Bakan'a Vekil Arı'dan Altın Portakal sınavı

YEREL 17.11.2023 - 17:41, Güncelleme: 17.11.2023 - 17:47
 

Bakan'a Vekil Arı'dan Altın Portakal sınavı

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline sebep olan 'Kanun Hükmü' filmini izlemeden festivalden desteğini çektiğini öne sürdü. Arı, "Bakan Ersoy'a- Filmin ilgili bölümünün kayıtları bana geldi-şeklindeki beyanınız filmi izlemediğinizi anlatıyor" dedi.

haberimizvar.net- Türkiye'nin en önemli sinema etkinliği olan 60ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesi bu kez Meclis'te Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında tartışma konusu oldu. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin iptaline sebep olan 'Kanun Hükmü' filminin izlemeden festivalden bakanlık desteğini çektiğini öne sürdü. Arı, Bakan Ersoy'a, " Filmin ilgili bölümünün kayıtları bana geldi. şeklindeki beyanınız filmi izlemediğinizi anlatıyor" dedi.. Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yönelik konuşmasında şunları söyledi :"Kültür ve Turizm Bakanı olarak sizin -sanatın gücünü kullanarak terör örgütü propagandası yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına karşıyız-şeklinde açıklamanız var. Bu açıklamayı üstelik sanatı desteklemesi gereken bir Kültür Bakanı olarak yaptınız. Eğer ki filmi izleyerek yapsaydınız saygı duyarım ama filmi izlemeden .böyle bir açıklamaya yaptıysanız bu da sizin ayıbınız olacaktır. Öne Kültür ve Turizm Bakanı olarak sizin desteğinizi geri çektiğinize dair açıklamanız, sonrasında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün salonun iptal etmesiyle bu filmin yayınlanmasından vazgeçildi ve sonuç itibarıyla da festival iptal edilmek zorunda kaldı" BÜYÜKŞEHİR KANUN HÜKMÜ'NÜ BAKANLIĞA SORMUŞ  CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kanun Hükmü filmini -yayınlayalım mı yayınlamayalım mı sakıncası var mı ?- diye Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sorduğunu da ifade etti. Arı, "Siz bu yazıya olumlu ya da olumsuz bir cevap dahi vermediniz. Sizin uygulamalarınızla sonuçta Cumhuriyetin 100'üncü yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 60'ıncı yılı düzenlenecekken Altın Portakal Film Festivali iptal edilmek zorunda kalındı" diye konuştu.
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline sebep olan 'Kanun Hükmü' filmini izlemeden festivalden desteğini çektiğini öne sürdü. Arı, "Bakan Ersoy'a- Filmin ilgili bölümünün kayıtları bana geldi-şeklindeki beyanınız filmi izlemediğinizi anlatıyor" dedi.

haberimizvar.net- Türkiye'nin en önemli sinema etkinliği olan 60ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesi bu kez Meclis'te Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında tartışma konusu oldu. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin iptaline sebep olan 'Kanun Hükmü' filminin izlemeden festivalden bakanlık desteğini çektiğini öne sürdü. Arı, Bakan Ersoy'a, " Filmin ilgili bölümünün kayıtları bana geldi.

şeklindeki beyanınız filmi izlemediğinizi anlatıyor" dedi.. Cavit Arı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yönelik konuşmasında şunları söyledi :"Kültür ve Turizm Bakanı olarak sizin -sanatın gücünü kullanarak terör örgütü propagandası yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına karşıyız-şeklinde açıklamanız var. Bu açıklamayı üstelik sanatı desteklemesi gereken bir Kültür Bakanı olarak yaptınız. Eğer ki filmi izleyerek yapsaydınız saygı duyarım ama filmi izlemeden .böyle bir açıklamaya yaptıysanız bu da sizin ayıbınız olacaktır. Öne Kültür ve Turizm Bakanı olarak sizin desteğinizi geri çektiğinize dair açıklamanız, sonrasında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün salonun iptal etmesiyle bu filmin yayınlanmasından vazgeçildi ve sonuç itibarıyla da festival iptal edilmek zorunda kaldı"

BÜYÜKŞEHİR KANUN HÜKMÜ'NÜ BAKANLIĞA SORMUŞ 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kanun Hükmü filmini -yayınlayalım mı yayınlamayalım mı sakıncası var mı ?- diye Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sorduğunu da ifade etti. Arı, "Siz bu yazıya olumlu ya da olumsuz bir cevap dahi vermediniz. Sizin uygulamalarınızla sonuçta Cumhuriyetin 100'üncü yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 60'ıncı yılı düzenlenecekken Altın Portakal Film Festivali iptal edilmek zorunda kalındı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.