Bakanlık’tan 45 yaban keçisinin öldürülmesine onay

GÜNDEM 22.05.2021 - 15:03, Güncelleme: 22.05.2021 - 15:03
 

Bakanlık’tan 45 yaban keçisinin öldürülmesine onay

Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, 45 yaban keçisinin öldürülmesi için ihale açacağını duyurdu. Duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, ihalenin iptal edilmesini istedi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, “13 parti halinde toplam 45 adet yaban keçisi ve hatalı boynuz şelek yaban keçisi acente kotalarının avlattırılması işi” için ihale duyurusunda bulundu. İhale kapsamında öldürülmesi istenen 45 yaban keçisinin ikisi, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde,  geriye kalanı ise Antalya’nın Akseki, Kaş, İbradı, Gazipaşa, Alanya, Döşemealtı, Finike ilçelerinde ve bu ilçelerin çeşitli köylerinde bulunuyor. Bakanlığın duyurusu sosyal medyada tepkiye neden olurken, ihalenin iptal edilmesi çağrısı yapıldı. ‘AV CİNAYETTİR’ Doğaseverler, sosyal medya paylaşımlarında “AvCinayettir” hashtag’ini kullanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ihalenin iptal edilmesini istedi. 4 Haziran 2021 tarihinde Burdur’da açık teklif usulü gerçekleştirilecek ihaleye katılanların ihale doküman bedeline 200 lira ödemesi ve muhammen bedelin yüzde üçü kadar geçici teminat tutarlarını yatırması gerekiyor. Bölgeye göre yaban keçilerinin muhammen bedelleri de farklılık gösteriyor. Isparta’nın Sütçüler ilçesinde iki yaban keçisinin öldürülmesi için KDV hariç 17 bin 600 lira belirleyen bakanlığın Antalya için belirlediği rakamlar 17 bin 600 lira ile 122 bin 400 lira arasında değişiyor. Buna göre bakanlık 45 dağ keçisi ihalesi sonucunda 3 milyon 70 bin 600 lira gelir elde edecek.  Kaynak: Gazete Duvar/ Serpil Kurtay  
Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, 45 yaban keçisinin öldürülmesi için ihale açacağını duyurdu. Duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, ihalenin iptal edilmesini istedi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, “13 parti halinde toplam 45 adet yaban keçisi ve hatalı boynuz şelek yaban keçisi acente kotalarının avlattırılması işi” için ihale duyurusunda bulundu. İhale kapsamında öldürülmesi istenen 45 yaban keçisinin ikisi, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde,  geriye kalanı ise Antalya’nın Akseki, Kaş, İbradı, Gazipaşa, Alanya, Döşemealtı, Finike ilçelerinde ve bu ilçelerin çeşitli köylerinde bulunuyor.

Bakanlığın duyurusu sosyal medyada tepkiye neden olurken, ihalenin iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

‘AV CİNAYETTİR’

Doğaseverler, sosyal medya paylaşımlarında “AvCinayettir” hashtag’ini kullanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ihalenin iptal edilmesini istedi. 4 Haziran 2021 tarihinde Burdur’da açık teklif usulü gerçekleştirilecek ihaleye katılanların ihale doküman bedeline 200 lira ödemesi ve muhammen bedelin yüzde üçü kadar geçici teminat tutarlarını yatırması gerekiyor. Bölgeye göre yaban keçilerinin muhammen bedelleri de farklılık gösteriyor. Isparta’nın Sütçüler ilçesinde iki yaban keçisinin öldürülmesi için KDV hariç 17 bin 600 lira belirleyen bakanlığın Antalya için belirlediği rakamlar 17 bin 600 lira ile 122 bin 400 lira arasında değişiyor. Buna göre bakanlık 45 dağ keçisi ihalesi sonucunda 3 milyon 70 bin 600 lira gelir elde edecek.

 Kaynak: Gazete Duvar/ Serpil Kurtay

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.