AYM'den Ekşi Sözlük kararı

GÜNDEM 12.01.2024 - 10:56, Güncelleme: 12.01.2024 - 10:56
 

AYM'den Ekşi Sözlük kararı

Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirilmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM) Ekşi Sözlük’ün erişime engellenmesinin ‘ifade özgürlüğü ihlali’ olduğuna karar verdi.

haberimizvar.net- 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından 25 Şubat tarihinde erişim engeli alan sözlük, bu kararın ardından farklı alan adlarıyla yayına devam etti. Farklı alan adları kullanan platformda “eksisozluk2023” 13 Mayıs’ta “eksisozluk42” 15 Mayıs’ta, “eksisozluk1923” 14 Aralık’ta, “eksisozluk1999” ise 24 Aralık’ta erişime engellenmişti.  Ekşi Sözlük, AYM’nin kararı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:   “Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d.iş sayılı kararıyla ‘eksisozluk.com’a erişimin engellenmesine karşı Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştuk. Bugün, Anayasa Mahkemesinin başvurumuzu değerlendirdiğini ve karar bağladığını öğrendik. Mahkeme, erişim engellenmesi kararının Anayasa’nın 26. Maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. İfade özgürlüğü ihlaliniin sonuçlarını ortadan kaldırmak amacıyla, kararın bir örneğinin Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderilmesine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verildi. Bu çerçevede eksisozluk.com’a yeniden erişim sağlanması için hâkimliğin karar vermesini bekliyoruz. Mücadelemizi hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmeksizin sürdürdük. Anayasa Mahkemesinin kararı inancımızı güçlendirdi. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz. Her zaman olduğu gibi ifade özgürlüğünü yaşa
Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirilmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM) Ekşi Sözlük’ün erişime engellenmesinin ‘ifade özgürlüğü ihlali’ olduğuna karar verdi.

haberimizvar.net- 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından 25 Şubat tarihinde erişim engeli alan sözlük, bu kararın ardından farklı alan adlarıyla yayına devam etti. Farklı alan adları kullanan platformda “eksisozluk2023” 13 Mayıs’ta “eksisozluk42” 15 Mayıs’ta, “eksisozluk1923” 14 Aralık’ta, “eksisozluk1999” ise 24 Aralık’ta erişime engellenmişti. 

Ekşi Sözlük, AYM’nin kararı sonrası açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d.iş sayılı kararıyla ‘eksisozluk.com’a erişimin engellenmesine karşı Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştuk.
Bugün, Anayasa Mahkemesinin başvurumuzu değerlendirdiğini ve karar bağladığını öğrendik. Mahkeme, erişim engellenmesi kararının Anayasa’nın 26. Maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. İfade özgürlüğü ihlaliniin sonuçlarını ortadan kaldırmak amacıyla, kararın bir örneğinin Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderilmesine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verildi. Bu çerçevede eksisozluk.com’a yeniden erişim sağlanması için hâkimliğin karar vermesini bekliyoruz.
Mücadelemizi hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmeksizin sürdürdük. Anayasa Mahkemesinin kararı inancımızı güçlendirdi. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz.
Her zaman olduğu gibi ifade özgürlüğünü yaşa

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.