Bakanlık el koydu Sözen isyan etti

YEREL 20.09.2023 - 17:54, Güncelleme: 20.09.2023 - 17:54
 

Bakanlık el koydu Sözen isyan etti

Manavgat Boğaz sahilinde bulunan ve halkın 2003 yılından beri mesire alanı olarak kullandığı 254 dönümlük alanın Manavgat Belediyesi'ne tahsisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerekçe göstermeksizin iptal edilmesine CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen isyan etti.

haberimizvar.net- Başkan Sözen, "Manavgat halkının nefes alacağı ve uygun maliyetle yararlanacağı bir yatırıma dönüştürmeyi amaçladığımız bu tahsisin iptali kabul edilemez. Tahsisi iptal eden karardan geri adım atılmasını sağlamak, karara karşı duruşumuzu sergilemek ve sesimizi duyurabilmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile 23 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'da Boğaz Kale önünde basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamamızda gelin hep birlikte olalım. Kentimizin değerlerine sahip çıkalım" dedi. CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, talepleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sorgun Mahallesi 1276 parselin 2003 yılında beri Manavgat Halkının mesire alanı olarak kullanılan alanın da içerisinde bulunduğu 254 dönümlük bölümünün Manavgat Belediyesi'ne tahsisi için 2012 yılında ön izin verildiğini, 2017 yılında ise taşınmaz üzerinde Manavgat Belediyesi lehine tapu sicilinde üst hakkının tahsis edildiğini belirtti. Manavgat Belediyesi'nin defalarca talep bulunmasına rağmen yer teslimi yapılmadığını vurgulayan Şükrü Sözen, "Kültür ve Turizm Bakanlığı 12.09.2023 tarihinde belediyemize gönderdiği bir yazı ile haksız ve hukuksuz bir gerekçe ile tahsisi iptal ettiğini bildirmiştir. Bu alan Manavgat halkının yıllarca mesire alanı olarak kullandığı, çocuklarımızın nefes alanı, halkın evi olan belediyemizde kalmalıdır. Manavgat Belediyesi duyarlı Manavgat halkı ile birlikte her zaman kentinin öz değerlerini korumuş, kollamış, sahip çıkmıştır. Tahsisi iptal eden karardan geri adım atılmasını sağlamak, karara karşı duruşumuzu sergilemek ve sesimizi duyurmak amacıyla 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 18.00'da Boğaz Cafe önünde yapacağımız basın açıklamasına kamuoyunun destek vermesini bekliyoruz" dedi.
Manavgat Boğaz sahilinde bulunan ve halkın 2003 yılından beri mesire alanı olarak kullandığı 254 dönümlük alanın Manavgat Belediyesi'ne tahsisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerekçe göstermeksizin iptal edilmesine CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen isyan etti.

haberimizvar.net- Başkan Sözen, "Manavgat halkının nefes alacağı ve uygun maliyetle yararlanacağı bir yatırıma dönüştürmeyi amaçladığımız bu tahsisin iptali kabul edilemez. Tahsisi iptal eden karardan geri adım atılmasını sağlamak, karara karşı duruşumuzu sergilemek ve sesimizi duyurabilmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile 23 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'da Boğaz Kale önünde basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamamızda gelin hep birlikte olalım. Kentimizin değerlerine sahip çıkalım" dedi.

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, talepleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sorgun Mahallesi 1276 parselin 2003 yılında beri Manavgat Halkının mesire alanı olarak kullanılan alanın da içerisinde bulunduğu 254 dönümlük bölümünün Manavgat Belediyesi'ne tahsisi için 2012 yılında ön izin verildiğini, 2017 yılında ise taşınmaz üzerinde Manavgat Belediyesi lehine tapu sicilinde üst hakkının tahsis edildiğini belirtti. Manavgat Belediyesi'nin defalarca talep bulunmasına rağmen yer teslimi yapılmadığını vurgulayan Şükrü Sözen, "Kültür ve Turizm Bakanlığı 12.09.2023 tarihinde belediyemize gönderdiği bir yazı ile haksız ve hukuksuz bir gerekçe ile tahsisi iptal ettiğini bildirmiştir. Bu alan Manavgat halkının yıllarca mesire alanı olarak kullandığı, çocuklarımızın nefes alanı, halkın evi olan belediyemizde kalmalıdır. Manavgat Belediyesi duyarlı Manavgat halkı ile birlikte her zaman kentinin öz değerlerini korumuş, kollamış, sahip çıkmıştır. Tahsisi iptal eden karardan geri adım atılmasını sağlamak, karara karşı duruşumuzu sergilemek ve sesimizi duyurmak amacıyla 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 18.00'da Boğaz Cafe önünde yapacağımız basın açıklamasına kamuoyunun destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.