Bağımlılık tedavisi gören kişi sayısı 2 milyona dayandı

SAĞLIK 15.12.2022 - 18:25, Güncelleme: 15.12.2022 - 18:25
 

Bağımlılık tedavisi gören kişi sayısı 2 milyona dayandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in sorusu üzerine, 8 yılda toplam 1 milyon 834 bin 489 kişinin bağımlılık tedavisi gördüğünü açıkladı. AMATEM’lerin kapasitesinin yetersiz kaldığına dikkat çeken Emir, “Ülkenin gençleri bağımlılığın pençesine atılıyor, aileler yalnız bırakılıyor" dedi.

haberimizvar.net- CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun faaliyet raporunun hâlâ açıklanmadığına dikkat çekerek, “Bir yılda hastanelerimize kaç insanımız bağımlılıkla, bağımlılık sorunu nedeniyle başvuruyor” sorusunu sormuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu soruların yanıtını yazılı olarak gönderdi. Koca’nın yanıtına göre, 2014-2021 yılları arasında 110 bin 113’ü yatarak, 1 milyon 724 bin 376’sı ayakta olmak üzere toplam 1 milyon 834 bin 489 kişi, bağımlılık tedavisi gördü. ‘1.7 milyar istendi 225 milyon TL harcandı’ Ortaya çıkan verilerin endişe verici olarak niteleyen Emir, bağımlılıkla mücadele harcanan bütçeye dair şunları söyledi: “2022 yılında merkezi bütçeden bağımlılıkla mücadele için 1.7 milyar TL istenmiş ama yalnızca 225 milyon TL harcanmış. Geri kalan paranın ne yapıldığını soruyoruz ama yanıt alamıyoruz. Fakat biliyoruz ki, bu paralar yandaş müteahhitlere aktarılıyor. Aynı şekilde 2021 yılında da 1.6 milyar TL olan bağımlılıkla mücadele bütçesinin yalnızca 204 milyon TL’sinin kullanıldığını görüyoruz. Yüz binlerce genç, AMATEM kapısında uyuşturucudan kurtulmak için sıra bekliyor ama bakanlık kılını kıpırdatmıyor.”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in sorusu üzerine, 8 yılda toplam 1 milyon 834 bin 489 kişinin bağımlılık tedavisi gördüğünü açıkladı. AMATEM’lerin kapasitesinin yetersiz kaldığına dikkat çeken Emir, “Ülkenin gençleri bağımlılığın pençesine atılıyor, aileler yalnız bırakılıyor" dedi.

haberimizvar.net- CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun faaliyet raporunun hâlâ açıklanmadığına dikkat çekerek, “Bir yılda hastanelerimize kaç insanımız bağımlılıkla, bağımlılık sorunu nedeniyle başvuruyor” sorusunu sormuştu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu soruların yanıtını yazılı olarak gönderdi. Koca’nın yanıtına göre, 2014-2021 yılları arasında 110 bin 113’ü yatarak, 1 milyon 724 bin 376’sı ayakta olmak üzere toplam 1 milyon 834 bin 489 kişi, bağımlılık tedavisi gördü.

‘1.7 milyar istendi 225 milyon TL harcandı’

Ortaya çıkan verilerin endişe verici olarak niteleyen Emir, bağımlılıkla mücadele harcanan bütçeye dair şunları söyledi: “2022 yılında merkezi bütçeden bağımlılıkla mücadele için 1.7 milyar TL istenmiş ama yalnızca 225 milyon TL harcanmış. Geri kalan paranın ne yapıldığını soruyoruz ama yanıt alamıyoruz. Fakat biliyoruz ki, bu paralar yandaş müteahhitlere aktarılıyor. Aynı şekilde 2021 yılında da 1.6 milyar TL olan bağımlılıkla mücadele bütçesinin yalnızca 204 milyon TL’sinin kullanıldığını görüyoruz. Yüz binlerce genç, AMATEM kapısında uyuşturucudan kurtulmak için sıra bekliyor ama bakanlık kılını kıpırdatmıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.