Basın raporu: Dokuz ayda 103 gazeteciye saldırı

GÜNDEM 10.11.2021 - 15:01, Güncelleme: 10.11.2021 - 15:01
 

Basın raporu: Dokuz ayda 103 gazeteciye saldırı

Gazeteciler Cemiyeti, bu yılın ilk dokuz ayında 100’ün üzerinde gazetecinin saldırıya uğradığını bildirdi.

haberimizvar.net- Cemiyetin Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Projesi kapsamında, temmuz-eylül dönemini kapsayan basın raporu yayınlandı. Buna göre üç ayda 12 kent ve ilçede en az 48 gazeteci mesleklerini icra ederken silahlı, bıçaklı ve yumruklu saldırılara uğradı. Dokuz aydaki toplam sayı ise 103 oldu. Üç ayda 15 gazeteci gözaltına alınırken, temmuz ve eylülde 49’ar gazeteci yargılandı. Ağustosta sekiz gazeteciye soruşturma açıldı. Rapordan öne çıkanlar şöyle:  Muhalif kanallara ceza * RTÜK tarafından ilk altı ayda Halk TV, Tele 1, KRT ve Fox TV’ye 22 ceza verildi. Temmuz-eylül aylarında Tele 1’e 10 kez, Halk TV’ye biri üç kez program durdurma ve aylık gelirinin yüzde 3’ü kadar para cezası olmak üzere yedi kez, KRT’ye de beş kez ceza kesildi. Fox TV’ye de dört ceza verildi. Tirajlar eriyor * Yıl bazında tiraj kaybı yüzde 21’i aştı. Son altı yılda gazetelerin tirajı yüzde 50 eridi. * Basılan gazete ve dergi sayısı ile toplam tiraj, 2013’ten bu yana istikrarlı biçimde azaldı, son 20 yılın en düşük seviyesine geriledi.  * Tüm gazetelerin yıllık toplam tirajı ilk kez 1 milyar adetin altına indi. Temmuz-eylül aylarında yaygın gazetelerin ortalama günlük tirajı önceki üç aya kıyasla 43 bin azalarak 1 milyon 753 bine geriledi.
Gazeteciler Cemiyeti, bu yılın ilk dokuz ayında 100’ün üzerinde gazetecinin saldırıya uğradığını bildirdi.

haberimizvar.net- Cemiyetin Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Projesi kapsamında, temmuz-eylül dönemini kapsayan basın raporu yayınlandı.

Buna göre üç ayda 12 kent ve ilçede en az 48 gazeteci mesleklerini icra ederken silahlı, bıçaklı ve yumruklu saldırılara uğradı. Dokuz aydaki toplam sayı ise 103 oldu.

Üç ayda 15 gazeteci gözaltına alınırken, temmuz ve eylülde 49’ar gazeteci yargılandı. Ağustosta sekiz gazeteciye soruşturma açıldı.

Rapordan öne çıkanlar şöyle:

 Muhalif kanallara ceza

* RTÜK tarafından ilk altı ayda Halk TV, Tele 1, KRT ve Fox TV’ye 22 ceza verildi. Temmuz-eylül aylarında Tele 1’e 10 kez, Halk TV’ye biri üç kez program durdurma ve aylık gelirinin yüzde 3’ü kadar para cezası olmak üzere yedi kez, KRT’ye de beş kez ceza kesildi. Fox TV’ye de dört ceza verildi.

Tirajlar eriyor

* Yıl bazında tiraj kaybı yüzde 21’i aştı. Son altı yılda gazetelerin tirajı yüzde 50 eridi.

* Basılan gazete ve dergi sayısı ile toplam tiraj, 2013’ten bu yana istikrarlı biçimde azaldı, son 20 yılın en düşük seviyesine geriledi.

 * Tüm gazetelerin yıllık toplam tirajı ilk kez 1 milyar adetin altına indi. Temmuz-eylül aylarında yaygın gazetelerin ortalama günlük tirajı önceki üç aya kıyasla 43 bin azalarak 1 milyon 753 bine geriledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.