Balık: İLKSAN öğretmenlerindir

GÜNDEM 21.08.2020 - 14:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Balık: İLKSAN öğretmenlerindir

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 4 yönetim kurulu ile 2 denetim kurulu üyesinin Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenen İLKSAN’ın bakanlığın çiftliği haline getirildiğini söyledi. Balık, “İLKSAN kimsenin çiftliği değil öğretmenlerindir” dedi.

haberimizvar.net- Öğretmenlerin sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla kurulan İLKSAN’ın bugün sorun yumağı haline geldiğini vurgulayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları dile getirdi; “İLKSAN’ın ana statü belgesi gereği 4 yönetim kurulu 2 denetleme kurulu üyesi Milli Eğitim Bakanı tarafından önerilmektedir. Öncelikle ana statüdeki bu düzenlemenin değiştirilmesi gerekmektedir. İLKSAN Yönetim Kurulu’nun 7 üyesinin sadece 3’ü, 3 denetleme kurulu üyesinin sadece 1’i, seçimle öğretmenler tarafından seçilebilmektedir. Toplam 10 üyenin 6’sını Milli Eğitim Bakanlığı belirlediğinden, İLKSAN’ı yıllardır Milli Eğitim Bakanlığını yönetmektedir.”   İLKSAN’I BAKANLIK YÖNETİYOR “16 Ağustos’ta yapılan seçimlere Milli Eğitim Bakanı iki genel müdür, teftiş kurulu başkanı ve danışmanını önermiş ve bu kişiler seçtirilmiştir. 2017 yılında da İsmet Yılmaz’ın kardeşinin kayınbiraderini, kendisinin de koruma müdürü olan Uğur Tecir’i Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne daire başkanı olarak atamış, sonrasında da İLKSAN’ın Denetleme Kuruluna seçtirilmişti. İlksan yönetim kuruluna önerilen MEB temsilcileri maaşlarının yanı sıra huzur hakkı, yolluk yevmiyeler hariç beş, denetleme kurulu üyeleri ise üç asgari ücret alacaklardır. MEB temsilcilerine ayrıca ücret ödenmesi doğru değildir. Bu kişiler MEB’den maaş almaktadır. İLKSAN’ın ana statü belgesinde birçok eksiklikler ve hatalar bulunmaktadır. İLKSAN yönetim kurulu, genel kurulunu toplayarak bu eksiklikleri ve hataları düzeltmelidir.”   ÖĞRETMEN KADAR MAAŞ ALMALILAR “İLKSAN’a seçilen kişiler mevcut görevlerini bırakmalı ve öğretmen maaşı kadar ücret ödenmelidir. İLKSAN kimsenin çiftliği değildir. İLKSAN öğretmenlerin malıdır. İLKSAN MEB bürokratlarının arpalığı değildir. Haksız yere kimse İLKSAN’ın paralarını heba edemez. İLKSAN, öğretmenlerin zor dönemi için kurduğu kurumdur ve gelecek için dayanışmasıdır. Birilerini çitf maaş ve geçim kapısı değildir.  İLKSAN’ın, Bakanın Danışmanının, Teftiş Kurulu Başkanının, Personel Genel Müdürünün, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlerinin geçim kapısı olmasına izin vermeyeceğiz.  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; öğretmenlerin aidatları ve alın teriyle kurulan İLKSAN’ın bürokrat maaşlarına ek fonlama işlevi olmadığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a hatırlatıyoruz ve acilen eğitim ve bilim emekçilerini aydınlatacak açıklama bekliyoruz.”  
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 4 yönetim kurulu ile 2 denetim kurulu üyesinin Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenen İLKSAN’ın bakanlığın çiftliği haline getirildiğini söyledi. Balık, “İLKSAN kimsenin çiftliği değil öğretmenlerindir” dedi.

haberimizvar.net- Öğretmenlerin sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla kurulan İLKSAN’ın bugün sorun yumağı haline geldiğini vurgulayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları dile getirdi; “İLKSAN’ın ana statü belgesi gereği 4 yönetim kurulu 2 denetleme kurulu üyesi Milli Eğitim Bakanı tarafından önerilmektedir. Öncelikle ana statüdeki bu düzenlemenin değiştirilmesi gerekmektedir.

İLKSAN Yönetim Kurulu’nun 7 üyesinin sadece 3’ü, 3 denetleme kurulu üyesinin sadece 1’i, seçimle öğretmenler tarafından seçilebilmektedir. Toplam 10 üyenin 6’sını Milli Eğitim Bakanlığı belirlediğinden, İLKSAN’ı yıllardır Milli Eğitim Bakanlığını yönetmektedir.”

 

İLKSAN’I BAKANLIK YÖNETİYOR

“16 Ağustos’ta yapılan seçimlere Milli Eğitim Bakanı iki genel müdür, teftiş kurulu başkanı ve danışmanını önermiş ve bu kişiler seçtirilmiştir. 2017 yılında da İsmet Yılmaz’ın kardeşinin kayınbiraderini, kendisinin de koruma müdürü olan Uğur Tecir’i Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne daire başkanı olarak atamış, sonrasında da İLKSAN’ın Denetleme Kuruluna seçtirilmişti. İlksan yönetim kuruluna önerilen MEB temsilcileri maaşlarının yanı sıra huzur hakkı, yolluk yevmiyeler hariç beş, denetleme kurulu üyeleri ise üç asgari ücret alacaklardır. MEB temsilcilerine ayrıca ücret ödenmesi doğru değildir. Bu kişiler MEB’den maaş almaktadır. İLKSAN’ın ana statü belgesinde birçok eksiklikler ve hatalar bulunmaktadır. İLKSAN yönetim kurulu, genel kurulunu toplayarak bu eksiklikleri ve hataları düzeltmelidir.”

 

ÖĞRETMEN KADAR MAAŞ ALMALILAR

“İLKSAN’a seçilen kişiler mevcut görevlerini bırakmalı ve öğretmen maaşı kadar ücret ödenmelidir. İLKSAN kimsenin çiftliği değildir. İLKSAN öğretmenlerin malıdır. İLKSAN MEB bürokratlarının arpalığı değildir. Haksız yere kimse İLKSAN’ın paralarını heba edemez.

İLKSAN, öğretmenlerin zor dönemi için kurduğu kurumdur ve gelecek için dayanışmasıdır. Birilerini çitf maaş ve geçim kapısı değildir.  İLKSAN’ın, Bakanın Danışmanının, Teftiş Kurulu Başkanının, Personel Genel Müdürünün, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlerinin geçim kapısı olmasına izin vermeyeceğiz.  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; öğretmenlerin aidatları ve alın teriyle kurulan İLKSAN’ın bürokrat maaşlarına ek fonlama işlevi olmadığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a hatırlatıyoruz ve acilen eğitim ve bilim emekçilerini aydınlatacak açıklama bekliyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.