Baro’da Demirtaş çatlağı

SİYASET 27.12.2020 - 15:06, Güncelleme: 27.12.2020 - 15:09
 

Baro’da Demirtaş çatlağı

Türkiye’nin en büyük 4 barosundan biri olan ve toplumsal olaylara gösterdiği duyarlılıkla bilinen Antalya Barosu, HDP’nin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş konusunda ikiye bölündü

haberimizvar.net Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın başvurusu üzerine üç maddeden hak ihlali ile derhal tahliye edilmesi yönünde karar vermesine rağmen iktidar kanadından bu kararın uygulamayacağına yönelik gelen açıklamalar siyaset gündeminde yerini koruyor. Tartışmalara müdahil olan 22 baro, ortak yayınladıkları bildiri ile AİHM kararının uygulanmasını talep etti. AİHM kararının uygulanmasını isteyen 22 baro arasında Antalya Barosu yer almadı. Antalya Barosu’nun Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesini isteyen 22 baro arasından neden olmadığı bilinmezken, 22 baronun yaptığı ortak açıklamaya Antalya barosu yönetiminin oy çokluğu le katılmadığı öğrenildi.  DELEGELER: ANTALYA BAROSU BİZİ ÜZDÜ Antalya barosunun 22 barodan bağımsız olarak Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini desteklememesine Türkiye Barolar Birliği Antalya Delegesi; Ali Çelik, Gülcihan Türe, Güler Yılmaz Birol, Hasan Uğur, Mehmet Şimşek, Mustafa Murat Bilgin, Soner Ustaoğlu ve Tuncay Koç karşı çıktı. Antalya delegeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, “İktidar kanadından gelen ilk açıklamalar, bu kararın uygulanmayacağı yönünde olmuştur. Oysa Anayasamızın 90. Maddesi ve Türkiye Devletinin imzaladığı Uluslararası Sözleşmeler karşısında bu kararın bir hukuk devletinde uygulanmama şansı yoktur. 22 Baro Başkanlığı, AİHM kararının Anayasa ve yapılmış sözleşmeler gereğince derhal uygulanmasını isteyen bir açıklama yayınlamıştır. Maalesef sayıca çoğunluğu oluşturan diğer Baroların bu açıklamaya katılmaması, hukuk devleti ve hak savunması açısından çok üzücüdür. İmzacı olan Baroların içinde ise Antalya Barosu’nun olmaması ayrıca bizleri derinden yaralamıştır. Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığı bu kararı, insan hakları ve hukuk devleti anlayışımız çerçevesinde üzüntü ve düş kırıklığı ile karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.   BALKAN: DELEGELERİN AÇIKLAMASI DEĞERSİZ   Barolar Birliği Antalya delegelerinin yaptığı açıklamaya Baro Başkanı Polat Balkan’dan cevap gecikmedi. Sosyal medya üzerinden üst üste paylaşım yapan Balkan, “Konu her ne olursa olsun, Antalya Barosu Genel Kurulu’muzun iradesiyle seçtiği TBB delegemizin bazıların bugün yaptığı açıklamayı, Antalya Barosu geleneği, kültürü vs açısından anlamsız ve değersiz buluyorum. Yıllarca Antalya Barosu için emek ve mücadele veren insanların bu kadar basitliğe düşmelerini de anlamıyorum. Yapmayın. Biz Antalya Barosu'yuz. Kendi kararımızı kendimiz veririz. Siz de bilirsiniz” dedi.        
Türkiye’nin en büyük 4 barosundan biri olan ve toplumsal olaylara gösterdiği duyarlılıkla bilinen Antalya Barosu, HDP’nin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş konusunda ikiye bölündü

haberimizvar.net

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın başvurusu üzerine üç maddeden hak ihlali ile derhal tahliye edilmesi yönünde karar vermesine rağmen iktidar kanadından bu kararın uygulamayacağına yönelik gelen açıklamalar siyaset gündeminde yerini koruyor. Tartışmalara müdahil olan 22 baro, ortak yayınladıkları bildiri ile AİHM kararının uygulanmasını talep etti. AİHM kararının uygulanmasını isteyen 22 baro arasında Antalya Barosu yer almadı. Antalya Barosu’nun Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesini isteyen 22 baro arasından neden olmadığı bilinmezken, 22 baronun yaptığı ortak açıklamaya Antalya barosu yönetiminin oy çokluğu le katılmadığı öğrenildi. 

DELEGELER: ANTALYA BAROSU BİZİ ÜZDÜ

Antalya barosunun 22 barodan bağımsız olarak Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini desteklememesine Türkiye Barolar Birliği Antalya Delegesi; Ali Çelik, Gülcihan Türe, Güler Yılmaz Birol, Hasan Uğur, Mehmet Şimşek, Mustafa Murat Bilgin, Soner Ustaoğlu ve Tuncay Koç karşı çıktı. Antalya delegeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, “İktidar kanadından gelen ilk açıklamalar, bu kararın uygulanmayacağı yönünde olmuştur. Oysa Anayasamızın 90. Maddesi ve Türkiye Devletinin imzaladığı Uluslararası Sözleşmeler karşısında bu kararın bir hukuk devletinde uygulanmama şansı yoktur. 22 Baro Başkanlığı, AİHM kararının Anayasa ve yapılmış sözleşmeler gereğince derhal uygulanmasını isteyen bir açıklama yayınlamıştır.

Maalesef sayıca çoğunluğu oluşturan diğer Baroların bu açıklamaya katılmaması, hukuk devleti ve hak savunması açısından çok üzücüdür. İmzacı olan Baroların içinde ise Antalya Barosu’nun olmaması ayrıca bizleri derinden yaralamıştır. Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığı bu kararı, insan hakları ve hukuk devleti anlayışımız çerçevesinde üzüntü ve düş kırıklığı ile karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

 

BALKAN: DELEGELERİN AÇIKLAMASI DEĞERSİZ

 

Barolar Birliği Antalya delegelerinin yaptığı açıklamaya Baro Başkanı Polat Balkan’dan cevap gecikmedi. Sosyal medya üzerinden üst üste paylaşım yapan Balkan, “Konu her ne olursa olsun, Antalya Barosu Genel Kurulu’muzun iradesiyle seçtiği TBB delegemizin bazıların bugün yaptığı açıklamayı, Antalya Barosu geleneği, kültürü vs açısından anlamsız ve değersiz buluyorum. Yıllarca Antalya Barosu için emek ve mücadele veren insanların bu kadar basitliğe düşmelerini de anlamıyorum. Yapmayın. Biz Antalya Barosu'yuz. Kendi kararımızı kendimiz veririz. Siz de bilirsiniz” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.