‘Bahar Kalkanı’ harekatı başlatıldı

GÜNDEM 01.03.2020 - 16:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Bahar Kalkanı’ harekatı başlatıldı

İdlib’deki saldırının ardından Bahar Kalkanı Harekatı başlatıldığını duyuran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Rusya’la karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var” dedi.

haberimizvar.net-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Şubat’ta İdlib’de TSK’ye yapılan ve 33 askerin öldüğü saldırının ardından ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ başlatıldığını söyledi. Harekatın devam ettiğini belirten Akar, “1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı. ‘RUSYA’YA KARŞI NİYETİMİZ YOK’  Akar Türkiye’nin Rusya’dan beklentilerinin Suriye yönetimini Soçi sınırlarına çekmesi olduğunu belirtti. Akar şöyle konuştu: “Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya’dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır”. ‘KABUL EDİLEBİLİR BULMUYORUZ’ ‘Rejimin yapacağı saldırılardan sorumlu değiliz’ gibi açıklamaları kabul edilebilir bulmadıklarını dile getiren Akar, “Garantör ülkeler olarak gerilimin azaltılmasında mutabık kalınmakla birlikte Soçi Mutabakatı’nın tüm şartlarının yerine getirilebilmesi için her türlü gayreti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.  
İdlib’deki saldırının ardından Bahar Kalkanı Harekatı başlatıldığını duyuran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Rusya’la karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var” dedi.

haberimizvar.net-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Şubat’ta İdlib’de TSK’ye yapılan ve 33 askerin öldüğü saldırının ardından ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ başlatıldığını söyledi. Harekatın devam ettiğini belirten Akar, “1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA’YA KARŞI NİYETİMİZ YOK’ 

Akar Türkiye’nin Rusya’dan beklentilerinin Suriye yönetimini Soçi sınırlarına çekmesi olduğunu belirtti. Akar şöyle konuştu: “Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya’dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır”.

‘KABUL EDİLEBİLİR BULMUYORUZ’

‘Rejimin yapacağı saldırılardan sorumlu değiliz’ gibi açıklamaları kabul edilebilir bulmadıklarını dile getiren Akar, “Garantör ülkeler olarak gerilimin azaltılmasında mutabık kalınmakla birlikte Soçi Mutabakatı’nın tüm şartlarının yerine getirilebilmesi için her türlü gayreti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.