Bakkal ve marketler bugün açık olacak

SAĞLIK 20.12.2020 - 11:34, Güncelleme: 20.12.2020 - 11:34
 

Bakkal ve marketler bugün açık olacak

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında bugün yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasak boyunca bakkal, market ve fırın gibi işletmeler belirli saatlerde hizmet verebilecek.

haberimizvar.net-Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre; hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında da bakkal, market, manav, balıkçı ve kuruyemişçi gibi işletmeler sadece saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak. Yasak boyunca araç kullanmamak şartı ile vatandaşlar bu dükkanlardan alışveriş yapabilecek. SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR? Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek. Sokağa çıkma yasağının uymayıp ikinci kez ceza yiyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.
Koronavirüsü tedbirleri kapsamında bugün yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasak boyunca bakkal, market ve fırın gibi işletmeler belirli saatlerde hizmet verebilecek.

haberimizvar.net-Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre; hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında da bakkal, market, manav, balıkçı ve kuruyemişçi gibi işletmeler sadece saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak. Yasak boyunca araç kullanmamak şartı ile vatandaşlar bu dükkanlardan alışveriş yapabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Sokağa çıkma yasağının uymayıp ikinci kez ceza yiyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.