Bankta yat vergi yok Çadırda yat vergi var

GÜNDEM 26.11.2019 - 17:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bankta yat vergi yok Çadırda yat vergi var

Yaz aylarında otelleri pahalı bularak kamp alanlarını tercih eden vatandaşlar artık ‘çadır vergisi’ ödeyecek.

haberimizvar.net- AKP tarafından geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunulan ‘Konaklama Vergisi’ kabul edilerek, yasalaştı. “Konaklama Vergisi” adı altında yeni bir vergi getirildi. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart hotel, misafirhane ve kamping gibi tesisler ile dağ ve yayla evi gibi kırsal turizm tesislerinde verilen geceleme hizmeti konaklama vergisine tabi olacak. ÇADIR VERGİSİ 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 18 TL; 4 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 12 TL; 3 yıldızlı oteller ve belediye belgeli konaklama tesisleri için 9 TL; 2 ve bir yıldızlı oteller, pansiyon, motel, apart hotel ve kampingler için 6 TL; butik oteller ve özel konaklama tesisleri için 18 TL olacak. BANKTA YATARSANIZ VERGİ YOK Değerli arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama çadır kamplarından da konaklama vergisi alınacağını bilin isterim” diyen Vergi Uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ozan Bingöl, “O kamp alanına karavan ile gitseniz dahi o vergiyi ödemek zorundasınız. Ancak bir parkta bankta gecelersek vergi yok!” ifadelerini kullandı.
Yaz aylarında otelleri pahalı bularak kamp alanlarını tercih eden vatandaşlar artık ‘çadır vergisi’ ödeyecek.

haberimizvar.net- AKP tarafından geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunulan ‘Konaklama Vergisi’ kabul edilerek, yasalaştı. “Konaklama Vergisi” adı altında yeni bir vergi getirildi. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart hotel, misafirhane ve kamping gibi tesisler ile dağ ve yayla evi gibi kırsal turizm tesislerinde verilen geceleme hizmeti konaklama vergisine tabi olacak.

ÇADIR VERGİSİ

5 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 18 TL; 4 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 12 TL; 3 yıldızlı oteller ve belediye belgeli konaklama tesisleri için 9 TL; 2 ve bir yıldızlı oteller, pansiyon, motel, apart hotel ve kampingler için 6 TL; butik oteller ve özel konaklama tesisleri için 18 TL olacak.

BANKTA YATARSANIZ VERGİ YOK

Değerli arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama çadır kamplarından da konaklama vergisi alınacağını bilin isterim” diyen Vergi Uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ozan Bingöl, “O kamp alanına karavan ile gitseniz dahi o vergiyi ödemek zorundasınız. Ancak bir parkta bankta gecelersek vergi yok!” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.