Bakan Selçuk’tan kardeşinin şirketiyle ilgili açıklama yaptı

GÜNDEM 24.06.2021 - 12:25, Güncelleme: 24.06.2021 - 12:25
 

Bakan Selçuk’tan kardeşinin şirketiyle ilgili açıklama yaptı

Kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde olduğu şirketin devlet okulları ve özel okullara 25.6 milyonluk satış yaptığı iddialarına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2013’den beri süregelen hizmet aboneliği bedeli” dedi.

haberimizvar.net-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde bulunduğu şirketin okullara satış yaptığını gösteren belgelerle ilgili “2013’den beri süregelen hizmet aboneliği bedeli” dedi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada “meslek hayatı boyunca sadece akademisyen olarak değil fikir adamı olarak da birçok sorumluluk aldığını” belirten Selçuk, bakan olduğunda tek bir şirkette bulunan yüzde 25 hissesinden feragat ettiğini söyledi.  BAKANDAN ‘ALGI’ SAVUNMASI Kardeşinin şirketinin devlet okullarına ve özel okullara 25 milyon liralık satış yaptığı şeklindeki iddiayı üzülerek okuduğunu belirten Ziya Selçuk “Çok net ve açık olarak ifade ediyorum: Milli Eğitim Bakanlığı iddia edildiği gibi bu şirketten bir satın alma yapmamıştır. Yapılan satışlar, gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere özel şirketlere 2013 yılından beri süregelen hizmet aboneliği bedelidir” açıklaması yaptı. Bakan Selçuk iddianın ‘araştırılmadan, incelenmeden’ ve ‘algı oluşturma amacıyla’ yapıldığını söyleyerek hukuki süreç başlatacağını belirtti.  OKULLARA 25 MİLYONLUK SATIŞ Oda TV’de dün yayınlanan habere göre, Bakan Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğu şirket, son iki yılda başta özel okullar olmak üzere birçok kuruma 25 milyon 678 bin 159 TL’lik satış yaptı. 2016 yılında kurulan İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulunda Oktay Selçuk’un yanı sıra Ziya Selçuk’a yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdemir’in de yer aldığı belirtildi. Ziya Selçuk, bakan olduğunda sahibi olduğu Özel Maya Okulları’nı kardeşine bırakmıştı. Şirketin 2019 ve 2020 yılına ait beyannamelere göre devlete bağlı kurumlar ve özel okullara yaptığı satışların toplamı 25 milyon 678 bin 159 Türk Lirası olarak gözüküyor.  
Kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde olduğu şirketin devlet okulları ve özel okullara 25.6 milyonluk satış yaptığı iddialarına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2013’den beri süregelen hizmet aboneliği bedeli” dedi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde bulunduğu şirketin okullara satış yaptığını gösteren belgelerle ilgili “2013’den beri süregelen hizmet aboneliği bedeli” dedi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada “meslek hayatı boyunca sadece akademisyen olarak değil fikir adamı olarak da birçok sorumluluk aldığını” belirten Selçuk, bakan olduğunda tek bir şirkette bulunan yüzde 25 hissesinden feragat ettiğini söyledi. 

BAKANDAN ‘ALGI’ SAVUNMASI

Kardeşinin şirketinin devlet okullarına ve özel okullara 25 milyon liralık satış yaptığı şeklindeki iddiayı üzülerek okuduğunu belirten Ziya Selçuk “Çok net ve açık olarak ifade ediyorum: Milli Eğitim Bakanlığı iddia edildiği gibi bu şirketten bir satın alma yapmamıştır. Yapılan satışlar, gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere özel şirketlere 2013 yılından beri süregelen hizmet aboneliği bedelidir” açıklaması yaptı. Bakan Selçuk iddianın ‘araştırılmadan, incelenmeden’ ve ‘algı oluşturma amacıyla’ yapıldığını söyleyerek hukuki süreç başlatacağını belirtti. 

OKULLARA 25 MİLYONLUK SATIŞ

Oda TV’de dün yayınlanan habere göre, Bakan Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğu şirket, son iki yılda başta özel okullar olmak üzere birçok kuruma 25 milyon 678 bin 159 TL’lik satış yaptı. 2016 yılında kurulan İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulunda Oktay Selçuk’un yanı sıra Ziya Selçuk’a yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdemir’in de yer aldığı belirtildi. Ziya Selçuk, bakan olduğunda sahibi olduğu Özel Maya Okulları’nı kardeşine bırakmıştı. Şirketin 2019 ve 2020 yılına ait beyannamelere göre devlete bağlı kurumlar ve özel okullara yaptığı satışların toplamı 25 milyon 678 bin 159 Türk Lirası olarak gözüküyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.