Başkan Ergen: Artık çiftçilik yapılamaz hale geldi

YEREL 28.12.2021 - 12:49, Güncelleme: 28.12.2021 - 12:49
 

Başkan Ergen: Artık çiftçilik yapılamaz hale geldi

İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pazartesi Pazar’ındaki esnafları ve üreticileri ziyaret etti. Ergen, “Tüm zamanların en yüksek seviyesini gören tarımsal girdi maliyetleri çiftçileri üretim yapamaz hale getirdi” dedi.

haberimizvar.net- İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Pazartesi Pazarı’ndaki esnafları ve üreticileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı programda özellikle üreticiler tarımsal girdi maliyetlerinin yükselmesinden şikayet etti. Esnafları ve üreticileri tek tek dinleyen Başkan Ergen, “Türkiye’de çiftçiler özellikle son dönemde büyük sıkıntılar içerisindeler. Hepsi tarımsal girdi maliyetlerinin yükseldiğinden muzdarip. Üreticiler, özellikle dövizdeki dalgalanmayla birlikte artan maliyetlerin altında eziliyorlar. Gübre fiyatlarının yerinde durmadığını, her geçen gün arttığını söylüyorlar. Çiftçilerimiz her geçen gün tarımsal üretimden vazgeçmeye başladı” diye konuştu.  ÇİFTÇİMİZ ÖZGÜVENİNİ KAYBETTİ Ülkenin genel durumu da göz önüne alındığı zaman her şey dışarıdan ithal edildiğine vurgu yapan Başkan Ergen, “Parti politikalarımızda “Uygun yetiştirme tekniklerinin yeterince yaygınlaştırılamaması; mazot, gübre, yem, ilaç gibi tarım girdilerinde dışa bağımlı olunması, fiyatların yüksekliği ile uygulanan politikalar” nedenleriyle, tarımsal üretimde gerekli gelişmenin sağlanamadığı ve pek çok üründe dışa bağımlı hale gelindiğinin altı çiziyoruz. Yem ham maddeleri dâhil olmak üzere, hayvancılıkta kullanılan girdilerde dışa bağımlılık katlanarak artarken ürün fiyatları tavan yapmış; et açığımız ve ithalatı, izlenen yanlış politikalar nedeniyle rekor seviyelere ulaşmıştır. Günümüzde çiftçi önemli ölçüde özgüvenini yitirmiş; sermayesini, üretimden gelen gücünü kaybetmiştir” diye konuştu.
İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pazartesi Pazar’ındaki esnafları ve üreticileri ziyaret etti. Ergen, “Tüm zamanların en yüksek seviyesini gören tarımsal girdi maliyetleri çiftçileri üretim yapamaz hale getirdi” dedi.

haberimizvar.net- İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Pazartesi Pazarı’ndaki esnafları ve üreticileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı programda özellikle üreticiler tarımsal girdi maliyetlerinin yükselmesinden şikayet etti. Esnafları ve üreticileri tek tek dinleyen Başkan Ergen, “Türkiye’de çiftçiler özellikle son dönemde büyük sıkıntılar içerisindeler. Hepsi tarımsal girdi maliyetlerinin yükseldiğinden muzdarip. Üreticiler, özellikle dövizdeki dalgalanmayla birlikte artan maliyetlerin altında eziliyorlar. Gübre fiyatlarının yerinde durmadığını, her geçen gün arttığını söylüyorlar. Çiftçilerimiz her geçen gün tarımsal üretimden vazgeçmeye başladı” diye konuştu. 

ÇİFTÇİMİZ ÖZGÜVENİNİ KAYBETTİ

Ülkenin genel durumu da göz önüne alındığı zaman her şey dışarıdan ithal edildiğine vurgu yapan Başkan Ergen, “Parti politikalarımızda “Uygun yetiştirme tekniklerinin yeterince yaygınlaştırılamaması; mazot, gübre, yem, ilaç gibi tarım girdilerinde dışa bağımlı olunması, fiyatların yüksekliği ile uygulanan politikalar” nedenleriyle, tarımsal üretimde gerekli gelişmenin sağlanamadığı ve pek çok üründe dışa bağımlı hale gelindiğinin altı çiziyoruz. Yem ham maddeleri dâhil olmak üzere, hayvancılıkta kullanılan girdilerde dışa bağımlılık katlanarak artarken ürün fiyatları tavan yapmış; et açığımız ve ithalatı, izlenen yanlış politikalar nedeniyle rekor seviyelere ulaşmıştır. Günümüzde çiftçi önemli ölçüde özgüvenini yitirmiş; sermayesini, üretimden gelen gücünü kaybetmiştir” diye konuştu.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.