Başkan isyan etti!

GÜNDEM 30.08.2019 - 16:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Başkan isyan etti!

İbradı’da sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı Yaylası’nda daha önce engellenen maden ocağı yeniden gündeme geldi. İsyan eden Belediye Başkanı Küçükkuru, “Tüm halkımızı bölgeye davet ediyorum” dedi

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda daha önce iptal edilen maden ocağı açma girişimi yeniden gündeme geldi. Maden ocağının yeniden gündeme getirilmesine “Yeter artık” diye isyan eden İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Karamıklı Yaylası’na mermer ocağına yol açmak amacıyla firmanın bakanlıktan ve ormandan tekrar izin alınmış olduğunu şu an öğrendik. Diğer firma ile ilgili emsal mahkeme kararına rağmen Pazartesi sedir ormanımızı keseceklermiş. Su kaynaklarımız üzerindeki bu talana izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bu talana dur demek için yarın itibariyle bölgeye davet ediyorum. Burada mermer ocağına İbradı halkı izin vermeyecektir” çağrısında bulundu. DÜNYA MİRASINA ADAY İbradı’da su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı Yaylası’nda bir maden şirketi daha önce de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu almadan mermer ocağı açma girişiminde bulunmuş, yürütülen hukuk mücadelesiyle bu teşebbüs engellenmişti. Bölgenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dünya Yaban Hayatını Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen çok önemli 9 alandan biri seçildiğine vurgu yapan Küçükkuru, UNESCO Dünya Miras Listesi Türkiye Birimi tarafından yapılan değerlendirmelerde de ‘Aday Doğal Alan’ önerileri içinde yer aldığına dikkat çekti.
İbradı’da sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı Yaylası’nda daha önce engellenen maden ocağı yeniden gündeme geldi. İsyan eden Belediye Başkanı Küçükkuru, “Tüm halkımızı bölgeye davet ediyorum” dedi

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda daha önce iptal edilen maden ocağı açma girişimi yeniden gündeme geldi. Maden ocağının yeniden gündeme getirilmesine “Yeter artık” diye isyan eden İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Karamıklı Yaylası’na mermer ocağına yol açmak amacıyla firmanın bakanlıktan ve ormandan tekrar izin alınmış olduğunu şu an öğrendik. Diğer firma ile ilgili emsal mahkeme kararına rağmen Pazartesi sedir ormanımızı keseceklermiş. Su kaynaklarımız üzerindeki bu talana izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bu talana dur demek için yarın itibariyle bölgeye davet ediyorum. Burada mermer ocağına İbradı halkı izin vermeyecektir” çağrısında bulundu.

DÜNYA MİRASINA ADAY

İbradı’da su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı olan Karamıklı Yaylası’nda bir maden şirketi daha önce de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu almadan mermer ocağı açma girişiminde bulunmuş, yürütülen hukuk mücadelesiyle bu teşebbüs engellenmişti. Bölgenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dünya Yaban Hayatını Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen çok önemli 9 alandan biri seçildiğine vurgu yapan Küçükkuru, UNESCO Dünya Miras Listesi Türkiye Birimi tarafından yapılan değerlendirmelerde de ‘Aday Doğal Alan’ önerileri içinde yer aldığına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.