Balıkçılar Serik'te kıyasıya yarıştı

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2024 - 16:02, Güncelleme: 26.02.2024 - 16:02
 

Balıkçılar Serik'te kıyasıya yarıştı

Antalya'nın Serik ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı. Türkiye'nin farklı illerinden yarışmaya katılan 120 sporcu, kıyıdan attıkları surf oltalarıyla en büyük ve en çok balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

haberimizvar.net- Boğazkent turizm sahilinde düzenlenen yarışmada, akşam saat 19.00'dan sabah 07.00'ye kadar sporcular, kıyasıya mücadele etti. Dereceye giren sporcular hem para ödülü hem de çeşitli ödüllerin sahibi oldu. 1. sporcu, 25 bin, 2. sporcu, 15 bin ve 3. sporcu ise 10 bin lira ile ödüllendirildi.  Yarışmacıların avlandığı alanda çöp bırakmaları halinde ise  direkt olarak diskalifiye edildiğini belirten Akdeniz Balıkçılar ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Ertosun, "Burada 6. Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nı yapıyoruz. Daha önce bu sahilde 2 kez, yine Çıralı Sahili'nde 2 kez, bir kez Kemer Sahili'nde organizasyonlar yapmıştık. Bu turnuvadaki amacımız, sürdürülebilir balıkçılığa, kıyılarımızın korunmasına, olta balıkçıların isteklerine ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak. Türkiye'nin her yerinden yarışmaya iştirak eden arkadaşlarımız var. 60 sektörden 2 yarışmacı katılıyor yarışmaya. Toplamda ise 120 balıkçı yarışıyor" ifadesini kullandı.    "YARIŞMA GÜZELDİ"  Bursa'dan yarışmaya katılan Selahattin Erol, "Bursa surf casting ekibi olarak yarışmaya katıldık. Akşam başladık yarışmaya, şu an bitirmek üzereyiz. Elimizden geleni yaptık. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Av güzel geçti ama balık popülasyonu olarak verim alamadık ama ortam ve yarışma çok güzeldi. 2 balık tuttuk ama sektörde bir şey yapamadık" diye konuştu.
Antalya'nın Serik ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı. Türkiye'nin farklı illerinden yarışmaya katılan 120 sporcu, kıyıdan attıkları surf oltalarıyla en büyük ve en çok balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

haberimizvar.net- Boğazkent turizm sahilinde düzenlenen yarışmada, akşam saat 19.00'dan sabah 07.00'ye kadar sporcular, kıyasıya mücadele etti. Dereceye giren sporcular hem para ödülü hem de çeşitli ödüllerin sahibi oldu. 1. sporcu, 25 bin, 2. sporcu, 15 bin ve 3. sporcu ise 10 bin lira ile ödüllendirildi. 
Yarışmacıların avlandığı alanda çöp bırakmaları halinde ise  direkt olarak diskalifiye edildiğini belirten Akdeniz Balıkçılar ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Ertosun, "Burada 6. Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nı yapıyoruz. Daha önce bu sahilde 2 kez, yine Çıralı Sahili'nde 2 kez, bir kez Kemer Sahili'nde organizasyonlar yapmıştık. Bu turnuvadaki amacımız, sürdürülebilir balıkçılığa, kıyılarımızın korunmasına, olta balıkçıların isteklerine ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak. Türkiye'nin her yerinden yarışmaya iştirak eden arkadaşlarımız var. 60 sektörden 2 yarışmacı katılıyor yarışmaya. Toplamda ise 120 balıkçı yarışıyor" ifadesini kullandı. 
 
"YARIŞMA GÜZELDİ" 
Bursa'dan yarışmaya katılan Selahattin Erol, "Bursa surf casting ekibi olarak yarışmaya katıldık. Akşam başladık yarışmaya, şu an bitirmek üzereyiz. Elimizden geleni yaptık. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Av güzel geçti ama balık popülasyonu olarak verim alamadık ama ortam ve yarışma çok güzeldi. 2 balık tuttuk ama sektörde bir şey yapamadık" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.