Bakü'de 'aquafaba'yı anlattı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.12.2023 - 15:27, Güncelleme: 17.12.2023 - 15:27
 

Bakü'de 'aquafaba'yı anlattı

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Emin Gülden, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Uluslararası 'Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar ve Küresel Uygulamaları' Kongresi'nde dikkat çeken bir başarı elde etti.

haberimizvar.net- Emin Gülden, kongrede 'Aquafaba'nın Gıda Sektöründe Kullanımının Araştırılması' konusunda gerçekleştirdiği bilimsel sunumla katılımcıların ilgisini çekti. Gülden, yaptığı kapsamlı araştırma sonuçlarını diğer katılımcılarla paylaştı. Kongre süresince aquafabanın gıda sektöründeki potansiyeli ve kullanım alanlarına dair detaylı bilgiler sunan Gülden, hem ulusal hem de uluslararası alanda öne çıkan isimlerle fikir alışverişinde bulundu. Emin Gülden, kongre sunumuna ilişkin şu bilgileri aktardı:  “Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar ve Küresel Uygulamalar Kongresi'ne özel bir davet aldım. Bu benim için hem ilk yurt dışı seyahati hem de yurt dışında gerçekleşen ilk akademik etkinlikti. Heyecan ve mutluluk duyguları arasında okulumu en iyi şekilde temsil etme ve akademik çalışmalarımı uluslararası bir platformda paylaşma fırsatını elde ettim. Bu deneyim, hayatımdaki en önemli gelişmelerden biri oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner'e ve danışman hocam Öğr. Gör. Selma Lubabe Erdoğan'a bu değerli fırsatı benimle paylaşmaları ve destek verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu deneyim, notlarımın ötesinde, kültürler arası etkileşim ve akademik büyüme açısından da benim için çok değerli ve yararlı bir kongre oldu. Bu akademik sunumum hem kişisel hem de profesyonel gelişimime önemli katkılar sağladı. Gelecekteki benzeri fırsatları daha da değerli kılmak ve Alanya Üniversitesi'nin adını daha da yükseklere taşımak için çalışmaya devam edeceğim." GIDA SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ: AQUAFABA Aquafaba maddesi, gıda dünyasının gözdesi haline geldi. Genellikle konserve nohutun içinde bulunan ve yaygın olarak nohut suyu olarak bilinen bu madde, özellikle vegan ve vejetaryen mutfaklarda yumurta yerine tercih ediliyor. Yapılan araştırmalar, literatür taraması ve laboratuvar deneyleri, aquafabanın besin değerinin dikkat çekici olduğunu ortaya koydu. Hem besleyici bir öğe hem de işleme esnekliği sunan aquafaba, özellikle vegan ve vejetaryen beslenen kişilerdeki kayıp besin değerinin dengelenmesine önemli katkı sağlıyor. Pastacılık, mayacılık ve soslu ürünler gibi çeşitli gıda sektörlerinde kullanılan ve benzersiz özelliklere sahip aqufaba maddesinin, gıda endüstrisine çeşitlilik ve inovasyon getirmesi bekleniyor. 
Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Emin Gülden, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Uluslararası 'Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar ve Küresel Uygulamaları' Kongresi'nde dikkat çeken bir başarı elde etti.

haberimizvar.net- Emin Gülden, kongrede 'Aquafaba'nın Gıda Sektöründe Kullanımının Araştırılması' konusunda gerçekleştirdiği bilimsel sunumla katılımcıların ilgisini çekti. Gülden, yaptığı kapsamlı araştırma sonuçlarını diğer katılımcılarla paylaştı. Kongre süresince aquafabanın gıda sektöründeki potansiyeli ve kullanım alanlarına dair detaylı bilgiler sunan Gülden, hem ulusal hem de uluslararası alanda öne çıkan isimlerle fikir alışverişinde bulundu.

Emin Gülden, kongre sunumuna ilişkin şu bilgileri aktardı: 

“Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar ve Küresel Uygulamalar Kongresi'ne özel bir davet aldım. Bu benim için hem ilk yurt dışı seyahati hem de yurt dışında gerçekleşen ilk akademik etkinlikti. Heyecan ve mutluluk duyguları arasında okulumu en iyi şekilde temsil etme ve akademik çalışmalarımı uluslararası bir platformda paylaşma fırsatını elde ettim. Bu deneyim, hayatımdaki en önemli gelişmelerden biri oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner'e ve danışman hocam Öğr. Gör. Selma Lubabe Erdoğan'a bu değerli fırsatı benimle paylaşmaları ve destek verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu deneyim, notlarımın ötesinde, kültürler arası etkileşim ve akademik büyüme açısından da benim için çok değerli ve yararlı bir kongre oldu. Bu akademik sunumum hem kişisel hem de profesyonel gelişimime önemli katkılar sağladı. Gelecekteki benzeri fırsatları daha da değerli kılmak ve Alanya Üniversitesi'nin adını daha da yükseklere taşımak için çalışmaya devam edeceğim."

GIDA SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ: AQUAFABA

Aquafaba maddesi, gıda dünyasının gözdesi haline geldi. Genellikle konserve nohutun içinde bulunan ve yaygın olarak nohut suyu olarak bilinen bu madde, özellikle vegan ve vejetaryen mutfaklarda yumurta yerine tercih ediliyor. Yapılan araştırmalar, literatür taraması ve laboratuvar deneyleri, aquafabanın besin değerinin dikkat çekici olduğunu ortaya koydu. Hem besleyici bir öğe hem de işleme esnekliği sunan aquafaba, özellikle vegan ve vejetaryen beslenen kişilerdeki kayıp besin değerinin dengelenmesine önemli katkı sağlıyor. Pastacılık, mayacılık ve soslu ürünler gibi çeşitli gıda sektörlerinde kullanılan ve benzersiz özelliklere sahip aqufaba maddesinin, gıda endüstrisine çeşitlilik ve inovasyon getirmesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.