Başkan tutuklandı

ASAYİŞ 14.04.2024 - 22:38, Güncelleme: 14.04.2024 - 22:38
 

Başkan tutuklandı

31 Mart'ta Kepez Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mesut Kocagöz'ün Antalya'da yaşanan teleferik kazasının sorumlusuymuş gibi hukuksuz bir şekilde tutuklanması tepkiyle karşılandı.

haberimizvar.net- Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası 13 gözaltı kararı çıkmıştı. Kepez Belediye Başkanı ANET eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz'ün de ifadesine başvuruldu. Kocagöz ile birlikte Adliye'ye CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, meclis üyeleri ve çok sayıda partili  de gitti.  Başkan Kocagöz savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Kocagöz'ün mahkemede ifade vermesinin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Ara sonrası aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 14 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Savcılık tarafından "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan dava açıldığı öğrenildi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.  31 Mart'ta belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz, geçtiğimiz hafta mazbatasını aldığı adliye'de bu kez tutuklandı.    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin, teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamıştı.   Tunç açıklamasında şunları söylemişti: "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın da yaralandığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmıştır.   ÖN RAPOR HAZIRLANMIŞTI Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir. İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."
31 Mart'ta Kepez Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mesut Kocagöz'ün Antalya'da yaşanan teleferik kazasının sorumlusuymuş gibi hukuksuz bir şekilde tutuklanması tepkiyle karşılandı.

haberimizvar.net- Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası 13 gözaltı kararı çıkmıştı. Kepez Belediye Başkanı ANET eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz'ün de ifadesine başvuruldu. Kocagöz ile birlikte Adliye'ye CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, meclis üyeleri ve çok sayıda partili  de gitti. 

Başkan Kocagöz savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Kocagöz'ün mahkemede ifade vermesinin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Ara sonrası aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 14 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.

Savcılık tarafından "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan dava açıldığı öğrenildi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor. 

31 Mart'ta belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz, geçtiğimiz hafta mazbatasını aldığı adliye'de bu kez tutuklandı.   

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin, teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamıştı.  

Tunç açıklamasında şunları söylemişti:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın da yaralandığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmıştır.

 

ÖN RAPOR HAZIRLANMIŞTI

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir. İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.