Ayak basılmayan meydanlar yeşerdi

GÜNDEM 05.05.2021 - 13:26, Güncelleme: 05.05.2021 - 13:35
 

Ayak basılmayan meydanlar yeşerdi

Antalya'da, pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın dolaştığı tarihi yerler ısızlaşınca kuşlara yuva oldu.

haberimizvar.net- Koronavirüse yönelik tam kapanma sürecinin yaşandığı Antalya'da tarihi meydanlar, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın gezdiği, turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği Cumhuriyet Meydanı, tarihi Saat Kulesi ile yanındaki burçların yer aldığı Arnavut kaldırımı olarak adlandırılan taşların arası otlar yeşerdi.  Tarihi Kaleiçi semtinin girişi Hadrianus Kapısı ile yanındaki park, güvercinlere yuva oldu. Saat Kulesi ile yanındaki burçların yüzeyinde boyu 1 metreye ulaşan otlar çıktı. Tarihi yerlerde az da olsa kısıtlamadan muaf turistlerin gezdiği kentte polis sık sık maske kullanımı konusunda uyarıda bulundu. Baharın gelmesiyle canlanan doğada çiçeklerin açması ve ağaç yapraklarının yeşermesiyle tarihi yerler güzellikleriyle eşsiz manzara oluşturdu.  
Antalya'da, pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın dolaştığı tarihi yerler ısızlaşınca kuşlara yuva oldu.

haberimizvar.net- Koronavirüse yönelik tam kapanma sürecinin yaşandığı Antalya'da tarihi meydanlar, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın gezdiği, turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği Cumhuriyet Meydanı, tarihi Saat Kulesi ile yanındaki burçların yer aldığı Arnavut kaldırımı olarak adlandırılan taşların arası otlar yeşerdi. 

Tarihi Kaleiçi semtinin girişi Hadrianus Kapısı ile yanındaki park, güvercinlere yuva oldu. Saat Kulesi ile yanındaki burçların yüzeyinde boyu 1 metreye ulaşan otlar çıktı. Tarihi yerlerde az da olsa kısıtlamadan muaf turistlerin gezdiği kentte polis sık sık maske kullanımı konusunda uyarıda bulundu. Baharın gelmesiyle canlanan doğada çiçeklerin açması ve ağaç yapraklarının yeşermesiyle tarihi yerler güzellikleriyle eşsiz manzara oluşturdu.
ANTALYA'DA, KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA UYGULANAN  <a href=TAM KAPANMA SURECINDE SESSIZLIGE BURUNEN TARIHI MEYDAN VE TURISTIK CADDELERDE, AYAK BASILMAMASI NEDENIYLE TASLAR ARASINDA OT YESERDI. NORMAL ZAMANLARDA BINLERCE INSANIN DOLASTIGI TARIHI YERLER KUSLARA YUVA OLDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_05/2b44f7c701c6bad7ccd04ad89b2d4849.jpg" />

ANTALYA'DA, KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA UYGULANAN  <a href=TAM KAPANMA SURECINDE SESSIZLIGE BURUNEN TARIHI MEYDAN VE TURISTIK CADDELERDE, AYAK BASILMAMASI NEDENIYLE TASLAR ARASINDA OT YESERDI. NORMAL ZAMANLARDA BINLERCE INSANIN DOLASTIGI TARIHI YERLER KUSLARA YUVA OLDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_05/71a065145e6afa16063fbd176ffb22e0.jpg" />
ANTALYA'DA, KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA UYGULANAN  <a href=TAM KAPANMA SURECINDE SESSIZLIGE BURUNEN TARIHI MEYDAN VE TURISTIK CADDELERDE, AYAK BASILMAMASI NEDENIYLE TASLAR ARASINDA OT YESERDI. NORMAL ZAMANLARDA BINLERCE INSANIN DOLASTIGI TARIHI YERLER KUSLARA YUVA OLDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_05/3b6c7dc1a9ab139338732e1dcf428f4d.jpg" />
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.