Bale eşliğinde opera

KÜLTÜR 08.11.2020 - 18:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bale eşliğinde opera

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), orkestra eşliğinde bale severleri 'Vivaldi-Bach Akşamı'nda buluşturdu. Yoğun ilgi gören eseri 400 kişi izledi.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Vivaldi-Bach Akşamı'nda Antalya DOB orkestra ve bale sanatçıları, bu sezon ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Konser, Alman Barok besteci Johann Sebastian Bach'ın 'Air' süiti ile başladı. Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetirken, keman sanatçısı Sibel Aydın ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası trompet sanatçısı Cem Sevgi solist olarak sahnedeki yerlerini aldı. Yüksek barok dönem bestecisi ve J.S. Bach'ın da akrabası olan Johann Bernhard Bach'ın orkestral süitinin de seslendirildiği konserde, Antalya DOB dansçıları da Antonio Vivaldi'nin müziklerine eşlik etti Koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait olan 'Dört Mevsim' balesinde İlkbahar Adagio'da Müge Öğüt- Artur Ivanov, Kış Adagio'da ise Selin Berkmen- Tolga Burçak solist olarak izleyici karşısına çıktı. Gecede Antalya DOB'un genç solist dansçısı Yağızhan Danış 'Swing with the Dolphins' ile ilk koreografisini Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Vivaldi'nin Dört Mevsim 'Yaz' konçertosu eşliğinde sahnelenen 'Swing with the Dolphins'de Seda Manaz, Burak Özbek ve Volkan Altunel solist olarak dans etti. Antalya'daki yerleşik yabancıların da büyük ilgi gösterdiği ve pandemi kurallarına uygun oturma düzeninde maskeli izlenen konserde keyifli, neşeli dakikalar yaşayan izleyici, şef, orkestra elemanları, solist sanatçı ve dansçıları alkış yağmuruna tuttu.
Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), orkestra eşliğinde bale severleri 'Vivaldi-Bach Akşamı'nda buluşturdu. Yoğun ilgi gören eseri 400 kişi izledi.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Vivaldi-Bach Akşamı'nda Antalya DOB orkestra ve bale sanatçıları, bu sezon ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Konser, Alman Barok besteci Johann Sebastian Bach'ın 'Air' süiti ile başladı.

Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetirken, keman sanatçısı Sibel Aydın ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası trompet sanatçısı Cem Sevgi solist olarak sahnedeki yerlerini aldı.

Yüksek barok dönem bestecisi ve J.S. Bach'ın da akrabası olan Johann Bernhard Bach'ın orkestral süitinin de seslendirildiği konserde, Antalya DOB dansçıları da Antonio Vivaldi'nin müziklerine eşlik etti

Koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait olan 'Dört Mevsim' balesinde İlkbahar Adagio'da Müge Öğüt- Artur Ivanov, Kış Adagio'da ise Selin Berkmen- Tolga Burçak solist olarak izleyici karşısına çıktı.

Gecede Antalya DOB'un genç solist dansçısı Yağızhan Danış 'Swing with the Dolphins' ile ilk koreografisini Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Vivaldi'nin Dört Mevsim 'Yaz' konçertosu eşliğinde sahnelenen 'Swing with the Dolphins'de Seda Manaz, Burak Özbek ve Volkan Altunel solist olarak dans etti.

Antalya'daki yerleşik yabancıların da büyük ilgi gösterdiği ve pandemi kurallarına uygun oturma düzeninde maskeli izlenen konserde keyifli, neşeli dakikalar yaşayan izleyici, şef, orkestra elemanları, solist sanatçı ve dansçıları alkış yağmuruna tuttu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.