Bakan Göktaş: "(Alper Gezeravcı) Gençlerimize ilham olacak"

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.01.2024 - 18:20, Güncelleme: 21.01.2024 - 18:20
 

Bakan Göktaş: "(Alper Gezeravcı) Gençlerimize ilham olacak"

Antalya'da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ”Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım ülkemize yön verecek, siz gençlerimize ilham olacaktır" dedi.

  haberimizvar.net-  Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilimizden 3 bin çocuğumuzu misafir eden Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan bu şampiyona, bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. 'Kale Gibi Gelecek' ve 'Sevgi Evleri' projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğumuz yer alıyor” dedi.      “YALNIZCA BÜYÜK RÜYALARIN VE İDDİALARIN SAHİBİ OLAN GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEBİLİRLER”    Ulusal ve uluslararası müsabakalarda her geçen gün yeni bir başarıya imza atan çocuklarla gurur duyduklarını ifaden eden Bakan Göktaş, ”Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek siz kıymetli gençlerimiz için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum. Çok eski zamanlardan beri oynanan satranç, zekâ ve sanatın buluştuğu önemli bir strateji oyunudur. Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler. Bu anlamda bugün sizleri bir araya getiren satrancın düşünce yapınıza ve zihinlerinize sağladığı avantajlarla rüyalarınızı, hedeflerinizi gerçekleştirmenize vesile olacağına inanıyorum ”diye konuştu.      “ŞANLI BAYRAĞIMIZI SİZLER FEZADA DALGALANDIRACAKSINIZ”    Bakan Göktaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:     "19 Ocak’ta Türkiye Yüzyılı damgasını vuracak çok gurur verici bir gelişmeyi hep birlikte yaşadık. Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım, ülkemize yön verecek siz gençlerimize ilham olacaktır. Şanlı bayrağımızı bugün Alper Gezeravcı, gelecekte ise sizler fezada dalgalandıracaksınız. Aşkla, şevkle ve coşkuyla kendinizi geliştirdiğiniz bu yolculukta Türkiye Yüzyılı'nı karar verme ve analitik düşünce becerileri gelişmiş siz gençlerimizle inşa edeceğiz” dedi. 
Antalya'da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ”Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım ülkemize yön verecek, siz gençlerimize ilham olacaktır" dedi.

  haberimizvar.net-  Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilimizden 3 bin çocuğumuzu misafir eden Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan bu şampiyona, bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. 'Kale Gibi Gelecek' ve 'Sevgi Evleri' projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğumuz yer alıyor” dedi. 
 
  “YALNIZCA BÜYÜK RÜYALARIN VE İDDİALARIN SAHİBİ OLAN GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEBİLİRLER” 
  Ulusal ve uluslararası müsabakalarda her geçen gün yeni bir başarıya imza atan çocuklarla gurur duyduklarını ifaden eden Bakan Göktaş, ”Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek siz kıymetli gençlerimiz için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum. Çok eski zamanlardan beri oynanan satranç, zekâ ve sanatın buluştuğu önemli bir strateji oyunudur. Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler. Bu anlamda bugün sizleri bir araya getiren satrancın düşünce yapınıza ve zihinlerinize sağladığı avantajlarla rüyalarınızı, hedeflerinizi gerçekleştirmenize vesile olacağına inanıyorum ”diye konuştu. 
 
  “ŞANLI BAYRAĞIMIZI SİZLER FEZADA DALGALANDIRACAKSINIZ” 
  Bakan Göktaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  
  "19 Ocak’ta Türkiye Yüzyılı damgasını vuracak çok gurur verici bir gelişmeyi hep birlikte yaşadık. Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım, ülkemize yön verecek siz gençlerimize ilham olacaktır. Şanlı bayrağımızı bugün Alper Gezeravcı, gelecekte ise sizler fezada dalgalandıracaksınız. Aşkla, şevkle ve coşkuyla kendinizi geliştirdiğiniz bu yolculukta Türkiye Yüzyılı'nı karar verme ve analitik düşünce becerileri gelişmiş siz gençlerimizle inşa edeceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.