Bakan Selçuk öğretmenlerin aşılama tarihini açıkladı

EĞİTİM 15.02.2021 - 12:31, Güncelleme: 15.02.2021 - 12:31
 

Bakan Selçuk öğretmenlerin aşılama tarihini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve öğretmenlerin aşılama tarihi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada,"49 bin 300 civarı okulumuz yüz yüze eğitime hazır. Öğretmenler şubat ayının son haftasında aşılanmaya başlayacak. Okulların güvenli olduğunu bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz bilmeli. Ortak kullanım alanları için ayrı kurallar belirledik." ifadelerini kullandı.

Haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır’ın Aralık ilçesinin Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katıldı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada; YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." TÜM SINIF DÜZEYLERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ "Bu hafta itibarıyla ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz." ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK? "Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde önemli bulduğumuz tedbir, öğretmenlere aşı uygulanması...  Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat’ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak." diyerek açıkladı.  
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve öğretmenlerin aşılama tarihi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada,"49 bin 300 civarı okulumuz yüz yüze eğitime hazır. Öğretmenler şubat ayının son haftasında aşılanmaya başlayacak. Okulların güvenli olduğunu bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz bilmeli. Ortak kullanım alanları için ayrı kurallar belirledik." ifadelerini kullandı.

Haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır’ın Aralık ilçesinin Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katıldı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada;

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

TÜM SINIF DÜZEYLERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ

"Bu hafta itibarıyla ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz."

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

"Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde önemli bulduğumuz tedbir, öğretmenlere aşı uygulanması...  Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat’ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak." diyerek açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.