Başarılı kadınlara ödül

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.03.2024 - 16:56, Güncelleme: 09.03.2024 - 16:56
 

Başarılı kadınlara ödül

Antalya Düşünce Platformu (ADP), 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya'nın sanatla uğraşan başarılı sanatçı ve akademisyen kadınlarını ödülle onurlandırdı.

haberimizvar.net- Antalya'nın sosyal, kültürel ve ticari gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2023 yılının Ocak ayında gönüllülük esasına dayalı olarak kurulmuş olan ADP'nin bu yıl ikincisi gerçekleşen 'Antalya'nın iz Bırakan Başarılı Kadınları Ödül Töreni' bir otelde gerçekleşti. Platform üyesi Güler Şen Akyazı, müzik dinletisi eşliğinde başlayan yemekli etkinlikte iş, bilim, değişik hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren ve başarılı olmuş işinsanlarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış olan ADP'nin kuruluş amacını ve hayata geçirilen projelerini anlatıldı. Sunumda günün anlam ve önemine de değinildi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği önem, değer, anlatıldı, "Bugünlerimizi 100 yıldır dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e borçluyuz" denildi, tüm dünya kadınlarının '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlandı. KADIN AİLENİN TEMEL DİREĞİ Antalya Düşünce Platformu'nun başkanı Halil Güvenbaş ise "Kadınlarımız yaşamın her alanında varlık gösteren toplumun ve ailenin temel direğidir. İş dünyasında, sanatta ve bilim de başarılarıyla göz kamaştırıyorlar. Kadınlarımızın hak ettikleri saygıyı, değeri görmeleri için hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz. Kadınlarımızın güçlenmesi toplumumuzun güçlenmesi anlamına gelir" dedi. AKADEMİSYEN SANATÇILAR ADP'nin belirlediği 'Antalya'da İz Bırakan Kadınlar Ödülü'ne layık görülen ünlü ressam Fikret Otyam'ın dokuma sanatçısı eşi Filiz Otyam, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sevilay Gök, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Yiğit, Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Heykeltraş Doç. Dr. Hanife Neris Yüksel, Resim Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sanat Eğitmeni Ressam Ezgi Bilgin, birçok ödüle sahip olan Antalya Şehir Tiyatrosu'nun başarılı oyuncusu Hasibe Aygül Özgür, şiirleri yabancı dillere çeviri yapan şair-yazar ve sanat danışmanı Betül Tarıman sahneye davet edildi, hayat hikayeleri anlatıldı. ÖDÜLLERİ VERDİLER Antalya'da iz bırakan kadın sanatçılara ödüllerini ADP Başkanı Halil Güvenbaş, platform başkan yardımcıları Fatma Kahraman, Leman Sedef Tuna Sapaz, genel sekreter Yavuz Solmaz, halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Prof. Dr. Fahriye Merdivenci, Prof. Dr. İlkay Aslan, Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Avukat Seray Sever takdim etti. 
Antalya Düşünce Platformu (ADP), 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya'nın sanatla uğraşan başarılı sanatçı ve akademisyen kadınlarını ödülle onurlandırdı.

haberimizvar.net- Antalya'nın sosyal, kültürel ve ticari gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2023 yılının Ocak ayında gönüllülük esasına dayalı olarak kurulmuş olan ADP'nin bu yıl ikincisi gerçekleşen 'Antalya'nın iz Bırakan Başarılı Kadınları Ödül Töreni' bir otelde gerçekleşti.

Platform üyesi Güler Şen Akyazı, müzik dinletisi eşliğinde başlayan yemekli etkinlikte iş, bilim, değişik hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren ve başarılı olmuş işinsanlarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış olan ADP'nin kuruluş amacını ve hayata geçirilen projelerini anlatıldı. Sunumda günün anlam ve önemine de değinildi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği önem, değer, anlatıldı, "Bugünlerimizi 100 yıldır dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e borçluyuz" denildi, tüm dünya kadınlarının '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlandı.

KADIN AİLENİN TEMEL DİREĞİ

Antalya Düşünce Platformu'nun başkanı Halil Güvenbaş ise "Kadınlarımız yaşamın her alanında varlık gösteren toplumun ve ailenin temel direğidir. İş dünyasında, sanatta ve bilim de başarılarıyla göz kamaştırıyorlar. Kadınlarımızın hak ettikleri saygıyı, değeri görmeleri için hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz. Kadınlarımızın güçlenmesi toplumumuzun güçlenmesi anlamına gelir" dedi.

AKADEMİSYEN SANATÇILAR

ADP'nin belirlediği 'Antalya'da İz Bırakan Kadınlar Ödülü'ne layık görülen ünlü ressam Fikret Otyam'ın dokuma sanatçısı eşi Filiz Otyam, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sevilay Gök, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Yiğit, Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Heykeltraş Doç. Dr. Hanife Neris Yüksel, Resim Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sanat Eğitmeni Ressam Ezgi Bilgin, birçok ödüle sahip olan Antalya Şehir Tiyatrosu'nun başarılı oyuncusu Hasibe Aygül Özgür, şiirleri yabancı dillere çeviri yapan şair-yazar ve sanat danışmanı Betül Tarıman sahneye davet edildi, hayat hikayeleri anlatıldı.

ÖDÜLLERİ VERDİLER

Antalya'da iz bırakan kadın sanatçılara ödüllerini ADP Başkanı Halil Güvenbaş, platform başkan yardımcıları Fatma Kahraman, Leman Sedef Tuna Sapaz, genel sekreter Yavuz Solmaz, halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Prof. Dr. Fahriye Merdivenci, Prof. Dr. İlkay Aslan, Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Avukat Seray Sever takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.