Babalarının okuduğu okula kütüphane kurdular

GÜNDEM 08.10.2021 - 12:51, Güncelleme: 08.10.2021 - 12:51
 

Babalarının okuduğu okula kütüphane kurdular

Antalya'nın Demre İlçesi'nde 10 ay önce yaşamını yitiren cafe işletmecisi 67 yaşındaki Ali Erdoğan'nın çocukları, babalarının okuduğu Kaş İlçesi'ne bağlı Sarıbelen Mahallesi İlkokulu'na kütüphane kurdu.

haberimizvar.net- Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı'ında, uzun yıllar cafe işleten, Uzun Ali lakaplı Ali Erdoğan 10 ay önce akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Ali Erdoğan'ın ölümünün ardından, Demre'de ana okulu öğretmeni olan en büyük çocuğu Hatice Yıldırım önderliğinde bir araya gelen çocukları, babalarının anısını yaşatmak için kütüphane kurmaya karar verdi. Erdoğan'ın çocukları, babalarının eğitime başladığı Kaş'a bağlı Sarıbelen Mahallesi İlk ve Ortaokulu'nda kütüphane kurdu. Kütüphanede 15 öğrencinin okuma yapabileceği 1000 kitap bulunuyor.   Sarıbelen eski ilkokul binasında oluşturulan 'Ali Erdoğan Kütüphanesi' törenle açıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta öğrenciler, şiir okudu. Törene katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uzun Ali lakabıyla tanınan Ali Erdoğan'ı 35 yıldır tanıdığını anlattı. Uzun Ali'nin barış, adalet ve hoşgörü içinde yaşanacak bir dünya hayal etiğinden bahsedren Günay, eğitime değer veren bir insanın çocukları, onun adını kütüpheneyle ölümsüzleştirdiğini söyledi. Günay, kütüphaneye ikisi kendi yazdığı bir takım kitap hediye etti.   Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu da şöyle konuştu:   "Çağımızın en büyük sorunu okumamak. Okuduğunu anlamamak, anladığını ifade edememek. Bu sorunu çözmenin tek yolu okumaktan geçiyor. Bunun çözüm yeri de kütüphane ve burada bulunan kitaplar. Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin, çocuklarımızın okumasına, anlamasına katkı sağlamasını diliyorum."   Törende, Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin kurulmasına öncülük eden Ali Erdoğan'ın kızı Hatice Erdoğan'a bir teşekkür plaketi verildi. Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin açılışına Sarıbelen İlk ve Ortaokulu Müdürü Muhammet Ali Karakoç, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Sarıbelen Mahallesi Muhtarı Mevlüt Küçükkaya, CHP eski İl Başkanı Nusret Bayar, Kaş Belediye Meclisi üyeleri Meral Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyeleri Gülsüm Cengiz, Ali Rıza Yatkın, Ali Erdoğan'ın ailesi, dostları, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.
Antalya'nın Demre İlçesi'nde 10 ay önce yaşamını yitiren cafe işletmecisi 67 yaşındaki Ali Erdoğan'nın çocukları, babalarının okuduğu Kaş İlçesi'ne bağlı Sarıbelen Mahallesi İlkokulu'na kütüphane kurdu.

haberimizvar.net- Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı'ında, uzun yıllar cafe işleten, Uzun Ali lakaplı Ali Erdoğan 10 ay önce akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Ali Erdoğan'ın ölümünün ardından, Demre'de ana okulu öğretmeni olan en büyük çocuğu Hatice Yıldırım önderliğinde bir araya gelen çocukları, babalarının anısını yaşatmak için kütüphane kurmaya karar verdi. Erdoğan'ın çocukları, babalarının eğitime başladığı Kaş'a bağlı Sarıbelen Mahallesi İlk ve Ortaokulu'nda kütüphane kurdu. Kütüphanede 15 öğrencinin okuma yapabileceği 1000 kitap bulunuyor.

 

Sarıbelen eski ilkokul binasında oluşturulan 'Ali Erdoğan Kütüphanesi' törenle açıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta öğrenciler, şiir okudu. Törene katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uzun Ali lakabıyla tanınan Ali Erdoğan'ı 35 yıldır tanıdığını anlattı. Uzun Ali'nin barış, adalet ve hoşgörü içinde yaşanacak bir dünya hayal etiğinden bahsedren Günay, eğitime değer veren bir insanın çocukları, onun adını kütüpheneyle ölümsüzleştirdiğini söyledi. Günay, kütüphaneye ikisi kendi yazdığı bir takım kitap hediye etti.

 

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu da şöyle konuştu:

 

"Çağımızın en büyük sorunu okumamak. Okuduğunu anlamamak, anladığını ifade edememek. Bu sorunu çözmenin tek yolu okumaktan geçiyor. Bunun çözüm yeri de kütüphane ve burada bulunan kitaplar. Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin, çocuklarımızın okumasına, anlamasına katkı sağlamasını diliyorum."

 

Törende, Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin kurulmasına öncülük eden Ali Erdoğan'ın kızı Hatice Erdoğan'a bir teşekkür plaketi verildi. Ali Erdoğan Kütüphanesi'nin açılışına Sarıbelen İlk ve Ortaokulu Müdürü Muhammet Ali Karakoç, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Sarıbelen Mahallesi Muhtarı Mevlüt Küçükkaya, CHP eski İl Başkanı Nusret Bayar, Kaş Belediye Meclisi üyeleri Meral Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyeleri Gülsüm Cengiz, Ali Rıza Yatkın, Ali Erdoğan'ın ailesi, dostları, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.