Baro’dan LÖSEV’e maskeli destek

GÜNDEM 06.11.2019 - 12:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Baro’dan LÖSEV’e maskeli destek

Antalya Barosu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’ kampanyasına maske takarak destek verdi

haberimizvar.net Antalya Barosu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’ kampanyasına maske takarak destek verdi. Antalya Barosu önünde toplanan bir grup avukat, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından başlatılan ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım’ kampanyası kapsamında etkinlik düzenledi. EN ÖNEMLİ PANZEHİR UMUTTUR Basın açıklamasını Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Avukat Aygül Bingöl Bozaner okudu. Bozaner, “Türkiye’de Lösemili çocuk vakası yüzde 35’i bulmakta, her yıl 16 yaşın altında 1200 ile, 1500 arasında çocuk lösemiye yakalanmaktadır. Bu hastalığın tedavisi ilaçlarla olmakla birlikte alınan kemoterapi çocuklarda ciddi anlamda deformasyona sebebiyet vermektedir. Bu yüzden en ufak bir mikrop onların vücudunda büyük deformasyonlara ve enfeksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. Dolayısı ile onlar insanlardan havadan ve sudan en ufak mikrobu kaptıklarında vücutlarında büyük bir deformasyon meydana gelmektedir ve bu yüzden maske kullanmaktadırlar. Bizler de Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu olarak LÖSEV’in  2-8 Kasım arasında Lösemili Çocuklar Haftası olması sebebiyle ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım’ etkinliklerine destek vermek amacıyla burada meslektaşlarımızla toplanmış bulunmaktayız. Bu hastalığın en önemli panzehiri umut mutluluktur.  Dolayısıyla bizler de onlara ufacık bir umut aşılayabildiysek ne mutlu bize” dedi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise, her zaman lösemili çocukların yanlarında olduklarını vurgulayarak, “Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında lösemili çocuklarla dayanışmak ve onlara umut vermek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu etkinliği düzenledik. Her zaman da yanlarında olacağımızı, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.
Antalya Barosu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’ kampanyasına maske takarak destek verdi

haberimizvar.net Antalya Barosu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’ kampanyasına maske takarak destek verdi. Antalya Barosu önünde toplanan bir grup avukat, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından başlatılan ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım’ kampanyası kapsamında etkinlik düzenledi.

EN ÖNEMLİ PANZEHİR UMUTTUR

Basın açıklamasını Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Avukat Aygül Bingöl Bozaner okudu. Bozaner, “Türkiye’de Lösemili çocuk vakası yüzde 35’i bulmakta, her yıl 16 yaşın altında 1200 ile, 1500 arasında çocuk lösemiye yakalanmaktadır. Bu hastalığın tedavisi ilaçlarla olmakla birlikte alınan kemoterapi çocuklarda ciddi anlamda deformasyona sebebiyet vermektedir. Bu yüzden en ufak bir mikrop onların vücudunda büyük deformasyonlara ve enfeksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. Dolayısı ile onlar insanlardan havadan ve sudan en ufak mikrobu kaptıklarında vücutlarında büyük bir deformasyon meydana gelmektedir ve bu yüzden maske kullanmaktadırlar. Bizler de Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu olarak LÖSEV’in  2-8 Kasım arasında Lösemili Çocuklar Haftası olması sebebiyle ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım’ etkinliklerine destek vermek amacıyla burada meslektaşlarımızla toplanmış bulunmaktayız. Bu hastalığın en önemli panzehiri umut mutluluktur.  Dolayısıyla bizler de onlara ufacık bir umut aşılayabildiysek ne mutlu bize” dedi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise, her zaman lösemili çocukların yanlarında olduklarını vurgulayarak, “Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında lösemili çocuklarla dayanışmak ve onlara umut vermek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu etkinliği düzenledik. Her zaman da yanlarında olacağımızı, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.