Bakanlıktan F-16 açıklaması

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2024 - 12:57, Güncelleme: 08.02.2024 - 12:57
 

Bakanlıktan F-16 açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Senatör Rand Paul'un Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Kongre'ye sunduğu tasarıyı değerlendirdi. Yetkililer, "Herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir" açıklamasında bulundu.

haberimizvar.net- Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan Türkiye’ye F-16 satışını engellemeye yönelik öneri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, "Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” ifadelerini kullandı.  ABD Senatosu'nda, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul tarafından Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Senato Dış ilişkiler Komisyonu’na bir karar tasarısı sunulmuştu. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un, 26 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’ye yönelik yayımladığı "23 milyar dolarlık F-16 Blok 70 tedariki" bildirimine yapılan itirazın kabul edilmesi için ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğun onayı gerekiyor.
Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Senatör Rand Paul'un Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Kongre'ye sunduğu tasarıyı değerlendirdi. Yetkililer, "Herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir" açıklamasında bulundu.

haberimizvar.net- Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan Türkiye’ye F-16 ile ilgili haberler">F-16 satışını engellemeye yönelik öneri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, "Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” ifadelerini kullandı. 

ABD Senatosu'nda, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul tarafından Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Senato Dış ilişkiler Komisyonu’na bir karar tasarısı sunulmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un, 26 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’ye yönelik yayımladığı "23 milyar dolarlık F-16 Blok 70 tedariki" bildirimine yapılan itirazın kabul edilmesi için ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğun onayı gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.