Bakanın sözü lafta kaldı!

EKONOMİ 17.10.2023 - 14:02, Güncelleme: 17.10.2023 - 14:07
 

Bakanın sözü lafta kaldı!

CHP Antalya Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cavit Arı, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun 12 Aralık 2022'de Kumluca'da yaşanan sel felaketinde Kumluca Belediyesi'ne 10 milyon TL. destek sözü verdiğini, ancak yerinme getirmediğini belirterek, konuyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru önerge ile sordu.

haberimizvar.net- Aralık 2022 tarihinde meydana gelen sel felaketinde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kumluca Belediyesi'ne verdiği 10 milyon TL destek sözünü, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. YENİ YAPILACAK KAPALI PAZARYERİ İÇİN 10 MİLYON TL ÖDENEK SAĞLANACAKTI. BAKANIN SÖZÜ LAFTA KALDI. CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; “12 Aralık 2022 tarihinde Kumluca'da yaşanan sel felaketi sonrasında, ilçe Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmiş ve Gavur Deresi'nin üstünün kapalı olması felaketin nedeni olarak belirlenmişti. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, derenin üstünün kapatılması ve Kültür Park ile Kapalı Pazar Yeri'nin yıkılması talimatını vermişti. Dönemin İçişleri Bakanı Soylu, bu ziyaret esnasında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na Kapalı Pazar Yerinin bir an önce yıkılması gerektiğini ve yeni yapılacak kapalı pazaryeri için 10 Milyon TL ödenek sağlanacağını, kamuoyuna ilan etmişti. KUMLUCA BELEDİYESİ’NE VE HALKINA  SÖZ VERİLEN 10 MİLYON TL TALEBİ KARŞILANMADI. Cavit Arı; “Kumluca Belediyesi’nin Başkan Mustafa Köleoğlu imzalı, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına gönderdiği yazıda 10 Milyon TL talebiyle ilgili olarak, gerek Sayın Bakanınız, gerekse makamlarınız tarafından taahhüt edilen ödeneğin devletin devamlılığı ilkesi gereğince Afet Acil Durum Yardım Hesabına aktarılması hususunu dile getirmiş, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ise bahsedilen ödeneğin hesaplarına aktarımı yapılmadığı ve Başkanlık bütçesinde ilgili işe karşılık ödenek bulunmayışı gerekçesiyle talebin karşılanamayacağı bildirilmiştir.” Dedi. VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ. Cavit Arı; “Verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekir. Ayrıca verilen sözler karşılanırken, paranın bugünkü değerine uygun olarak verilen taahhüt miktarını arttırmak uygun olacaktır.Bir Bakanın Kamuoyu önünde Tüm Türkiye’nin duyacağı şekilde söylediği ve verdiği bir taahhüde inanılmayacakta neye inanılacaktır.” diyerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya aşağıdaki soruları yöneltmiştir. BAKANIN AÇIKLAMASI SİYASİ BİR ŞOV MALZEMESİ OLARAK MI KALACAKTIR? Cavit Arı önergesinde; Kumluca'da yaşanan sel felaketi sonrasında, Dönemin İçişleri Bakanı Soylu, ziyaret esnasında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na Kapalı Pazar Yerinin bir an önce yıkılması gerektiğini ve yeni yapılacak kapalı pazaryeri için 10 Milyon TL ödenecek sağlanacağını, kamuoyuna ilan etmesine rağmen neden hala ödenek çıkarılmamıştır? Devlette devamlılık esas olduğuna göre, Kumluca’ya verilecek olan ödenek ne zaman yatırılacaktır? Kumluca ve Kumluca halkının yaralarını sarması için gerekli olan ödenek için biran önce talimat verecek misiniz?
CHP Antalya Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cavit Arı, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun 12 Aralık 2022'de Kumluca'da yaşanan sel felaketinde Kumluca Belediyesi'ne 10 milyon TL. destek sözü verdiğini, ancak yerinme getirmediğini belirterek, konuyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru önerge ile sordu.

haberimizvar.net- Aralık 2022 tarihinde meydana gelen sel felaketinde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kumluca Belediyesi'ne verdiği 10 milyon TL destek sözünü, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

YENİ YAPILACAK KAPALI PAZARYERİ İÇİN 10 MİLYON TL ÖDENEK SAĞLANACAKTI. BAKANIN SÖZÜ LAFTA KALDI.

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; “12 Aralık 2022 tarihinde Kumluca'da yaşanan sel felaketi sonrasında, ilçe Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmiş ve Gavur Deresi'nin üstünün kapalı olması felaketin nedeni olarak belirlenmişti. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, derenin üstünün kapatılması ve Kültür Park ile Kapalı Pazar Yeri'nin yıkılması talimatını vermişti. Dönemin İçişleri Bakanı Soylu, bu ziyaret esnasında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na Kapalı Pazar Yerinin bir an önce yıkılması gerektiğini ve yeni yapılacak kapalı pazaryeri için 10 Milyon TL ödenek sağlanacağını, kamuoyuna ilan etmişti.

KUMLUCA BELEDİYESİ’NE VE HALKINA  SÖZ VERİLEN 10 MİLYON TL TALEBİ KARŞILANMADI.

Cavit Arı; “ Kumluca Belediyesi’nin Başkan Mustafa Köleoğlu imzalı, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına gönderdiği yazıda 10 Milyon TL talebiyle ilgili olarak, gerek Sayın Bakanınız, gerekse makamlarınız tarafından taahhüt edilen ödeneğin devletin devamlılığı ilkesi gereğince Afet Acil Durum Yardım Hesabına aktarılması hususunu dile getirmiş, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ise bahsedilen ödeneğin hesaplarına aktarımı yapılmadığı ve Başkanlık bütçesinde ilgili işe karşılık ödenek bulunmayışı gerekçesiyle talebin karşılanamayacağı bildirilmiştir.” Dedi.

VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ.

Cavit Arı; “Verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekir. Ayrıca verilen sözler karşılanırken, paranın bugünkü değerine uygun olarak verilen taahhüt miktarını arttırmak uygun olacaktır.Bir Bakanın Kamuoyu önünde Tüm Türkiye’nin duyacağı şekilde söylediği ve verdiği bir taahhüde inanılmayacakta neye inanılacaktır.” diyerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya aşağıdaki soruları yöneltmiştir.

BAKANIN AÇIKLAMASI SİYASİ BİR ŞOV MALZEMESİ OLARAK MI KALACAKTIR?

Cavit Arı önergesinde;

  1. Kumluca'da yaşanan sel felaketi sonrasında, Dönemin İçişleri Bakanı Soylu, ziyaret esnasında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na Kapalı Pazar Yerinin bir an önce yıkılması gerektiğini ve yeni yapılacak kapalı pazaryeri için 10 Milyon TL ödenecek sağlanacağını, kamuoyuna ilan etmesine rağmen neden hala ödenek çıkarılmamıştır?
  2. Devlette devamlılık esas olduğuna göre, Kumluca’ya verilecek olan ödenek ne zaman yatırılacaktır?
  3. Kumluca ve Kumluca halkının yaralarını sarması için gerekli olan ödenek için biran önce talimat verecek misiniz?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.