Bakan Ersoy'dan pişkin savunma

GÜNDEM 10.12.2020 - 12:15, Güncelleme: 10.12.2020 - 12:15
 

Bakan Ersoy'dan pişkin savunma

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sahibi olduğu Ersoy Otelcilik’in, bakanlığının kiraya verdiği arazi üstüne inşa edilen oteli satın almasını savundu. Ersoy, “Turizmde en yüksek cirolardan birini yapan birinin yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” dedi. Muhalefet, Ersoy’u istifaya davet etti.

haberimizvar.net- TBMM Genel Kurulu’ndaki 2021 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşmeleri Bakanlıkların bütçeleri ile sürüyor. Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TBMM Başkanlığı’nın bütçe teklifi ele alındı. Dün ise Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçeleri görüşüldü. TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlığa ait arazi üzerine inşa edilen oteli satın alması gündeme geldi. CHP milletvekilleri, Ersoy’un kendi bakanlığına kiracı olduğunu, bu durumun istifayı gerektirdiğini kaydetti. Bodrum’da bakana ait Ersoy Otelcilik’in Kasım ayı sonunda bir otel satın aldığını ve bu otelin bakanlığa ait bir arazide yer aldığını kaydeden CHP’li milletvekilleri, bu durumun haksız rekabete yol açtığını vurguladı.   Muhalefetin eleştirilerinin ardından söz alan Bakan Ersoy, kendi bakanlığına kiracı olmasının “doğal” olduğunu iddia etti. “Hem yatırımcı hem de bakan” olarak gerçekleştirdiği ticareti değerlendiren Ersoy, kendi kendisini överek “Türkiye'nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un bu savunmasına tepki gösteren CHP’li Çetin Osman Budak ise “Bakanlık koltuğunu bırak, ticaretini yap” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, Türkiye vatandaşlarının yurt dışına çıkardığı paralara değindi. 2016’dan 2019’a kadar Türkiye'den bir milyon dolar ve üzeri miktarda 17 bin 100 hesabın yurt dışına çıktığını söyleyen Kuşoğlu, “200 milyar dolar en azından yurt dışında Türklerin serveti var. 800 milyar dolarlık bir gayrisafi yurt içi hasılaya sahip olan ülkede bu çok önemli ve çok vahim bir rakamdır, bunun üzerinde durulması lazım. Neden Türkler paralarını yurt dışına götürüyor? Türkiye, en fazla servet kaçırılan ülke durumunda” diye konuştu.  Kaynak:  Birgün/ Hüseyin Şimşek
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sahibi olduğu Ersoy Otelcilik’in, bakanlığının kiraya verdiği arazi üstüne inşa edilen oteli satın almasını savundu. Ersoy, “Turizmde en yüksek cirolardan birini yapan birinin yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” dedi. Muhalefet, Ersoy’u istifaya davet etti.

haberimizvar.net- TBMM Genel Kurulu’ndaki 2021 Yılı Bütçe Teklifi’nin görüşmeleri Bakanlıkların bütçeleri ile sürüyor. Önceki gün Turizm " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TBMM Başkanlığı’nın bütçe teklifi ele alındı. Dün ise Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçeleri görüşüldü.

TBMM Genel Kurulu’nda Turizm " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlığa ait arazi üzerine inşa edilen oteli satın alması gündeme geldi. CHP milletvekilleri, Ersoy’un kendi bakanlığına kiracı olduğunu, bu durumun istifayı gerektirdiğini kaydetti. Bodrum’da bakana ait Ersoy Otelcilik’in Kasım ayı sonunda bir otel satın aldığını ve bu otelin bakanlığa ait bir arazide yer aldığını kaydeden CHP’li milletvekilleri, bu durumun haksız rekabete yol açtığını vurguladı.

 

Muhalefetin eleştirilerinin ardından söz alan Bakan Ersoy, kendi bakanlığına kiracı olmasının “doğal” olduğunu iddia etti. “Hem yatırımcı hem de bakan” olarak gerçekleştirdiği ticareti değerlendiren Ersoy, kendi kendisini överek “Türkiye'nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” dedi. Turizm " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un bu savunmasına tepki gösteren CHP’li Çetin Osman Budak ise “Bakanlık koltuğunu bırak, ticaretini yap” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, Türkiye vatandaşlarının yurt dışına çıkardığı paralara değindi.

2016’dan 2019’a kadar Türkiye'den bir milyon dolar ve üzeri miktarda 17 bin 100 hesabın yurt dışına çıktığını söyleyen Kuşoğlu, “200 milyar dolar en azından yurt dışında Türklerin serveti var. 800 milyar dolarlık bir gayrisafi yurt içi hasılaya sahip olan ülkede bu çok önemli ve çok vahim bir rakamdır, bunun üzerinde durulması lazım. Neden Türkler paralarını yurt dışına götürüyor? Türkiye, en fazla servet kaçırılan ülke durumunda” diye konuştu. 
Kaynak:  Birgün/ Hüseyin Şimşek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.