Bakan Ersoy: Turizm bölgelerini kurtardık

GÜNDEM 28.07.2021 - 23:05, Güncelleme: 29.07.2021 - 10:45
 

Bakan Ersoy: Turizm bölgelerini kurtardık

Manavgat’ta incelemede bulunan Turizm Bakanı Ersoy, “Turizm bölgelerine giden yollar kapatılarak otelleri sıçraması engellendi” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “Tarım alanlarında, seralarda, narenciye bölgelerinde yangının zararını gördük” diye konuştu.

haberimizvar.net-  Antalya Manavgat’ta 4 ayrı noktada çıkan ve ilçeyi cehenneme çeviren orman yangınını söndürme çabaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bölgeye geldi. Yangınla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı” diye bilgi verdi. ÜMİDİMİZ OTELLERE SIÇRAMAMASI Alevlerin turizm bölgelerine sıçramadığını söyleyen Bakan Ersoy, “Tam zamanında ve çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için yangının o tarafa sıçraması engellenmiş. Başta yerleşim yerleriyle olan irtibatı, sonra da turizm bölgelerine gidecek yollar kapatılmış. Yangının üzerinde uçuş da yaptık, şu anda yerleşim bölgelerine uzak noktalarda seyrediyor. Arkadaşlar ellerinden geleni fazlasıyla yapıyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler, uçaklar devreye gireceği için, ümidimiz turizm bölgelerine sıçramadan kontrol altına alıp söndürmek” diye konuştu. HENÜZ KONTROL ALTINA ALINMADI Evi yanan ya da hasar gören vatandaşlarla ilgili gerekli düzenlemelerin valilik kontrolünde yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu ise, “Yangın maalesef henüz kontrol altına alınmış değil. Yanan seralar var. Tarım alanlarımızda, narenciye ve benzeri alanlarda da yangının zararını gördük. Can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen vatandaşların durumu da iyi. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda kontrol altına alınır” dedi.  İLGİLİ HABERİLER İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ: ;  
Manavgat’ta incelemede bulunan Turizm Bakanı Ersoy, “Turizm bölgelerine giden yollar kapatılarak otelleri sıçraması engellendi” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “Tarım alanlarında, seralarda, narenciye bölgelerinde yangının zararını gördük” diye konuştu.

haberimizvar.net-  Antalya Manavgat’ta 4 ayrı noktada çıkan ve ilçeyi cehenneme çeviren orman yangınını söndürme çabaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bölgeye geldi. Yangınla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı” diye bilgi verdi.

ÜMİDİMİZ OTELLERE SIÇRAMAMASI

Alevlerin turizm bölgelerine sıçramadığını söyleyen Bakan Ersoy, “Tam zamanında ve çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için yangının o tarafa sıçraması engellenmiş. Başta yerleşim yerleriyle olan irtibatı, sonra da turizm bölgelerine gidecek yollar kapatılmış. Yangının üzerinde uçuş da yaptık, şu anda yerleşim bölgelerine uzak noktalarda seyrediyor. Arkadaşlar ellerinden geleni fazlasıyla yapıyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler, uçaklar devreye gireceği için, ümidimiz turizm bölgelerine sıçramadan kontrol altına alıp söndürmek” diye konuştu.

HENÜZ KONTROL ALTINA ALINMADI

Evi yanan ya da hasar gören vatandaşlarla ilgili gerekli düzenlemelerin valilik kontrolünde yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu ise, “ Yangın maalesef henüz kontrol altına alınmış değil. Yanan seralar var. Tarım alanlarımızda, narenciye ve benzeri alanlarda da yangının zararını gördük. Can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen vatandaşların durumu da iyi. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda kontrol altına alınır” dedi. 

İLGİLİ HABERİLER İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ: ;




























 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.