Balık: Bu adaletsizlik giderilsin

EKONOMİ 17.01.2024 - 13:55, Güncelleme: 17.01.2024 - 15:30
 

Balık: Bu adaletsizlik giderilsin

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu eski Başkanı Mehmet Balık, giderek derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin 16 milyon emekli olduğunu belirterek, emekli maaşlarındaki eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu eski Başkanı Mehmet Balık, derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin 16 milyon emekli olduğunu belirterek, emekli maaşlarındaki eşitsizlik ve adaletsizliğinin giderilmesini gerektiğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Balık, şunları belirtti:  ''Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz, yurttaşları yoksulluğun pençesine hapsederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi 16 milyon emekli olmuştur. Hayat pahalılığı her gün, hatta aynı gün içinde hızla artmaya devam ediyor ve özellikle dar gelirlilerin, işçilerin, memurların ve emeklilerin sıkıntısı her geçen gün artıyor.  Gerçek enflasyon artışına uygun olarak maaşlarına zam yapılmayan emeklilerin durumu açlık sınırında ya da açlık sınırının altına düşmüştür.  Milyonlarca emekli, dul, yetim çok ciddi bir yoksullaşma yaşamaktadır. 2023 Nisan ayında en düşük emekli maaşı 7500 tl iken karşılığı 387 dolar bugün 10.000 liraya yükseltilen emekli maaşının dolar karşılığı 333 dolardır. Dolayısıyla en düşük emekli maaşındaki kayıp 54 dolar yani emeklinin kaybı 1620 liradır. Emeklilerimizin insanca ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmamıştır acilen emeklilerin yaşam şartlarının düzeltilmesini ve emeklileri arasında ikramiye ayrımcılığının kaldırılmalıdır'' dedi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu eski Başkanı Mehmet Balık, giderek derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin 16 milyon emekli olduğunu belirterek, emekli maaşlarındaki eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu eski Başkanı Mehmet Balık, derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin 16 milyon emekli olduğunu belirterek, emekli maaşlarındaki eşitsizlik ve adaletsizliğinin giderilmesini gerektiğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Balık, şunları belirtti: 

''Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz, yurttaşları yoksulluğun pençesine hapsederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi 16 milyon emekli olmuştur. Hayat pahalılığı her gün, hatta aynı gün içinde hızla artmaya devam ediyor ve özellikle dar gelirlilerin, işçilerin, memurların ve emeklilerin sıkıntısı her geçen gün artıyor.  Gerçek enflasyon artışına uygun olarak maaşlarına zam yapılmayan emeklilerin durumu açlık sınırında ya da açlık sınırının altına düşmüştür.  Milyonlarca emekli, dul, yetim çok ciddi bir yoksullaşma yaşamaktadır. 2023 Nisan ayında en düşük emekli maaşı 7500 tl iken karşılığı 387 dolar bugün 10.000 liraya yükseltilen emekli maaşının dolar karşılığı 333 dolardır. Dolayısıyla en düşük emekli maaşındaki kayıp 54 dolar yani emeklinin kaybı 1620 liradır. Emeklilerimizin insanca ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmamıştır acilen emeklilerin yaşam şartlarının düzeltilmesini ve emeklileri arasında ikramiye ayrımcılığının kaldırılmalıdır'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.