Barış ve Özgürlük Bayramı’nda fotoğraf sergisi

KÜLTÜR 21.07.2023 - 17:48, Güncelleme: 21.07.2023 - 17:48
 

Barış ve Özgürlük Bayramı’nda fotoğraf sergisi

Antalya’da, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıldönümünde ‘1955-1974 Kıbrıs Olayları’ fotoğraf sergisi, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde açıldı. Açılışta Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kıbrıs'ta barışı koruyabilmek için şehit düşenlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve barışa katkı sağlayanları minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

haberimizvar.net- Antalya Muratpaşa Belediyesi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 49’uncu yıldönümünde 1955-1974 yılları arasında Kıbrıs’ta yaşanan olayların anlatıldığı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. Fuayede gerçekleşen serginin açılışında Başkan Uysal’la birlikte Başkonsolos Cem Topçu, eşi Arzu Arhun Topçu ile KKTC Antalya Başkonsolosluğu Eğitim Kültür Ataşesi Mehmet Kortay ve Kuzey Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal yer aldı. Açılış saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmalarla devam eden açılışta Önal, serginin ve Kuzey Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi ve Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştiğini belirterek Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın her konuda gösterdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Başkonsolos Topçu ise 20 Temmuz 1974’ün bir zafer olduğunu belirterek, “Bu zafer öyle bir zafer ki Kıbrıs Türkü'nün kurtuluşunun Bu vesileyle bu zaferi bize bahşeden kahraman Mehmetçik'e ve aynı zamanda mücahitlere, şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize minnet duygusunu bir kere daha belirtmek istiyorum” diye konuştu. Başkan Uysal ise adada barışı sağlamak ve güçlü bir barış zemini tesis etmek için yapılan harekatın yıl dönümünü kutladı. Başkan Uysal, “Kıbrıs'ta barışı koruyabilmek için şehit düşenlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve barışa katkı sağlayanları minnet ve şükranla anıyorum. Doktor Fazıl Küçük'ü, Rauf Denktaş'ı ve Başbakan merhum Bülent Ecevit'i katkıda bulunan bütün insanlarımızı saygıyla ve hürmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.    
Antalya’da, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıldönümünde ‘1955-1974 Kıbrıs Olayları’ fotoğraf sergisi, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde açıldı. Açılışta Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kıbrıs'ta barışı koruyabilmek için şehit düşenlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve barışa katkı sağlayanları minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

haberimizvar.net- Antalya Muratpaşa Belediyesi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 49’uncu yıldönümünde 1955-1974 yılları arasında Kıbrıs’ta yaşanan olayların anlatıldığı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. Fuayede gerçekleşen serginin açılışında Başkan Uysal’la birlikte Başkonsolos Cem Topçu, eşi Arzu Arhun Topçu ile KKTC Antalya Başkonsolosluğu Eğitim Kültür Ataşesi Mehmet Kortay ve Kuzey Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal yer aldı.

Açılış saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmalarla devam eden açılışta Önal, serginin ve Kuzey Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi ve Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştiğini belirterek Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın her konuda gösterdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Başkonsolos Topçu ise 20 Temmuz 1974’ün bir zafer olduğunu belirterek, “Bu zafer öyle bir zafer ki Kıbrıs Türkü'nün kurtuluşunun Bu vesileyle bu zaferi bize bahşeden kahraman Mehmetçik'e ve aynı zamanda mücahitlere, şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize minnet duygusunu bir kere daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Uysal ise adada barışı sağlamak ve güçlü bir barış zemini tesis etmek için yapılan harekatın yıl dönümünü kutladı. Başkan Uysal, “Kıbrıs'ta barışı koruyabilmek için şehit düşenlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve barışa katkı sağlayanları minnet ve şükranla anıyorum. Doktor Fazıl Küçük'ü, Rauf Denktaş'ı ve Başbakan merhum Bülent Ecevit'i katkıda bulunan bütün insanlarımızı saygıyla ve hürmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.