Baraj teklifi Erdoğan’a sunuldu

GÜNDEM 10.08.2021 - 14:39, Güncelleme: 10.08.2021 - 14:39
 

Baraj teklifi Erdoğan’a sunuldu

Bahçeli’nin “Üniversite sınavında baraj puanı düşürülmeli” çağrısı sonrası YÖK’ten ilk adım geldi. YÖK ‘baraj’ teklifini Erdoğan’a sundu.

HABERİMİZVAR – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Üniversite sınavında baraj puanı düşürülmeli” çağrısı sonrası Yükseköğretim Kurumu’ndan (ÖYK)  ilk adım geldi. YÖK ‘baraj’ teklifini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu sene üniversite imtihanlarında bir sıkıntı yaşandı. 170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Başkanımız ile de konuyu görüştüm. Sağ olsun onlar da bir çalışma yaptılar ve şimdi olayı çok daha fazla sayıda gencin mağdur olmayacağı bir duruma getirdiler. Şu anda işin detaylarını YÖK halledecek ve bu işi inşallah gençlerimizin lehine bitirmiş olacağız” açıklamasının ardından bir kez daha üniversite sınavların kaldırılması çağrısını yineleyen Bahçeli, en son baraj puanının düşürülmesini teklif etti. TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesini ‘teklif ve temenni’ eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından YÖK’ten ilk adım geldi. YÖK’TEN İLK ADIM GELDİ Sabah gazetesinin haberine göre, YÖK, barajın düşürülmesi konusunda çalışmalara başladı. YÖK’ün salgın koşulları ve yüz yüze eğitimin zaman zaman aksaması dikkate alınarak kontenjanların boş kalmamasını amaçladığı belirtildi. Bahçeli, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı. Baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetmişti: “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım”. 
Bahçeli’nin “Üniversite sınavında baraj puanı düşürülmeli” çağrısı sonrası YÖK’ten ilk adım geldi. YÖK ‘baraj’ teklifini Erdoğan’a sundu.

HABERİMİZVAR – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Üniversite sınavında baraj puanı düşürülmeli” çağrısı sonrası Yükseköğretim Kurumu’ndan (ÖYK)  ilk adım geldi. YÖK ‘baraj’ teklifini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu sene üniversite imtihanlarında bir sıkıntı yaşandı. 170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Başkanımız ile de konuyu görüştüm. Sağ olsun onlar da bir çalışma yaptılar ve şimdi olayı çok daha fazla sayıda gencin mağdur olmayacağı bir duruma getirdiler. Şu anda işin detaylarını YÖK halledecek ve bu işi inşallah gençlerimizin lehine bitirmiş olacağız” açıklamasının ardından bir kez daha üniversite sınavların kaldırılması çağrısını yineleyen Bahçeli, en son baraj puanının düşürülmesini teklif etti. TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesini ‘teklif ve temenni’ eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından YÖK’ten ilk adım geldi.

YÖK’TEN İLK ADIM GELDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, YÖK, barajın düşürülmesi konusunda çalışmalara başladı. YÖK’ün salgın koşulları ve yüz yüze eğitimin zaman zaman aksaması dikkate alınarak kontenjanların boş kalmamasını amaçladığı belirtildi. Bahçeli, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı. Baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetmişti: “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.