukat ve hukuk öğrencilerinin ücretlerinde bir iyileşme olmadığını, aksine daha da yoksullaştıklarını gösterdiğini ifade etti.
Dayanışma Ağı tarafından yapılan ankette, katılanların %62,4’ünün 2 bin TL’nin altında çalıştığı, %26,3’ünün ise 2 bin – 3 bin arası bir ücrete çalıştığı belirtildi.

haberimizvar.net- Patronların Ensesindeyiz Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencileri Dayanışma Ağı bir anket çalışması yaptı. Dayanışma Ağı tarafından yapılan ankette, katılanların %62,4’ünün 2 bin TL’nin altında çalıştığı, %26,3’ünün ise 2 bin – 3 bin arası bir ücrete çalıştığı belirtildi. Sonuçlara göre, hukuk öğrencilerinin ise %14,3’ü ücretsiz çalışıyor.

 

Dayanışma Ağı; anket sonuçları doğrultusunda stajyer avukat ve hukuk öğrencilerinin aldığı ücretler üzerinden bir kampanya başlattıklarını ve bugün saat 21.00’da Twitter’da gündem etmeyi hedeflediklerini açıkladılar. Sosyal medyada, "İnsanca ücret" talebine dikkat çekmek için #StajyerAvukataİnsancaÜcret ve #BuÜcretlerlePatronAvukatlarGeçinsin hashtagleri kullanılacak.

 

soL Haber Portalı'nda yer alan habere göre, Dayanışma Ağı, anket sonucunda ortaya çıkan verilerin asgari ücret zamları, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında stajyer avukat ve hukuk öğrencilerinin ücretlerinde bir iyileşme olmadığını, aksine daha da yoksullaştıklarını gösterdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.