Avukatların aranması kanuna aykırı

GÜNDEM 11.05.2021 - 12:27, Güncelleme: 11.05.2021 - 12:27
 

Avukatların aranması kanuna aykırı

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, son dönemlerde Antalya Adliyesine girişte avukatlara karşı yaşanan arama uygulamalarını ve bu aramalarda avukatlara karşı uygulanan baskıyı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı

haberimizvar.net-CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği soru önergesi ile birlikte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Antalya Adliyesinde geçtiğimiz gün yaşanan en son olayda avukatlar yasal dayanağı olmayan bir arama uygulamasına itiraz etmeleri üzerine, Özel Güvenlik personelinin fiziki ve sözlü müdahalesi ile karşılaşmışlardır. Avukatlık Kanunu madde 58/1 açık bir şekilde avukatların aranamayacağını belirtmesine rağmen adeta avukatları sindirmek için bu uygulamaya devam ediliyor. Bu uygulamanın yasal gerekçesini ve ne zaman sona erdirileceğinin Adalet Bakanı Gül’ün yanıtlamasını talep ediyoruz. Ayrıca son yaşanan olayda özel güvenlik personelinin avukatlara fiziki ve sözlü müdahale emrini ve yetkisini kimden aldığını, ilgili personel hakkında soruşturma açılıp açılmadığına da önergemizde yer verdik.” SAVUNMA BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR “Yargı Reform Paketleri ile süslü temennilere yer veren AKP iktidarı ve onun Adalet Bakanı savunma hakkının engellenmesine karşı hiçbir somut adım atmazken, bir de yargının olmazsa olmazı savunmanın temsilcileri avukatları aramalarla sindirmeye çalışmaktadır. 27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yapan, daha sonrasında ise avukatlık yapan bir hukukçu olarak avukatların karşı karşıya kaldığı bu baskıcı uygulamayı kabul etmem mümkün değildir. Adaleti partisinin tabelasında bir isimden ibaret olarak gören AKP iktidarı, önce kanunları yok sayan fiili durumla, yargıya müdahale ve talimat ile sürdürdüğü, kendi hukuk sisteminde son sıra da savunmayı susturmak olduğu açıkça görülmektedir. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde yine Antalya Barosu üyesi avukatlar adliye girişinde X-Ray uygulamasına karşı çıkmışlar, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan adliye girişinde yaşanan hukuksuz X-Ray arama uygulamasına karşı farkındalık yaratmak için eylem yapmıştır.  Antalya Adliyesi’nde yaşanan, Antalya Barosu üyesi avukatların yaşadığı bu kanunsuz uygulama, basit bir uygulama değil, büyük bir yıldırma projesinin küçük bir parçasıdır.”
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, son dönemlerde Antalya Adliyesine girişte avukatlara karşı yaşanan arama uygulamalarını ve bu aramalarda avukatlara karşı uygulanan baskıyı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği soru önergesi ile birlikte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ Antalya Adliyesinde geçtiğimiz gün yaşanan en son olayda avukatlar yasal dayanağı olmayan bir arama uygulamasına itiraz etmeleri üzerine, Özel Güvenlik personelinin fiziki ve sözlü müdahalesi ile karşılaşmışlardır. Avukatlık Kanunu madde 58/1 açık bir şekilde avukatların aranamayacağını belirtmesine rağmen adeta avukatları sindirmek için bu uygulamaya devam ediliyor. Bu uygulamanın yasal gerekçesini ve ne zaman sona erdirileceğinin Adalet Bakanı Gül’ün yanıtlamasını talep ediyoruz. Ayrıca son yaşanan olayda özel güvenlik personelinin avukatlara fiziki ve sözlü müdahale emrini ve yetkisini kimden aldığını, ilgili personel hakkında soruşturma açılıp açılmadığına da önergemizde yer verdik.”

SAVUNMA BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR
“Yargı Reform Paketleri ile süslü temennilere yer veren AKP iktidarı ve onun Adalet Bakanı savunma hakkının engellenmesine karşı hiçbir somut adım atmazken, bir de yargının olmazsa olmazı savunmanın temsilcileri avukatları aramalarla sindirmeye çalışmaktadır. 27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yapan, daha sonrasında ise avukatlık yapan bir hukukçu olarak avukatların karşı karşıya kaldığı bu baskıcı uygulamayı kabul etmem mümkün değildir. Adaleti partisinin tabelasında bir isimden ibaret olarak gören AKP iktidarı, önce kanunları yok sayan fiili durumla, yargıya müdahale ve talimat ile sürdürdüğü, kendi hukuk sisteminde son sıra da savunmayı susturmak olduğu açıkça görülmektedir. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde yine Antalya Barosu üyesi avukatlar adliye girişinde X-Ray uygulamasına karşı çıkmışlar, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan adliye girişinde yaşanan hukuksuz X-Ray arama uygulamasına karşı farkındalık yaratmak için eylem yapmıştır.  Antalya Adliyesi’nde yaşanan, Antalya Barosu üyesi avukatların yaşadığı bu kanunsuz uygulama, basit bir uygulama değil, büyük bir yıldırma projesinin küçük bir parçasıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.