Başhekimden koronavirüs hastalarına ilaç uyarısı

SAĞLIK 08.12.2020 - 13:40, Güncelleme: 08.12.2020 - 13:45
 

Başhekimden koronavirüs hastalarına ilaç uyarısı

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Feridun Ruşen Keskin, Covid-19 testi pozitif çıkan hastalara filyasyon ekipleri tarafından tedavide kullanılması için verilen ilaçlarının mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net-Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ruşen Keskin, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alınan hastaların, filyasyon ekipleri tarafından verilen ilaçları kullanması gerektiğini anlattı. Hasta olanların kendilerine inanarak hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Başhekim Keskin, "İlaç konusunda, ilacın kullanımı konusunda, ilacın dozajı konusunda sağlık çalışanlarının verdiği bilgiye dikkat ederlerse hem bizlerin iş yükü daha az olur hem kötü manzaralarla karşılaşmamış oluruz. Hastalarımız her şeyi bizden beklemesinler, evet bizler buradayız 7/24 hizmetindeyiz ama onların da desteklerine bizlerin de ihtiyacı var" dedi. 'SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA KULLANIYOR' Koronavirüs testi pozitif olan sağlık çalışanlarının ilaçları kullandığını vurgulayan Başhekim Keskin, "Bu ilacı kullanmazsak virüsün sayısını artırırız. Onun için verilen ilaçları kullanmalıyız. Bizler de bu ilaçları kullanıyoruz doktor arkadaşım, hemşire arkadaşım, benim çalışanım da pozitif olduğu zaman bu ilacı kullanıyor. Evet rakam biraz yüksek olduğu için insanın, bilmeyenin gözünde farklı algılara neden oluyor. Sabah 8 ilaç, akşam 8 ilaç kullanılmak zorunda. Bu neden önemli? Virüsü ilk aldığınız zamanki sayısının çoğalmadan önlemini alabilirsek vücut bununla savaşmayı başarabiliyor. Ama biz bunu 'bir komşuya soralım bir bakalım semptomlar olacak mı, ateşimiz yükselecek mi' diye beklersek vücuttaki virüsün sayısını artırırız. Dolayısıyla ilacı kullandıktan sonra gecikmiş bir dönemde faydası da olmaz. Bu semptomlar başladığı zaman ne komşuya soracaksın ne ablana soracaksın ne kocana soracaksın, tıbba güvenerekten 8 tane sabah, 8 tane akşam alacaksın ve ertesi gün üçer üçer ilaç olarak devam edeceksin" diye konuştu. Virüste erken tedavinin önemine dikkati çeken Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ruşen Keskin, şöyle devam etti: "Vatandaşımızdan istediğimiz tek nokta ilacı düzenli şekilde kullanmasıdır. Yok kekik suyu faydalı, yok nane suyu faydalı gibi bu tür şeylere hiç girmesinler ki biz virüsü ilk aşamada daha çoğalmadan vücuda yayılmadan önlemine alalım. Eğer geç kalırsak onlar geç kalırsa bize de geç gelirse sonuçlar kötü olabilir. Vatandaşlarımızdan istediğimiz tek nokta ilaçlarını düzenli kullanması, düzenli sayıda kafasına göre atayım dememesi doktorların söylediklerini dinlesinler ve ne diyorlarsa onu uygulasınlar."
Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Feridun Ruşen Keskin, Covid-19 testi pozitif çıkan hastalara filyasyon ekipleri tarafından tedavide kullanılması için verilen ilaçlarının mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net- Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ruşen Keskin, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alınan hastaların, filyasyon ekipleri tarafından verilen ilaçları kullanması gerektiğini anlattı. Hasta olanların kendilerine inanarak hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Başhekim Keskin, "İlaç konusunda, ilacın kullanımı konusunda, ilacın dozajı konusunda sağlık çalışanlarının verdiği bilgiye dikkat ederlerse hem bizlerin iş yükü daha az olur hem kötü manzaralarla karşılaşmamış oluruz. Hastalarımız her şeyi bizden beklemesinler, evet bizler buradayız 7/24 hizmetindeyiz ama onların da desteklerine bizlerin de ihtiyacı var" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA KULLANIYOR'

Koronavirüs testi pozitif olan sağlık çalışanlarının ilaçları kullandığını vurgulayan Başhekim Keskin, "Bu ilacı kullanmazsak virüsün sayısını artırırız. Onun için verilen ilaçları kullanmalıyız. Bizler de bu ilaçları kullanıyoruz doktor arkadaşım, hemşire arkadaşım, benim çalışanım da pozitif olduğu zaman bu ilacı kullanıyor. Evet rakam biraz yüksek olduğu için insanın, bilmeyenin gözünde farklı algılara neden oluyor. Sabah 8 ilaç, akşam 8 ilaç kullanılmak zorunda. Bu neden önemli? Virüsü ilk aldığınız zamanki sayısının çoğalmadan önlemini alabilirsek vücut bununla savaşmayı başarabiliyor. Ama biz bunu 'bir komşuya soralım bir bakalım semptomlar olacak mı, ateşimiz yükselecek mi' diye beklersek vücuttaki virüsün sayısını artırırız. Dolayısıyla ilacı kullandıktan sonra gecikmiş bir dönemde faydası da olmaz. Bu semptomlar başladığı zaman ne komşuya soracaksın ne ablana soracaksın ne kocana soracaksın, tıbba güvenerekten 8 tane sabah, 8 tane akşam alacaksın ve ertesi gün üçer üçer ilaç olarak devam edeceksin" diye konuştu.

Virüste erken tedavinin önemine dikkati çeken Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ruşen Keskin, şöyle devam etti:

"Vatandaşımızdan istediğimiz tek nokta ilacı düzenli şekilde kullanmasıdır. Yok kekik suyu faydalı, yok nane suyu faydalı gibi bu tür şeylere hiç girmesinler ki biz virüsü ilk aşamada daha çoğalmadan vücuda yayılmadan önlemine alalım. Eğer geç kalırsak onlar geç kalırsa bize de geç gelirse sonuçlar kötü olabilir. Vatandaşlarımızdan istediğimiz tek nokta ilaçlarını düzenli kullanması, düzenli sayıda kafasına göre atayım dememesi doktorların söylediklerini dinlesinler ve ne diyorlarsa onu uygulasınlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.