Barış İttifakı yapacağız

SİYASET 01.09.2021 - 21:13, Güncelleme: 01.09.2021 - 21:13
 

Barış İttifakı yapacağız

‘Barış İttifakı’ şeklinde bir yol haritası hazırladıklarını duyuran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 27 Eylül’de de deklarasyon metni açıklayacaklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde son dönemde sıkça dile getirilen seçim ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP olarak ‘Barış İttifakı’ şeklinde bir yol haritası hazırladıklarını 27 Eylül’de de yayınlayacakları deklarasyon metninde Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ve ittifak arayışlarına ilişkin bir ilkeler deklarasyonunu açıklayacaklarını duyurdu.   İKTİDAR BATAKLIKTA DEBELENİYOR   Van’da HDP-DBP il örgütleri 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda bir miting düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP bölge milletvekillerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hem çatışmalı ortama hem de seçim ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2013 yılında başlatılan çözüm ve müzakere sürecinin iktidarın seçim hesaplarına kurban gittiğini belirten Buldan, barış sürecini sona erdiren iktidarın Türkiye’nin can alıcı sorunu olan Kürt sorununu öteleyerek; Libya’da, Suriye’de savaş bataklıklarında debelenmeye başladığını aktardı.   HDP DEKLARASYON YAYINLAYACAK   AKP-MHP iktidarının artık ülkeyi yönetemediğini onun için yeni dönemde Türkiye’nin gerçek sorunlarını önceleyen ve çözmeyi planlayan ittifaklara ihtiyaç olduğunu belirten Pervin Buldan, HDP olarak en büyük ittifaklarının ‘Barış İttifakı’ olduğunu kaydetti. 27 Eylül’de yayınlayacakları ve adına ‘İlkeler’ adını verdikleri deklarasyonu açıklayacaklarını söyleyen Buldan, temel hedefi kalıcı bir barış olan deklarasyonlarına tüm kesimlerden tüm partilerden destek beklediklerini açıkladı. Yapılan konuşmaların ve müzik dinletilerinin ardından HDP Eş Genel Başkanı ve beraberindekiler barışı temsil eden beyaz güvercinler uçurdu. 
‘Barış İttifakı’ şeklinde bir yol haritası hazırladıklarını duyuran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 27 Eylül’de de deklarasyon metni açıklayacaklarını söyledi.

HABERİMİZVAR – Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde son dönemde sıkça dile getirilen seçim ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP olarak ‘ Barış İttifakı’ şeklinde bir yol haritası hazırladıklarını 27 Eylül’de de yayınlayacakları deklarasyon metninde Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ve ittifak arayışlarına ilişkin bir ilkeler deklarasyonunu açıklayacaklarını duyurdu.

 

İKTİDAR BATAKLIKTA DEBELENİYOR

 

Van’da HDP-DBP il örgütleri 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda bir miting düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP bölge milletvekillerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hem çatışmalı ortama hem de seçim ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2013 yılında başlatılan çözüm ve müzakere sürecinin iktidarın seçim hesaplarına kurban gittiğini belirten Buldan, barış sürecini sona erdiren iktidarın Türkiye’nin can alıcı sorunu olan Kürt sorununu öteleyerek; Libya’da, Suriye’de savaş bataklıklarında debelenmeye başladığını aktardı.

 

HDP DEKLARASYON YAYINLAYACAK

 

AKP-MHP iktidarının artık ülkeyi yönetemediğini onun için yeni dönemde Türkiye’nin gerçek sorunlarını önceleyen ve çözmeyi planlayan ittifaklara ihtiyaç olduğunu belirten Pervin Buldan, HDP olarak en büyük ittifaklarının ‘ Barış İttifakı’ olduğunu kaydetti. 27 Eylül’de yayınlayacakları ve adına ‘İlkeler’ adını verdikleri deklarasyonu açıklayacaklarını söyleyen Buldan, temel hedefi kalıcı bir barış olan deklarasyonlarına tüm kesimlerden tüm partilerden destek beklediklerini açıkladı. Yapılan konuşmaların ve müzik dinletilerinin ardından HDP Eş Genel Başkanı ve beraberindekiler barışı temsil eden beyaz güvercinler uçurdu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.