Başkan Demir, yetki istedi

GÜNDEM 21.03.2023 - 23:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 23:29
 

Başkan Demir, yetki istedi

Kuaför ve güzellik salonlarının çok yakın mesafede açılmasından dolayı esnafın büyük sıkıntı yaşadığını belirten Oda Başkanı, “Bu konuda odamıza yetki verilmesi gerekiyor. Valilik ve belediyelerimizle ortak çalışmaya hazırız” dedi.

Haberimizvar-Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir,  güzellik ve kuaför salonu açılması noktasında yaşanan çarpıklığa dikkat çekti.  Mesafe kuralının devreye girmesi gerektiğini belirten Başkan Demir, yetkilileri göreve çağırdı. Bu konuda oda olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Demir, “Çarpık sisteme ‘dur’ dememiz lazım. Bizde oda olarak taşın altına elimizi koyarız.  Bu konuda devletimizin yanındayız.  Gerek hem Valilik hem de belediyelerimizle işbirliğine hazırız” dedi. ESNAF VE YATIRIMCI SIKINTI YAŞIYOR Kuaför ve güzellik salonlarının birbirlerine çok yakın mesafelerde açıldığını vurgulayan Demir, “Bu konuda üyelerimiz ve yeni iş yeri açacak olan esnafımız için çok ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi. Mesafe kuralının olmamasından dolayı çoğu iş yerlerinin 1 sene geçmeden kapandığını belirten Demir, “Esnafımız Bağkur ve Sosyal Güvenlik Sigortası’nı (SGK) zor ödüyor.  Her geçen gün esnafın yakın mesafesine bir işyeri daha açılması mevcut esnafı da aynı zamanda yeni açılacak olan iş yeri sahibini de zor durumda bırakıyor. Bu konu ile ilgili bir karar alınması gerekiyor” diye konuştu. BİZE YETKİ VERİLMESİ GEREKİYOR Oda Başkanı Tolgahan Demir sözlerini şöyle tamamladı: “Devletimizin de bu konuda bize yetki vermesi gerekiyor ki bizde dükkan açacak olan esnafımıza doğru adresi önerebilmeliyiz. Doğru adresi gösterirsek hem mevcut esnafımızı koruyacağız hem de yeni iş yeri açacak olan esnafımızı da doğru yönlendirerek yatırımı doğru yerde yapmış olmasını sağlayacağız. Bu vesileyle hem esnaf, hem yatırımcı, hem de devletimiz de mutlu olacak’
Kuaför ve güzellik salonlarının çok yakın mesafede açılmasından dolayı esnafın büyük sıkıntı yaşadığını belirten Oda Başkanı, “Bu konuda odamıza yetki verilmesi gerekiyor. Valilik ve belediyelerimizle ortak çalışmaya hazırız” dedi.

Haberimizvar-Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir,  güzellik ve kuaför salonu açılması noktasında yaşanan çarpıklığa dikkat çekti.  Mesafe kuralının devreye girmesi gerektiğini belirten Başkan Demir, yetkilileri göreve çağırdı. Bu konuda oda olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Demir, “Çarpık sisteme ‘dur’ dememiz lazım. Bizde oda olarak taşın altına elimizi koyarız.  Bu konuda devletimizin yanındayız.  Gerek hem Valilik hem de belediyelerimizle işbirliğine hazırız” dedi.

ESNAF VE YATIRIMCI SIKINTI YAŞIYOR

Kuaför ve güzellik salonlarının birbirlerine çok yakın mesafelerde açıldığını vurgulayan Demir, “Bu konuda üyelerimiz ve yeni iş yeri açacak olan esnafımız için çok ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi. Mesafe kuralının olmamasından dolayı çoğu iş yerlerinin 1 sene geçmeden kapandığını belirten Demir, “Esnafımız Bağkur ve Sosyal Güvenlik Sigortası’nı (SGK) zor ödüyor.  Her geçen gün esnafın yakın mesafesine bir işyeri daha açılması mevcut esnafı da aynı zamanda yeni açılacak olan iş yeri sahibini de zor durumda bırakıyor. Bu konu ile ilgili bir karar alınması gerekiyor” diye konuştu.

BİZE YETKİ VERİLMESİ GEREKİYOR

Oda Başkanı Tolgahan Demir sözlerini şöyle tamamladı: “Devletimizin de bu konuda bize yetki vermesi gerekiyor ki bizde dükkan açacak olan esnafımıza doğru adresi önerebilmeliyiz. Doğru adresi gösterirsek hem mevcut esnafımızı koruyacağız hem de yeni iş yeri açacak olan esnafımızı da doğru yönlendirerek yatırımı doğru yerde yapmış olmasını sağlayacağız. Bu vesileyle hem esnaf, hem yatırımcı, hem de devletimiz de mutlu olacak’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.