Barınakta kan donduran görüntüler

YEREL 12.10.2023 - 14:34, Güncelleme: 12.10.2023 - 14:34
 

Barınakta kan donduran görüntüler

Kumluca Belediyesi'nin hayvan barınağında her gün en az 10 köpeğin öldüğünü, barınak çevresinde yapılan araştırmada ölen hayvanlara ait çok sayıda toplu mezar ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor. Barınağın eski çalışanı Kerim Tan, kısırlaştırılıp doğaya bırakılması gereken köpeklerin hiç bir işlem yapılmadan arabaya doldurulup Sögütcuması bölgesine bırakıldığı öne sürdü.

haberimizvar.net- Gündem Gazetesi'nden Ayça Ordu'nun haberine göre; Antalya’nın Kumluca İlçesi’ndeki beledieyeye ait hayvan barınağında yaşananlar hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde hayvan hakları aktivisti Mert Güçlü’nün sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayına katılan barınağın eski çalışanı Kerim Tan, belediyenin hiç bir şekilde barınağı denetlemediğini, bu nedenle de barınakta toplu ölümlerin yaşandığını ileri sürdü. Tan sözlerinii şöyle sürdürdü: “Barınağa gelen hayvanların gerekli tedavisi yapılmıyordu. Barınağa gelen gönüllü ekiplerin baskısı sonucunda kısırlaştırma çalışmaları arttırıldı. Ancak bu da kağı üzerinde oluyordu. Kısırlaştırma raporlarını kendileri dolduruyordu. Ayda 5 tane kısırlaştırma yapıyorlarsa yanına bir sıfır ekleyip sayıyı 50 olarak yazıyorlardı. Bunu gelip denetleyen yok.” KÖPEKLERİ BIRAKIYORLARMIŞ Normal uygulamada köpeklerin bakımını yapıp kısırlaştırdıktan sonra doğaya bırakılmaları gereken köpeklerin hiçbir işlem yapılmadan bırakıldığını da ileri süren Kerim Tan, “Köpekleri arabaya doldurup bizi Söğütcuması’na gönderirlerdi. ‘Oraya köpekleri bırakın’ derlerdi. Bıraktığımız köpekler kısırlaştırılmamış ve sağlıksızdı. Yaşama olanakları yoktu. Bize ‘Köye yakın bir yerlere bırakın, gelin’ derlerdi. ‘Biz bunları niye bırakıyoruz, kısırlaştıralım’ derdik. ‘Köpek sayısı az olsun. Başımıza dert oluyor’ derlerdi” diye konuştu. KAN DONDURAN TOPLU MEZARLAR İddiaya göre, gönüllülerce yapılan arazi taraması sırasında bu barınağın çevresinde çok sayıda toplu mezar bulundu. Yapılan yayında barınakta şuan açık durumda olan, toplamda 12 toplu hayvan mezarı olduğunu da ileri sürüldü. Skandal barınak şartları ve açık duran toplu mezarlar nedeniyle halk sağlığının da ciddi tehlike yarattığı ifade edildi. KEL ALAKA AÇIKLAMA Öte yandan iddialarla ilgili görüştüğümüz belediye yetkililerinin savunması ise pes dedirtti. Belediye yetkilileri barınağın denetlendiğini, hayvansever bir belediye olduklarını ve sokak hayvanları için mama ürettiklerini söyledi
Kumluca Belediyesi'nin hayvan barınağında her gün en az 10 köpeğin öldüğünü, barınak çevresinde yapılan araştırmada ölen hayvanlara ait çok sayıda toplu mezar ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor. Barınağın eski çalışanı Kerim Tan, kısırlaştırılıp doğaya bırakılması gereken köpeklerin hiç bir işlem yapılmadan arabaya doldurulup Sögütcuması bölgesine bırakıldığı öne sürdü.

haberimizvar.net- Gündem Gazetesi'nden Ayça Ordu'nun haberine göre; Antalya’nın Kumluca İlçesi’ndeki beledieyeye ait hayvan barınağında yaşananlar hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde hayvan hakları aktivisti Mert Güçlü’nün sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayına katılan barınağın eski çalışanı Kerim Tan, belediyenin hiç bir şekilde barınağı denetlemediğini, bu nedenle de barınakta toplu ölümlerin yaşandığını ileri sürdü. Tan sözlerinii şöyle sürdürdü:

“Barınağa gelen hayvanların gerekli tedavisi yapılmıyordu. Barınağa gelen gönüllü ekiplerin baskısı sonucunda kısırlaştırma çalışmaları arttırıldı. Ancak bu da kağı üzerinde oluyordu. Kısırlaştırma raporlarını kendileri dolduruyordu. Ayda 5 tane kısırlaştırma yapıyorlarsa yanına bir sıfır ekleyip sayıyı 50 olarak yazıyorlardı. Bunu gelip denetleyen yok.”

KÖPEKLERİ BIRAKIYORLARMIŞ

Normal uygulamada köpeklerin bakımını yapıp kısırlaştırdıktan sonra doğaya bırakılmaları gereken köpeklerin hiçbir işlem yapılmadan bırakıldığını da ileri süren Kerim Tan, “Köpekleri arabaya doldurup bizi Söğütcuması’na gönderirlerdi. ‘Oraya köpekleri bırakın’ derlerdi. Bıraktığımız köpekler kısırlaştırılmamış ve sağlıksızdı. Yaşama olanakları yoktu. Bize ‘Köye yakın bir yerlere bırakın, gelin’ derlerdi. ‘Biz bunları niye bırakıyoruz, kısırlaştıralım’ derdik. ‘Köpek sayısı az olsun. Başımıza dert oluyor’ derlerdi” diye konuştu.

KAN DONDURAN TOPLU MEZARLAR

İddiaya göre, gönüllülerce yapılan arazi taraması sırasında bu barınağın çevresinde çok sayıda toplu mezar bulundu. Yapılan yayında barınakta şuan açık durumda olan, toplamda 12 toplu hayvan mezarı olduğunu da ileri sürüldü. Skandal barınak şartları ve açık duran toplu mezarlar nedeniyle halk sağlığının da ciddi tehlike yarattığı ifade edildi.

KEL ALAKA AÇIKLAMA

Öte yandan iddialarla ilgili görüştüğümüz belediye yetkililerinin savunması ise pes dedirtti. Belediye yetkilileri barınağın denetlendiğini, hayvansever bir belediye olduklarını ve sokak hayvanları için mama ürettiklerini söyledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.