Avustralya 4 aydır yanıyor

GÜNDEM 06.01.2020 - 11:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Avustralya 4 aydır yanıyor

Avustralya’da 4 aydır devam eden yangınlarda 23 kişi hayatını kaybederken, binlerce ev yanarak kül oldu. Hektarlarca arazinin yok olduğu felakette binlerce kanguru ve koala da yanarak öldü. Eylül ayından bu yana söndürülemeyen yangınların nedeni aşırı sıcaklık.

haberimizvar.net- Avustralya’da Eylül ayı başından bu yana devam eden yangınlar ülkede hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Avustralya’daki yangınlar rüzgar nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamazken doğal yaşam da olumsuz etkileniyor. Ajanslar tarafından servis edilen görüntülerde yüzlerce kanguru ve koalanın yanarak öldüğü görülüyor. Yangının bir türlü kontrol altına alınamaması nedeniyle ülkenin başbakanı da eleştiri oklarının hedefinde!   YANGINLAR 4 AYDIR DEVAM EDİYOR Avustralya’daki yangınların neden aşırı sıcaklar! Aşırı sıcak nedeniyle 4 aya yakın süredir devam eden yangın nedeniyle 23 kişi hayatını kaybederken binlerce kanguru ve koala da öldü. Yetkililer, Yeni Güney Galler bölgesinde koalaların üçte birinin tamamen yok olduğunu açıkladı. Ülkenin güneydoğu bölgelerinde aylardır devam ve tüm çabalara rağmen söndürülemeyen yangınlarda, insan hayatının yanında vahşi yaşam da tehlikeye düşüyor. BİNLERCE EV YANARAK KÜL OLDU Yetkililer, Yeni Güney Galler bölgesinde 19 kişinin öldüğü, 3.6 milyon hektar alanın ve bin 365 evin yok olduğunu belirtti. Victoria bölgesinde ise 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin kaybolduğu, 784 bin hektar alanın yandığı ve 330 binanın yok olduğu açıklandı. Güney Avustralya’da 3 kişinin öldüğü, 100 bin hektar alanın yandığı ve 88 evin yok olduğu bilgisi paylaşıldı. 
Avustralya’da 4 aydır devam eden yangınlarda 23 kişi hayatını kaybederken, binlerce ev yanarak kül oldu. Hektarlarca arazinin yok olduğu felakette binlerce kanguru ve koala da yanarak öldü. Eylül ayından bu yana söndürülemeyen yangınların nedeni aşırı sıcaklık.

haberimizvar.net- Avustralya’da Eylül ayı başından bu yana devam eden yangınlar ülkede hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Avustralya’daki yangınlar rüzgar nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamazken doğal yaşam da olumsuz etkileniyor. Ajanslar tarafından servis edilen görüntülerde yüzlerce kanguru ve koalanın yanarak öldüğü görülüyor. Yangının bir türlü kontrol altına alınamaması nedeniyle ülkenin başbakanı da eleştiri oklarının hedefinde!

 

YANGINLAR 4 AYDIR DEVAM EDİYOR

Avustralya’daki yangınların neden aşırı sıcaklar! Aşırı sıcak nedeniyle 4 aya yakın süredir devam eden yangın nedeniyle 23 kişi hayatını kaybederken binlerce kanguru ve koala da öldü. Yetkililer, Yeni Güney Galler bölgesinde koalaların üçte birinin tamamen yok olduğunu açıkladı. Ülkenin güneydoğu bölgelerinde aylardır devam ve tüm çabalara rağmen söndürülemeyen yangınlarda, insan hayatının yanında vahşi yaşam da tehlikeye düşüyor.

BİNLERCE EV YANARAK KÜL OLDU

Yetkililer, Yeni Güney Galler bölgesinde 19 kişinin öldüğü, 3.6 milyon hektar alanın ve bin 365 evin yok olduğunu belirtti. Victoria bölgesinde ise 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin kaybolduğu, 784 bin hektar alanın yandığı ve 330 binanın yok olduğu açıklandı. Güney Avustralya’da 3 kişinin öldüğü, 100 bin hektar alanın yandığı ve 88 evin yok olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.