Bakan Kurum: Riskli binalarda oturmayalım

GÜNDEM 04.11.2020 - 13:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bakan Kurum: Riskli binalarda oturmayalım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım.

haberimizvar.net- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, “Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Kurum, “17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” diye konuştu. YENİ KONUTLAR 1 YIL İÇİNDE   TOKİ'nin en geç 1 ay içinde konutların inşasına başlayacağını açıklayan Kurum, “1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz” dedi. Kurum, bugüne kadar yapılan taşınma ve kira yardımı toplamının ise 2 milyon 865 bin liraya ulaştığını açıkladı. KAMU MİSAFİRHANELERİNE ÇAĞIRDI   İzmir'in 13 ilçesinde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanesi bulunduğunu ifade eden Kurum, “Şu an 208 depremzede kalıyor. Yeteri kadar yerimiz var, vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerimizde misafir edebiliriz” diye konuştu. Bayraklı'da ilk etapta 1000 konteynır kurulacağını belirten Kurum "”Çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.   İzmir, Seferihisar açıklarında 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Depremde 114 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 1035 kişiden 898’i taburcu edildi, 137 kişinin tedavisi devam ediyor. (AS)
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım.

haberimizvar.net- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, “Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kurum, “17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” diye konuştu.

YENİ KONUTLAR 1 YIL İÇİNDE  

TOKİ'nin en geç 1 ay içinde konutların inşasına başlayacağını açıklayan Kurum, “1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz” dedi.

Kurum, bugüne kadar yapılan taşınma ve kira yardımı toplamının ise 2 milyon 865 bin liraya ulaştığını açıkladı.

KAMU MİSAFİRHANELERİNE ÇAĞIRDI  

İzmir'in 13 ilçesinde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanesi bulunduğunu ifade eden Kurum, “Şu an 208 depremzede kalıyor. Yeteri kadar yerimiz var, vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerimizde misafir edebiliriz” diye konuştu.

Bayraklı'da ilk etapta 1000 konteynır kurulacağını belirten Kurum "”Çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İzmir, Seferihisar açıklarında 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

Depremde 114 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 1035 kişiden 898’i taburcu edildi, 137 kişinin tedavisi devam ediyor. (AS)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.